Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

FOTO| Lucrările de modernizare pe DN 67C Transalpina avansează vizibil: Au fost montați parapeții la km 95-96

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Lucrările de modernizare pe DN 67C Transalpina avansează vizibil, fiind montați parapeții la km 95-96. Marți, 19 mai 2020, a fost semnat ordinul de începere a asfaltării a 32 km pe DN67C.

Pe DN 67 C – Transalpina, la momentul de faţă se montează parapeţi pe o lungime de 4.700 metri. La începutul lunii mai a fost semnat contractul pentru asfaltarea a 32 de km din acest drum, pornind din dreptul localităţii Şugag, iar lucrările vor începe în scurt timp, după ce astăzi a fost semnat ordinul de începere a asfaltării.

Una dintre cele mai spectaculoase zone din România, cea traversată de Transalpina, mai este cunoscută şi drept „Drumul Regelui”, pentru că a fost amenajat în timpul Regelui Carol al II-lea. Ea străbate patru județe – Gorj, Vâlcea, Sibiu, Alba – traversând Munții Parâng de la sud la nord, altitudinea cea mai mare având-o pe o porțiune de aproximativ 20 de km, în județul Vâlcea, unde se prezintă ca o „șosea de creastă”, trecând la mică depărtare de vârfurile Dengheru (2.084 m), Păpușa (2.136 m), Urdele (2.228 m), Iezer (2.157 m) și Muntinu (2.062 m).


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Performanța remarcabilă a lui Chedveș Vlad, de la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia: Premiul II la faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Performanța remarcabilă a lui Chedveș Vlad, de la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia: Premiul II la faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH” Chedveș Vlad este elev în clasa a II-a la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia. La faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH”, ediția a XXVII-a, băiatul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea