Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO: Mănăstirea Dumbrava, locul de rugăciune al fotbaliștilor din Generația de Aur. Un colț de Rai, sprijinit de Hagi, Lucescu sau Iordănescu

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Manastirea Dumbrava12Mănăstirea Dumbrava, un colț de Rai pe pământ sprijinit financiar de oameni inimoși printre care și foștii componenți ai Generației de Aur Adrian Ilie, Dorinel Munteanu, Gheorghe Hagi, Anghel Iordănescu, Iulian Filipescu, Bogdan Stelea, Ilie Dumitrescu, Constantin Gâlcă sau chiar Mircea Lucescu, unul dintre cei mai de succes antrenori din România.

Mănăstirea Dumbrava poate fi admirată zilnic, de cei care străbat drumul european E81, sau mai bine zis de cei care se deplasează pe ruta Alba – Cluj. Colțul de Rai din județul Alba se află la mai puțin de un kilometru de drumul principal și la doar 15 kilometri de municipiul Turda, fiind situată aproape de comuna Unirea.

Mănăstirea Dumbrava, cu hramul „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie Izvorâtorul de Mir” s-a ridicat foarte repede, pe un teren donat de sătenii din Dumbrava și părintele Teodor Crişan, călugărit între timp şi devenit Arhimandritul Vasile. Acesta este și duhovnicul fostei echipe naționale de fotbal a României. ”Periodic au ajutat centrele noastre, casa de copii și casa de bătrâni. Sunt niște oameni deosebiți. Antrenorul Mircea Lucescu, el ajută trimestrial casa de bătrâni. Are ceva mai aparte pentru ei. De câțiva  ani o susține financiar, dar consistent”, a spus părintele.

Manastirea Dumbrava46Piatra de temelie a fost pusă în anul 1996 de ÎPS Andrei, Arhiepiscopul Ortodox de Alba Iulia, iar de atunci și până acum amplasamentul este binecuvântat de oameni prin muncă și rugăciune. Aranjamentul floral este demn de invidiat și asta pentru că la el lucrează toată lumea, 20 de maici, maica stareță și chiar și părintele. ”Eu am umblat mult și am studiat în Italia. Am văzut mult în centrul Romei și unde sunt instituțiile Vaticanului. Dacă alergi mult, vezi mult” a spus părintele Arhimandrit Vasile Crișan.

Mii de persoane din toate colțurile Transilvaniei și ale României vizitează săptămânal amplasamentul. ”Aici foarte multă lume intră când merg sau când vin de la mormântul părintelui Arsenie Boca. De la stat, aici am cinci salarii, care este minimul pe economie. Totul a fost făcut din donații și din munca noastră. Este o mănăstire care a luat o amploare foarte mare și datorită exigenței rânduielii pe care o avem în sensul că aici se face Liturghie zilnic. Cel puțin, aproape 8 ore pe zi e numai slujbă. Dimineața și seara de două ori. Lumea vine și își găsește alinarea”, a spus părintele, care a lăudat foștii componenți ai Generației de Aur. ”Fotbaliștii postesc, știu ce e aia rugăciune, ce e aia o rânduială”.

La Mănăstirea Dumbrava e o oază de linişte, aici intră în consonanţă oamenii, aerul, apa, cerul, florile, creând o atmosferă nepreţuită, pregătită cu grijă de Dumnezeu. Lucrarea de la Dumbrava se află sub ocrotirea Maicii Domnului, a cărei icoană făcătoare de minuni luminează aşezământul.

[nggallery id=2032]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Accident GRAV, între 4 mașini, pe autostrada A1 sensul Sebeș-Vâlcea: O persoană încarcerată și trafic BLOCAT total. A fost solicitat și elicopterul SMURD

Ziarul Unirea

Publicat

în

Accident GRAV, între 4 mașini, pe autostrada A1 sensul Sebeș-Vâlcea: O persoană încarcerată și trafic BLOCAT total. A fost solicitat și elicopterul SMURD Un accident rutier grav a avut loc joi, în jurul orei 13.00, pe autostrada A1, la km 230, zona Veștem, pe sensul Sebeș – Valcea, cu 4 autovehicule implicate. Traficul este blocat […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea