Rămâi conectat

Sport

FOTO, LIVE-TEXT: Sănătatea Cluj – Unirea Alba Iulia 4-1 (2-1) | Eșec drastic al „alb-negrilor”, al 3-lea consecutiv!!!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Unirea Alba Iulia a înregistrat a 3-a înfrângere consecutivă, una drastică, 1-4 (1-2), în deplasare cu “virușii verzi”, formația din Cetatea Marii Uniri trăind periculos finalul turului în Seria a 5-a.

Partida din fieful Sănătății a fost începută practic de vizitatori de la 0-1, în condițiile în care D. Roman a marcat în secunda 40 cel mai rapid gol al sezonului, atacant ce a fost MVP-ul întâlnirii, cu încă două pase decisive. Fetița (13) a egalat după lansarea lui F. Morar, însă bucuria nu a durat decât 4 minute întrucât Creț (17) a readus avantajul în tabăra clujeană. La fel de prost a început și mitanul secund pentru “alb-negri”, ce au mai încasat rapid un gol, marcat de Ceaca (47), elevii lui Mihai Manea plătind tribut începuturilor dezastruoase de repriză, scorul aspru fiind pecetluit de Vlădău (79).

*Mihai Manea: „Am mimat fotbalul!”

Din păcate, în acest meci am mimat fotbalul! Este frustrant să primești gol în secunda 40, pe lipsă de concentrare și greșeli individuale. Aceleași erori le-am făcut și la următoarele reușite adverse, iar golul patru a fost unul în care un jucător Dan Matei, ce putea să le fie tată unora dintre jucători noștri, a făcut un sprint de 70 de metri. Nu avem cum să găsim alibiuri, sunt trei eșecuri la rând, iar acest meci a fost unul în care am dezamăgit”, a spus antrenorul Mihai Manea.

Se îngroașă gluma pentru echipa albaiuliană, ce nu se regăsește în ultimele runde, având o singură victorie în 9 întâlniri. Eșecul împotriva Sănătății reprezintă o premieră negativă pentru oaspeți, ce au înregistrat cea mai categorică înfrângere din tur, în vreme ce gazdele au repurtat cea mai clară victorie. Runda a 13-a s-a dovedit una cu ghinion pentru uniriștii, ce nu și-au atins scopul în deplasarea de pe Someș, etapa viitoare fiind un nou joc extern, la Dej, pentru formația clasată pe poziția a 12-a, în zona minată a ierarhiei.

*1-0, MIN 1: D: ROMAN a deschis scorul în secunda 40, după o lovitură liberă executată de Ciupe, împingând mingea în plasă din alunecare, cel mai rapid gol al sezonului în Seria a 5-a

*1-1, MN. 13: FETIȚA, lansat excelent de F. Morar, a trimis pe lângă Lăzăreanu, egalând

*2-1, MIN. 17: CREȚ a finalizat din apropiere o deviere a lui D. Roman

*3-1, MIN. 47: CEACA a majorat avantajul, cu un șut puternc, după o pasă de la D. Roman

*4-1, MIN. 79: VLĂDĂU a trimis la colțul scurt, centrarea trimisă de D. Matei de pe flancul drept

După pauză s-a făcut rapid 3-1, iar Vlădău (59) a avut ocazie mare, cu capul, de a face 4-1. Șut-centrare Ak. Giurgiu (61) scos de sub bară de F. Lăzăreanu. Creț (77) a trimis alături din 10 metri la o pasă de pe stânga. Fetița (82) a tras periculos, a parat Lăzăreanu. D. Roman (90+1) a tras periculos, fiind la un pas de 5-1

Angeru a respins de sub bară șutul-centrare trimis de Mar (10). Lovitură liberă executată de I. Neag (20) – puțin pe lângă. Angeru (22) a reținut șutul lui Creț. Bârdea (28) a șutat de la marginea careului, puțin alături. Angeru (33) – o nouă întervenție excelentă, scoțând de sub bară șutul lui L. Rus. La faza următoare, Mateș a fost blocat de portarul F. Lăzăreanu, care l-a blocat pe atacantul advers, scăpat singur. I. Neag (44) a reușit să-l deposedeze pe D. Roman, aflat la 7 metri de poartă!

Echipe de start:

Sănătatea: Lăzăreanu – Cr. Paul (85, D. Bucur), D. Matei, Szolosi (58, I. Rada), Mic – Creț, Ciupe, L. Rus, Mar (60, Vlădău) – D. Roman, Ceaca (83, Tilincă); rezerve Grămadă, Gașpar. Antrenor Csaba Kis.

Unirea: Angeru –  F. Morar, I. Neag (87, Mazilu), Mardare (65, Selagea), Al. Giurgiu – Fetița, Petresc, Bârdea (75, Tat), Frăsineanu – Mateș (65, C. Avram), Mărgărit; rezerve Sporea, Ad. Matei, Joldeș. Antrenor Mihai Manea.

Arbitri Val. Florescu (Sfântu Gheorghe), Z. Biro (Belin), Cr. Ciorbea (Brașov) Observatori S. Neichi (Satu Mare), T. Ivan (Bistrița)

Avertismente: Lăzăreanu (34), Szolosi (53), Vlădău (89) / Mateș (34)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

CSO Voluntari – Volei Alba Blaj 3-1, în primul meci al finalei Diviziei A1 la volei feminin

Dan HENEGAR

Publicat

în

CSO Voluntari a învins, scor 3-1 (28-26, 25-19, 20-25, 25-20), pe campioana Volei Alba Blaj în primul meci al finalei Diviziei A1 la volei feminin. Al doilea meci are loc mâine, 20 aprilie, tot la Voluntari, la ora 20.00, în direct la TVR Sport, iar următoarele două sunt prevăzute la Blaj, la finele săptămânii viitoare. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea