Rămâi conectat

Sport

FOTO, LIVE-TEXT: Performanţa Ighiu – CFR Cluj II 1-1 (1-1) | Pas greșit pentru trupa lui Mihai Manea!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Performanța Ighiu s-a încurcat pe „Cetate”, remizând cu CFR Cluj II, scor 1-1 (1-1), pierzând astfel două puncte importante în lupta pentru promovare. Trupa lui Mihai Manea  a condus prin golul lui Fetița (14), dar a fost egalată de M. Coman (32), „feroviarii mici” reușind să încurce planurile pretendentei la șefie, cucerind primul punct împotriva combatantelor din Alba.

CFR Cluj II a pus reale probleme Performanței, care a terminat în inferioritate numerică, după eliminarea lui Circov (78), clujenii având marile oportunități ale jocului. Este al doilea pas greșit consecutiv acasă pentru ighieni, după cel cu Industria Galda de Jos, care însă sunt mai degrabă dezamăgiți, deși nu au fost învinși de 7 jocuri.

*Mihai Manea: „Să fim realiști, am câștigat un punct!”

Trebuie să fim realiști, am câștigat astăzi un punct, raportat la aspectul jocului. Sunt foarte puține lucruri bune după acest meci. Am întâlnit cea mai bună echipă din campionat, ne-a lipsit atitudinea și nu ne-am regăsit. Pentru unii jucători presiunea este prea mare și de aici apare nervozitatea, în detrimentul plăcerii de a juca. Suntem o echipă mică, avem un joc bun în ansamblu, dar trebuie să recunoaștem că în această partidă nu am arătat nici măcar 30 la sută din ce trebuia să jucăm”, a menționat antrenorul Mihai Manea.

Programarea face ca CFR Cluj II să descindă două runde la rând în judeţul Alba, după ce etapa trecută a evoluat la Galda de Jos (eşec 1-2 cu Industria), astăzi, de la ora 14.00, pe „Cetate” urmând confruntarea cu Performanţa Ighiu.

*1-0, MIN. 14: FETIȚA  deschis scorul cu un șut pe joc, în diagonală, de la 12 metri, după o pasă excelentă de la Circov.

*1-1, MIN. 32: M. COMAN a egalata cu o lovitură de cap excelent plasată, de la 8 metri, în dreapta lui Sporea, la un corner bătut de Băican

*Trifa și-a pierdut cunoștiința câteva minute, Circov a fost eliminat!

Prima oportunitate la reluare este semnată de același periculos M. Coman (47), reluare cu capul alături. Momente de panică pe stadion, după un corner, fază la care Trifa și-a pierdut cunoștiiința după ce a fost lovit cu cotul în bărbie de un adversar. Mijlocașul Ighiului și-a revenit după circa 5 minute, dar a fost înlocuit. În faza următoare, CFR Cluj putea da lovitura însă Sporea a apărat excelent în fața lui Hamed. Se joacă pe contre, șutul lui Hidișan (64) este respins în lateral de Ad. Rus, iar în minutul 66, Hamed a reluat cu capul pe lângă, la un corner.

În minutul 78, Circov (Performanța) a fost eliminat, primind roșu pentru proteste (primul galben în prima repriză), lăsându-și echipa în inferioritate. În minutul 85, Kereki a  irosit o nouă ocazie, cap peste din 8 metri la centrarea lui Giurgean.

0-0 la pauză, CFR Cluj II punând reale probleme candidatei la promovare.

În minutul 20, Sporea a scos spectaculos de sub bară șutul trimis de la 16 metri de Petrila, fază la care nervii s-au încins, iar jucătorii s-au încăierat, ighienii motivând că adversarii nu au trimis balonul în aut. Spiritele au fost liniștite după consultări între arbitrii, fiind acordate avertismente pentru Coman și Fetița, deși Cl. Oara l-a împins pe atacantul clujean.

O nouă ocazie de egalare a vizitatorilor, șut M. Coman (23), de la 10 metri, respins în lateral de Sporea. Cl. Oara (40), singur cu portarul a șutat peste transversală din 8 metri, într-o situație excelentă. Hamed (45+1) a irosit o situație rarisimă, de la o jumătate de metri, înălțând balonul peste transversală, după o pătrundere excelentă a lui Coman pe partea dreaptă!

În tribune sunt doar 100 de spectatori, vizitatorii aliniind o formulă cu o medie de vârstă de 19 ani și jumătate

Stări diametral opuse pentru cele două combatante înaintea disputei din etapa a 12-a a Ligii a 3-a. Asta întrucât ighienii sunt pe poziţia secundă, la egalitate de puncte cu liderul „U” Cluj, având şase jocuri fără eşec (5 victorii şi o remiză), iar de partea cealaltă, tânăra formaţie condusă de Gică Barbu traversează o veritabilă criză, o unică victorie în ultimele şase întâlniri!

Exceptând derby-ul judeţean din etapa de final a turului, cu Unirea Alba Iulia, gruparea ighiană are în faţă trei întâlniri teoretic facile, cu oponenţi din partea inferioară a clasamentului, CFR Cluj II, CS Iernut (deplasare) şi Unirea Dej, deci este rost de maximum de puncte în aceste dispute.

Performanţa: Sporea – A. Cîmpean, Potopea (68, Medeșan), Iclănzan, Ad. Mărginean – Trifa (61, Joldeș), Circov – Fetiţa, Hidișan, Tineiu (83, Cl. Marcu) – Cl. Oara (64, Seiwerth); rezerve Zăvoi,  E. Crişan, Unguru. Antrenor Mihai Manea.

CFR Cluj II: Ad. Rus – D. Pîrv, Băican, Kereki, Roș – Al. Petruș (71, Lu Yuefeng), Petrila (82, Șter) –  Figueira (61, S. Petruș), Hamed, Coti  (77, Giurgean) – M. Coman; rezerve D. Farcaș, S. Petruș, Giurgian, Ad. Pop, Potra, Yuefeng Lu, Șter. Antrenor Gheorghe Barbu.

Avertismente: Fetița (20), Circov (24), Tineiu (76), respectiv M. Coman (20), Kereki (55), Hamed (80), Giurgean (90+2) *În mintul 78, Circov (Performanța) a fost eliminat

Arbitri I. Păuşan (Crişeni), A. Botaş, Patricia Samsudean (Timişoara) *Observatori I. Teodor (Tg. Mureş), I. Cătană (Motru)

[nggallery id=4830]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Volei Alba Blaj, în semifinalele Diviziei A1

Dan HENEGAR

Publicat

în

Calificare în semifinalele Diviziei A1 pentru Volei Alba Blaj Volei Alba Blaj a câștigat seria cu Dinamo București în minimum de seturi și s-a calificat în semifinalele Diviziei A1 la volei feminin. După 3-1, la Blaj, campioana în exercițiu s-a impus cu 3-0 (28-26, 25-21, 25-21) în disputa din Capitală cu Dinamo. În primul parțial, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea