FOTO/LIVE VIDEO: Târgul Apulum Agraria 2019 – Demonstrații culinare, produse de sezon, ateliere pentru copii și expoziții de animale, la Alba Iulia

Târgul Apulum Agriaria 2019, cel mai important eveniment de promovare a agriculturii județului Alba se organizează și în acest an, în spațiul expozițional din zona Bazinului Olimpic și are ca scop promovarea agriculturii, respectiv a fermierilor – membri ai asociaţiilor profesionale din județ şi a produselor agricole ale acestora.

ELIT

Ca în fiecare toamnă, timp de 3 zile, în perioada 20-22 septembrie 2019, în spațiul expozițional din zona Bazinului Olimpic sunt așteptați toți cei dornici să își facă proviziile pentru sezonul rece, cu produse locale.

În parfum de rod bogat, cel mai iubit eveniment de promovare a agriculturii judeţului Alba a revenit, ca în fiecare an, la început de toamnă.

Ajuns la cea de-a XXVIII-a ediţie, Târgul APULUM AGRARIA dă întâlnire publicului cu abundenţa toamnei, iar mMâinile dibace și truditoare ale producătorilor şi fermierilor locali – membri ai asociaţiilor profesionale au expus la standurile decorate în stil traditional, delicioase produse locale, unele tradiționale atestate: pâine şi produse de patiserie, preparate din carne, lactate, conserve din fructe şi legume, toate de casă.

De asemenea, la standuri mai pot fi găsite ouă, miere şi produse apicole, uleiuri presate la rece, vinuri din podgoriile locale, lavandă şi produse derivate, dar mai ales legume şi fructe proaspete de sezon.

Surprizele culinare, concursurile, atelierele pentru copii, produsele de artizanat, dar nu în ultimul rând expoziţiile de animale şi păsări, vor completa programul acestui eveniment.

Evenimentul APULUM AGRARIA are menirea de a promova agricultura, gustul tradiţional autentic şi de a susține producătorii și economia locală.

Târgul Apulum Agraria este organizat de Consiliul Județean Alba în parteneriat cu grupurile de acțiune locală GAL pe Mureș și pe Târnave, GAL Țara Secașelor Alba-Sibiu, GAL Valea Ampoiului – Valea Mureșului, GAL Munții Metaliferi, Trascău și Muntele Mare și Primăria Alba Iulia.

PROGRAMUL

Vineri, 20 septembrie 2019

11.00 – Deschiderea târgului

11.30 – Șezătoarea copiilor (atelier tradițional de cusut și împletit)

12.00 – Liceul agricol, prezent și perspectivă (dezbatere). Liceele agricole din țară (expoziție și atelier creație)

13.00 – Creșterea ovinelor, actualitate și perspectivă (seminar)

Sâmbătă, 21 septembrie 2019

11.00 – Sănătate în culorile toamnei (premiere concurs de pictură)

11.30 – Magie de toamnă (atelier creativ pentru copii)

11.30 – Șezătoarea copiilor (atelier tradițional de cusut și împletit)

12.00 – Coșul toamnei (concurs pentru expozanți)

13.00 – Produse vitivinicole de Alba (prezentare și degustare)

Duminică, 22 septembrie 2019

11.00 – Magie de toamnă (atelier creativ pentru copii)

12.00 – Din cămara toamnei (concurs pentru expozanți)

13.00 – Demonstrație gimnastică pe cal (Asociația Hip Tec Rădești)

14.00 – Tocană aită cu laște (Demonstrație culinară, Cosmin Toma Bucătarul Cetății)

 

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...