FOTO LIVE VIDEO. Incendiu puternic la Catedrala Notre-Dame din Paris. S-a prăbușit acoperișul și una dintre turle

Luni seară la Catedrala Notre-Dame din Paris, a izbucnit un incendiu violent. Este posibil ca incendiul să aibă legătură cu lucrările de renovare. Una dintre turle și acoperișul s-au prăbușit.

UPDATE 1:00 Focul a scăzut în intensitate. Cele două turnuri și fațada Catedralei Notre-Dame au fost salvate. Comandantul pompierilor a anunțat că cele două turnuri și structura edificiului par să fie salvate, în condițiile în care exista pericolul prăbușirii celor două clopotnițe.

Aproape 500 de pompieri au fost mobilizați pentru a lupta cu focul – care s-a manifestat cu o incredibilă violență. Presa a relatat că intervenția pompierilor a fost aplaudată de oamenii care se adunaseră în preajmă.

UPDATE 23.15: „Nu suntem siguri că mai putem salva Catedrala Notre-Dame”, a declarat ministrul adjunct de Interne, după ce pompierii și-au exprimat îndoiala că vor putea opri incendiul.

UPDATE 23.00. Pompierii francezi au declarat că nu sunt siguri că incendiul poate fi stins, anunță BBC News, și că următoarea oră și jumătate este „crucială” pentru a vedea dacă flăcările pot fi oprite.

Incendiul puternic izbucnit la Notre-Dame din Paris ameninţă să mistuie în întregime faimoasa catedrală. Acoperişul deja s-a prăbuşit.

UPDADE 22.35: Procurorii francezi au deschis o investigaţie pentru a afla cauza incendiului de la catedrala Notre-Dame, informează Associated Press.

S-a prăbușit tot acoperișul, susțin martorii. Pompierii nu reușesc să stăpânească flăcările care se întind cu repeziciune.

Primarul Anne Hidalgo a declarat că pompierii încearcă să controleze „un incendiu teribil” la Notre-Dame şi a făcut apel la locuitorii capitalei să evite zona catedralei.

Incendiul a izbucnit în jurul orei 18.50, ora locală, 19.50 ora României. Pompierii s-au mobilizat la câteva minute după izbucnirea incendiului, iar operațiunea de stingere este în curs.

Catedrala a fost evacuată, iar oamenii din jur au fost sfătuiți să se îndepărteze de locul incendiului.

Secretarul de Stat din Ministerul de Interne a declarat că nu există victime. Procurorul Parisului a deschis o anchetă pentru a afla circumstanţele producerii incendiului.

Preşedintele francez Emmanuel Macron s-a deplasat la locul incendiului. Mai devreme, el a anunţat că a anulat discursul către naţiune programat pentru luni seara.

Un istoric francez a declarat că asistăm la prăbușirea “celui mai vizitat monument istoric din lume”. Una dintre turle și acoperișul s-au prăbușit.

Sursa: digi24.ro

Foto: agerpres.ro,

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...