FOTO, LIVE VIDEO, UPDATE: Lotul 4 al Autostrăzii Sebeș-Turda, RECEPȚIONAT: Inspecția tehnică are loc pe lotul 3

La ora 16.00 are loc inspecția tehnică în vederea recepției lotului 3 al Autostrăzii Sebeș-Turda, după ce lotul 4 a fost recepționat. Surse oficiale din cadrul CNAIR au declarat, jurnaliștilor prezenți la fața locului, că circulația va fi deschisă doar dacă se va face și recepția lotului trei, pentru a se putea circula pe toți cei 29 de kilometri. Șeful CNIAR, Narcis Neaga, s-a antepronunțat declarând, pentru AGERPRES, înainte efectuării inspecției pe lotul 3, că circulația va fi deschisă astăzi.

Știrea inițială:

Autostrada Sebeș-Turda: Specialiști din cadrul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) din România și ai Inspectoratului de Stat în Construcții au început, luni la prânz, inspecția tehnică în vederea recepției loturilor trei și patru, care au 29 de kilometri și se întind de la Aiud la Turda.

 

UPDATE Ora 14.00: Inspecția tehnică pe lotul patru s-a încheiat, iar potrivit surselor noastre la ora aceasta se elaborează procesul verbal, care ulterior ar urma să fie semnat. Astfel, acest tronson va fi deschis curând.

 

Loturile 3 și 4 ale Autostrăzii Sebeș-Turda, care se întind pe 29 de kilometri, sunt pregătite pentru recepția tehnică de astăzi. Sâmbătă s-au făcut ultimele marcaje, după ce o parte din tronson a fost frezat, constructorul ținând cont de neconformitățile invocate de Compania Națională de Infrastructură din România.

La începutul anului, pe lotul 3 s-a mai făcut o inspecție în vederea recepției, însă CNAIR a constat exces de bitum, probleme legate de rugozitate, adică de aderenţa în sine a asfaltului, dar și elemente de planeitate executate neconform.

Autostrada Sebeş-Turda va avea o lungime totală de 70 de kilometri şi va traversa parţial judeţele Alba şi Cluj, fiind împărţită în patru loturi.

Primul lot se întinde pe 17 kilometri, de la intrarea pe autostradă în Sebeş, până la Pârâul Iovului, după Alba Iulia. Lotul doi are o lungime de 24,3 kilometri şi se întinde de la Pârâul Iovului până la intrarea în Aiud, iar lotul trei, care are 12,5 km, se întinde de la intrarea în Aiud până la Decea. Ultimul lot are 16,3 km şi se termină în Turda.

Valoarea lucrărilor, fără TVA, este de 541.739.137 de lei pentru lotul 1, 549.332.393 de lei pentru lotul 2, 420.511.921 de lei pentru lotul 3, 470.004.894 de lei pentru lotul 4, toate fiind finanţate din fondul de coeziune, 85%, şi bugetul de stat – 15%.

Revenim detalii, imagini și filmări

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

2 Comentarii

Lucu 30 iulie 2018 at 12:44

Oare cat trebuie sa fii de nesimtit sa-ti incepi ziua de munca la pranz?
Din poze se vede ca sunt imbuibati si au somnul greu.

ni 30 iulie 2018 at 12:46

felicitari pentru reportaj

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...