Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Opinii - Comentarii

FOTO: Locurile de veci ale mafioților ruși sau cum să fii excentric chiar și după moarte

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Tradiția ortodoxă în ceea ce privește pietrele funerare continuă să îi inspire pe unii oameni ce au de gând să se remarce chiar și după moarte. Iar una dintre modalitățile cele mai la îndemână o reprezintă realizarea unui monument funerar care să sugereze statutul, importanța și povestea defunctului, un demers adesea foarte costisitor.

În România, acest obicei susține o întreagă industrie funerară, care înregistrează câștiguri imense. Cimitirele sunt pline de morminte din marmură de diferită calitate și diverse culori, piatră sculptată, inscripții, portrete și alte decorațiuni, unele dintre ele pregătite la cheie numai să te muți în ele, asta doar în cazul celor prevăzători și bineînțeles cu bani.

Dacă românii se mândresc cu Cimitirul Vesel de la Săpânța, rușii au început să se mândreacă cu monumentele funerare ale mafioților ruși  de pe teritoriul fostei Uniuni Sovietice, un adevărat curent “artistic” din a doua jumătate a anilor ’90.

Dacă pentru occidentali imaginile cu pietrele funerare ale mafioților din cimitirele rusești reprezintă ceva nebunesc, pentru români acestea sunt mult mai familiare.

Imaginile de mai jos nu mai au nevoie de  niciun comentariu.

sursa foto: deathandtaxesmag.com


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

26 aprilie: Ziua Mondială a Proprietăţii Intelectuale

Bogdan Ilea

Publicat

în

26 aprilie: Ziua Mondială a Proprietăţii Intelectuale În fiecare an, la 26 aprilie este marcată Ziua Mondială a Proprietăţii Intelectuale. În 2000, statele membre ale Organizaţiei Mondiale a Proprietăţii Intelectuale (WIPO) au desemnat ziua de 26 aprilie, dată la care, în 1970, a intrat în vigoare convenţia de înfiinţare a WIPO, ca zi dedicată recunoaşterii […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea