Rămâi conectat

Sport

FOTO: LPS Alba Iulia, Under 13, o victorie și o înfrângere la prima competiție a anului

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

De curând, în Sala de Sport “Nicușor Marcu” din municipiu reședință de județ, s-a disputat primul turneu oficial al anului, la Under 13 (anul 2010 și mai tinere), baschet feminin, cu participarea a 3 formații. LPS Alba Iulia, pregătită de antrenorul Valentin Urian a învins LAPI Dej cu scorul de 58-47 și a pierdut cu ACS KSE Tg. Secuiesc, scor 36-44 (în celălalt joc, LAPI Dej – ACS KSE Tg. Secuiesc 40-57).

În această ediție s-au înscris 30 de echipe, repartizate în 10 grupe, în prima fază fiind două turnee. În a doua fază, vor mai fi alte 4 turnee, în funcție de clasările din prima parte a competiției juvenile. La CN Under 13 feminin se joacă în două conferințe/ regiuni, disputându-se două turnee în sistem tur-retur, al doilea fiind în 21-22 ianuarie.

La final se va face un clasament general cu toate echipele, iar primele două clasate din Conferința A și Conferința B se califică în faza 2, iar locurile 3 vor forma o grupă de 6, în care se va juca pentru locurile 13-18. În faza a doua vor fi alcătuite două grupe a câte 6 echipe și mai urmează alte 4 turnee, tur retur, cu date în 3-5 februarie, 17-19 februarie, 31 martie – 2 aprilie și 21-23 aprilie. La turneul final se vor califica 8 echipe, primele 4 în cele două grupe, iar echipele clasate pe locurile 5-6, plus primele două clasate din Grupa C vor juca pentru stabilirea ocupantelor locurilor 9-16.

Lotul: Carla Andrea Alexandru, Alexia-Maria Birău, Ana Ecaterina Damian, Cristina Maria Cioara, Eliza Maria Căta, Elisabeta-Ioana Suciu, Maya Ioana Niga, Anastasia-Maria Jitaru, Antonia-Terezia Jitaru, Alina-Natalia Balaș, Georgiana-Elena Panescu, Alexia-Maria Panescu, Ingrid Baicon Ciban, Karina Maria Onea. Bazându-se în mare măsură pe același efectiv, echipa feminină a Liceului cu Program Sportiv Alba Iulia a terminat pe poziția a 6-a la nivel național la turneul final al primei ediții a Campionatului Național Under 12 de baschet 4×4.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Inter Unirea, Viitorul Sântimbru și Performanța Ighiu s-au calificat în semifinalele Cupei României

Dan HENEGAR

Publicat

în

Inter Unirea, Viitorul Sântimbru și Performanța Ighiu sunt primele 3 echipe calificate în semifinalele Cupei României, faza județeană. Ultima echipă va fi decisă luni, în urma disputei dintre Hidro Mecanica Șugag și CIL Blaj. Tragerea la sorți va avea loc marți, 30 aprilie, la sediul AJF Alba. În sferturile de finală partidele au fost echilibrate, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea