Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO Mâncarea şi băuturile în exces au trimis zeci de cugireni la Serviciul de Gardă. Un ”pacient” a recurs la acte de agresiune

Ziarul Unirea

Publicat

în

imagesPeste 25 de pacienţi au ajuns la serviciul de gardă al spitalului din Cugir, începând cu noaptea de Revelion şi terminând cu ziua de Anul Nou.

După cum rezultă din registrul de urgenţe, dar şi din relatările medicilor de gardă, cei mai mulţi dintre pacienţi s-au prezentat cu afecţiuni digestive cauzate de excesul de alimente din carne sau alte produse bogate în grăsimi. Acestea au fost generatoare în majoritatea numărului de prezentări, de colici biliare şi renale crize de ulcer şi pancreatite, tensiune arterială ridicată.

La aceştia s-au adăugat şi mai multe cazuri de ,,bolnavi’’ cu tulburări provocate de consumul ridicat de alcool, catalogaţi cu patologie traumatică având plăgi provocate de la căzături, tăieturi sau loviri.

mancare-exces-300x168Potrivit unor relatări venite de la medicului de garda (M.M.), dar şi a unor persoane din echipa de serviciu şi de pe ambulanţă, a existat şi un caz mai puţin obişnuit, petrecut în dimineaţa zilei de 1 ianuarie.

La apelul de urgenţă 112, Ambulanţa l-a adus din Şibot pe C.T., în vârstă de 56 de ani, diagnosticat cu traumatism cranio-celebral provocat în urma unei căzături. N-a apucat bine echipa de intervenţie să-şi finalizeze ,,lucrarea’’, că pacientul turmentat a trecut la acte de agresiune împtriva medicului şi a portarului de serviciu de la intrarea în spital, a inceput să injure asistentele, a aruncat pe jos instrumentarul medical, iar cusătura finală nu s-a mai putut efectua. ,,Trezit câteva ore mai târziu, ,,pacientul’’ şi-a schimbat comportamentul, neamintindu-şi ce s-a întâmplat’’, susţin asistentele de serviciu

După cum preciza medical de gardă, toţi cei care au acuzat afecţiuni au fost evaluaţi medical, acordându-li-se terapia de urgenţă, cei mai mulţi fiind rezolvaţi pe loc, iar după ameliorarea clinică au preferat să se întoarcă acasă pentru aşi continua petrecerea în families au alături de prieteni.

Autor: Constantin PREDESCU


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

INCENDIU în satul Silivaș, din comuna Hopârta: Un utilaj agricol a luat foc

Ziarul Unirea

Publicat

în

INCENDIU în satul Silivaș, din comuna Hopârta: Un utilaj agricol a luat foc Un incendiu a izbucnit la un utilaj agricol din satul Silivaș, comuna Hopârta. Au intervenit pompierii din Aiud. Citește și: INCENDIU de vegetație uscată la Băgău: Intervin pompierii din Aiud cu o autospecială Detașamentul de pompieri Aiud intervine cu o autospecială de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea