Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO: Lucrări contra cronometru la tronsonul de autostradă Cunța-Săliște. 15 noiembrie, data inaugurării

Bogdan Presecan

Publicat

în

Deși termenul de finalizare al lucrărilor la lotul 3 al Autostrăzii Orăștie –Sibiu, care se întinde între localitățil Cunța din Alba și Săliște din Sibiu, este “bătut în cuie” pentru data de 15 noiembrie, există încă rețineri în privința executării complete a lotului problemă.

Fotografii realizate în urmă cu doar câteva zile de vigilenții membrii ai forumului peundemerg.ro, care monitorizează lucrările la infrastructura rutieră din România, arată că, deși se lucrează intens la la tronsonul de autostradă Cunța-Săliște, în zona alunecărilor de teren de lângă Aciliu, lucrarile la terasamente (rambleu) au șanse reduse să fie finalizate la termenul anunțat de constructorul Ipregillo și ministrul Transporturilor, Ioan Rus.

Vestea bună este că nu a mai alunecat terenul la vale peste autostradă după ploile de săptămâna trecută, iar asfaltul e negru peste tot (cu urme de noroi), deci a fost turnat și stratul de uzura peste tot.

[nggallery id=2488]

Potrivit utilizatorilor forumului peundemerg.ro, mai multe excavatoare lucrează intens la gropile de pe versantul nordic in partea dinspre Sibiu si la santul de pe marginea sensului spre Sibiu unde sunt deja facute canalurile colectoare.

Având în vedere și prognoza meteo nefavorabilă, care anunță ploi și temperaturi scăzute până la sfârșitul lunii octombrie, mulți dintre membrii forumului își exprimă rezervele cu privire la darea în folosință, respectiv inaugurarea oficială a tronsonului la data anunțată și răspromisă.

Acest tronson are și o miză electorală, Autostrada Orăștie –Sibiu fiind o temă de campanie pentru reprezentanții mai multor partide politice. Ministrul Transporturilor, Ioan Rus, declara în 10 octombrie, că ”mergem la vot pe autostradă”. Și probabil că așa va și fi, însă fără ca lucrările să fie finalizate în proporție de 100%.

sursa foto: forum.peundemerg.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO: Corul „Apulum” al Seminarului Teologic albaiulian, premiul I la Olimopiada Națională Corală de la Arad, cu punctajul maxim, 100 de puncte

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corul „Apulum” al Seminarului Teologic albaiulian, premiul I la Olimopiada Națională Corală de la Arad, cu punctajul maxim, 100 de puncte Membrii ansamblului vocal „Apulum” al Seminarului Teologic Ortodox „Sfântul Simion Ștefan” din Alba Iulia au participat sâmbătă, 13 aprilie 2024, la Olimpiada Națională Corală – faza zonală, desfășurată la Arad. Formațiunea corală albaiuliană este […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea