Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO: Lucrările din Parcul Unirii avansează – a fost finalizat accesul pe platoul din fața Catedralei Reîntregirii

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Albaiulienii și turiștii care vor să ajungă la Catedrala Reîntregirii au de acum acces direct spre intrarea principală. Platoul din fața turnului clopotniței a fost finalizat și dat în folosință. În zonă există și un nou tunel, care face legătura spre șanțurile de pe latura de Vest a Cetății.

Potrivit constructorului lucrările de reconstituire a Laturii de Vest din Cetatea Alba Carolina se desfășoară într-un ritm suficient de rapid astfel încât peste o lună să fie finalizat și accesul către Poarta a IV-a.

Reamintim că primul pod pietonal de lemn din zonă, lung de peste 50 de metri, ce face legătura între Poarta a IV-a şi Poarta a V-a a fost dat în folosinţă în data de 5 mai 2012, cu ocazia Zilelor Cetăţii. La aceeași dată a fost finalizată și pasarela din lemn dinspre clădirea Arhivelor Statului, podul din lemn din zona Ravelinului Sf. Mihail, translatându-se în continuarea pasarelei propuse iniţial la Poarta a VI-a. De asemenea, în cu data de 29 septembrie 2012 au fost inaugurate cele două poduri de acces ce fac legătura cu  strada Nicolae Iorga.

Proiectul “Reconstituire şi punere în valoare acces Latura de Vest Alba Carolina, Fortificaţia de tip Vauban, municipiul Alba Iulia”  face parte dintre cele cinci proiecte din cadrul Planului Integrat de Dezvoltare Urbană pentru care Primăria municipiului Alba Iulia a obţinut finanţare europeană. Proiectul este implementat de Unitatea Administrativ Teritorială Municipiul Alba Iulia în cadrul Programului Operaţional Regional 2007-2013, Axa prioritară 1 – Sprijinirea dezvoltării durabile a oraşelor – poli urbani de creştere, Domeniul de intervenţie 1.1 – Planuri integrate de dezvoltare urbană, Sub domeniul: Centre urbane având ca Organism Intermediar Agenţia pentru Dezvoltare Regională Centru şi Autoritate de Management Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului.

Lucrările începute în 2011 sunt programate să se încheie în acest an. Contractul de finanţare din fonduri europene pentru proiectul de punere în valoare a Laturii de Vest a Cetăţii, în valoare de 16 milioane de euro, a fost semnat în decembrie 2010.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Georgiana Pavelescu, o tânără din Alba, ambasadoare a cântecului popular de pe Valea Sebeșului, la „Primăvara românească la Bruxelles”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Georgiana Pavelescu, o tânără din Alba, ambasadoare a cântecului popular de pe Valea Sebeșului, la „Primăvara românească la Bruxelles” Georgiana Pavelescu, o tânără originară de pe Valea Sebeșului, județul Alba, a fost weekend-ul trecut ambasadoarea Cântecului Popular Românesc în cadrul evenimentului „Primăvara românească la Bruxelles”, eveniment prin care Europarlamentarul PSD, Victor Negrescu, continuă an de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea