FOTO: Locurile de veci ale mafioților ruși sau cum să fii excentric chiar și după moarte
Tradiția ortodoxă în ceea ce privește pietrele funerare continuă să îi inspire pe unii oameni ce au de gând să se remarce chiar și după moarte. Iar una dintre modalitățile cele mai la îndemână o reprezintă realizarea unui monument funerar care să sugereze statutul, importanța și povestea defunctului, un demers adesea foarte costisitor.
În România, acest obicei susține o întreagă industrie funerară, care înregistrează câștiguri imense. Cimitirele sunt pline de morminte din marmură de diferită calitate și diverse culori, piatră sculptată, inscripții, portrete și alte decorațiuni, unele dintre ele pregătite la cheie numai să te muți în ele, asta doar în cazul celor prevăzători și bineînțeles cu bani.
Dacă românii se mândresc cu Cimitirul Vesel de la Săpânța, rușii au început să se mândreacă cu monumentele funerare ale mafioților ruși de pe teritoriul fostei Uniuni Sovietice, un adevărat curent “artistic” din a doua jumătate a anilor ’90.
Dacă pentru occidentali imaginile cu pietrele funerare ale mafioților din cimitirele rusești reprezintă ceva nebunesc, pentru români acestea sunt mult mai familiare.
Imaginile de mai jos nu mai au nevoie de niciun comentariu.
sursa foto: deathandtaxesmag.com
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii
3 aprilie – Ziua Jandarmeriei. Jandarmeria Română împlinește 175 de ani Jandarmeria Română a fost întemeiată la 3 aprilie 1850, ca forţă pentru privegherea siguranţei publice şi ţinerea unei bune orânduieli. Astăzi, Jandarmeria Română, structura militară subordonată Ministerul Afacerilor Interne, are atribuţii în menţinerea şi restabilirea ordinii şi liniştii publice, transportul şi pază valorilor, bunurilor […]