Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO – LIVE VIDEO: ”Dansul Bucuriei”, de 1 iunie, la Alba Iulia. Cel mai mare flashmob din România pus în scenă de aproape 1500 de copii, în Cetatea Alba Carolina

Ziarul Unirea

Publicat

în

1.500 de suflete curate, 1.500 de zâmbete, 1.500 de voci de copii au umplut, joi, în 1 iunie, Cetatea din Alba Iulia. Cei 1.500 de copii au participat la „Dansul Bucuriei”, cel mai mare flashmob realizat de copii în România, în cadrul căruia au dansat în sincron, au cântat şi au format un steag şi o mare inimă tricoloră.

Copiii au vrut să spună în cel mai curat şi frumos mod „povestea copilăriei” şi să le transmită celor mari că dragostea, credinţa şi inima curată sunt ingredientele unei vieţi fericite.

Copiii, majoritatea din aşezămintele sociale şi centrele educaţionale coordonate de  Arhiepiscopia Ortodoxă de Alba Iulia, au venit, joi, la Alba Iulia pentru a sărbători Ziua Internaţională a Copilului, participând mai întâi la o slujbă TE DEUM în Catedrala Reîntregirii din Alba Iulia. La finalul slujbei Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Irineu al Alba Iuliei le-a pus la suflet copiilor un cuvânt de învăţătură duhovnicească. Înaltpreasfinţia Sa le-a spus o mică pildă copiilor folosind un balon dezumflat şi un alt balon plin cu aer, primul simbolizând omul fără Dumnezeu, gol în interior, uscat şi sec, iar cel de-al doilea, balonul plin cu aer, fiind întruchiparea simbolică a omului plin de prezenţa lui Dumnezeu.

„Astăzi este Ziua Copilului când gândurile noastre se îndreaptă spre Hristos, Cel care a iubit copiii, i-a luat în braţele sale şi i-a dat drept pildă de puritate morală pentru toţi, puritate care este condiţia sine qua non a accederii noastre în Împărăţia Cerurilor(…)Iubiţii mei, când Hristos locuieşte în noi atunci ştim ce să facem cu timpul, cu mintea, cu darurile şi cu aptitudinile pe care noi le avem. Ştim cum să vorbim, cum să gesticulăm, cum să umblăm, cum să ne manifestăm şi cum să trăim. Când Hristos locuieşte în noi ştim ce aveam de făcut în ispite şi necazuri, în dificultăţi şi în suferinţe. Atunci trăim o viaţă de biruinţă plină de succes şi sens, de bucurie şi speranţă. Avându-L pe Hristos în noi putem să ne ridicăm deasupra tentaţiilor şi provocărilor primejdioase ale viaţii ca astfel să ne înălţăm spre frumuseţile Cereşti pe care Hristos le promite celor credincioşi, celor care îl ascultă şi îşi conformează existenţa lor după legea Evangheliei Sale. În încheiere îi felicit pe copilaşii noştri cu prilejul acestei zile dedicată prin excelenţă lor. Fie ca Hristos, Domnul Slavei, să vă binecuvânteze pe toţi, să vă dăruiască sănătate, spor în cele bune şi bucuria mântuirii” a spus în cuvântul său de învăţătură Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Irineu al Alba Iuliei.

Copiii au ieşit apoi pe esplanada de lângă Poarta a IV-a a Cetăţii, unde s-au întâlnit cu alţi copii veniţi din şcolile din Alba şi au creat împreună flashmobul „Dansul Bucuriei” mai exact au dansat sincronizaţi pe o melodie creată special pentru acest eveniment şi înregistrată în interpretarea Corului de Copii Theotokos. Coregrafia şi mişcările dansului au fost realizate de instructorii Şcolii de Dans Chirilă din Alba Iulia, Bianca şi Alex Chirilă.

„Dansul Bucuriei” a continuat cu două momente  simbolice cu un puternic sentiment naţional şi patriotic: copiii, care au purtat şepci roşii, galbene şi albastre, au format un tricolor uriaş şi o inimă tricoloră, la final fiind înălţată la cer, cu ajutorul unor baloane tricolore cu heliu, o inimă din baloane de mari dimensiuni. Momentul a fost încărcat de un puternic sentiment emoţional fiind însoţit de bătăi de inimă transmise prin sistemul de sonorizare, iar participanţii aşezându-se jos cu mâinile la inimă şi transmiţând simbolic mesajul: „Iată taina copilăriei – inima ce bate cu putere ce se înalţă-n cer, şi dă lumii înviere”.

ziarulunirea.ro a transmis live evenimentul:

Copiii şi-au adunat apoi toate emoţiile, speranţele, curăţenia şi puritatea din suflet şi au trimis simbolic, prin strigăte de bucurie, valuri de lumină asupra lumii întregi care să risipească întunericul din inimile necăjite. Ei au cântat şi Imnul Copilăriei, creat pentru acest eveniment: „Este vremea bucuriei!/Este vremea să dansăm!/ Prin glasul copilăriei,/ Lumea o înfrumuseţăm!/Dacă viaţa e iubire,/ Şi-a trăi este-a iubi,/Noi suntem în lumea asta/ Bucuria de a fi!”.

Flashmobul „Dansul Bucuriei” a fost organizat în parteneriat cu Primăria municipiului Alba Iulia, Consiliul Judeţean Alba şi Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba. Copiii au fost ajutaţi la crearea evenimentului de câteva zeci de voluntari din rândurile elevilor de la Colegiul Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia şi a Grupului de Iniţiativă a Tinerilor din Protopopiatul Alba Iulia.

Asociaţia Filantropia Ortodoxă Alba Iulia este o organizaţie non-guvernamentală a Arhiepiscopiei Ortodoxe de Alba Iulia, având peste 16 ani de experienţă şi câteva mii de beneficiari. Dintre aceştia peste 1.000 de beneficiari sunt copii ocrotiţi în case de tip familia, centre educaţionale şi de prevenire a abandonului şcolar. Asociaţia coordonează cea mai mare reţea socială din Patriarhia Română şi este model de bune practici în activitatea socială dar şi în zona educaţională prin centrele educaţionale de prevenire a abandonului şcolar. Asociaţia Filantropia Ortodoxă Alba Iulia estre una dintre puţinele organizaţii din România de utilitate publică, statut primit în anul 2016 prin hotărârea de Guvern. Centrele în care sunt beneficiari copii funcţionează în parteneriat cu Consiliile Judeţene Alba şi Mureş prin Direcţiile Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, dar beneficiază şi de sprijinul administraţiilor locale sau a altor parteneri precum Fundaţia FAER Reghin sau Guvernul Elveţiei prin intermediul contribuţiei elveţiene pentru Uniunea Europeană extinsă.

Vedeși și FOTO/VIDEO: Distracție și voie bună la Festivalul „Cetatea Copiilor” de la Alba Iulia. Jocuri gonflabile, picturi pe faţă şi teatru pentru cei mici de ziua lor

[nggallery id=4085]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Carduri de energie 2024: Valabilitatea, prelungită. Expiră la 31 mai

Unirea Ziarul

Publicat

în

Carduri de energie 2024: Valabilitatea a fost prelungită. Expiră la 31 mai Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită, astfel că românii mai pot face plăţi reduse ale facturilor. Aceasta este una dintre cele mai importante măsuri sociale decontate anul trecut din fonduri europene, de care beneficiază 2,8 milioane de locuințe. Pentru că 1,1 milioane […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea