Rămâi conectat

Sport

FOTO, LIVE-TEXT: CS Ocna Mureș – Industria Galda 0-5 (0-2), hat-trick Cioară și măcel, în Derby “de Alba”! Găldenii, primul succes stagional, „Soda dragă” – un nou dezastru, a 4-a înfrângere!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În primul derby „de Alba” al sezonului, Industria Galda a făcut instrucție, pe „Stadionul Dragostei”, scor 5-0 (2-0), cu concitadina CS Ocna Mureș, MVP-ul întâlnirii fiind atacantul Alecu Cioară ce i-a trecut în cont un hat-trick (min. 32, 46 și 51). Reușitele atacantului revelație pentru trupa lui Paul Ciucă au fost completate de R. Moga (21) – ce a deschis scorul și debutantul D. Stoia (78) – la 16 ani (născut în 26 iulie 2002)!

Industria a câștigat într-un mod zdrobitor acest  joc, realizând primul succes al al stagiunii, iar ocnamureșenii au confirmat că Liga a 3-a este o pălărie mult prea mare pentru potențialul grupării nou-promovate (ce a avut o ocazie mare la 0-0 prin I. Cociș). Al 4-lea eșec la rând din tot atâtea jocuri, unul drastic, aduce probleme pentru banca tehnică, nefiind exclus ca Ionuț Pereat să fie la ultimul joc ca și principal. Când pierzi de 3 ori la rând în fața suporterilor (300 prezenți), și ai cea mai permeabilă defensivă a seriei, 19 goluri, este clar că există probleme majore!

*Pereat: „Cea mai mare dezamăgire a carierei. Conducerea decide”

Cea mai mare dezamăgire a carierei, de când sunt eu la Soda. Mă așteptam la o reacție din partea jucătorilor, la atitudine, dar până la urmă asta e valoarea. Ce se întâmplă cu mine ca și antrenor, rămâne la decizia conducerii, totul e posibil„, a spus Ionuț Pereat. Luni este prevăzută o ședință a conducătorilor ocnamureșeni în care se va lămuri situația, deja testându-se “piața” posibililor înlocuitori.

*Ciucă: „Le mulțumesc jucătorilor pentru abordarea jocului”

Îmi felicit jucătorii și le mulțumesc pentru modul cum au înțeles să abordeze această partidă extrem de importantă din multe puncte de vedere. Ne așteaptă un campionat foarte dificil și doar prin muncă, modestie și unitate în toate compartimentele suflării găldene vom reuși să rezistăm„, a declarat Paul Ciucă.

Extrem de pragmatică, Industria a marcat în două rînduri în primul mitan, și, la fel ca pe „Cetate”, au fost aceiași marcatori R. Moga și Cioară, însă la reluare a fost un adevărat măcel la bururile adverse, Iviniș reușind să evite un scor mult mai umilitor. Ultimul gol gazdele l-au primit în inferioritate numerică, întrucât efectuaseră toate schimbările și Cimpoieșu s-a accidentat, nemaintrând până la final

*0-1, MIN. 23: R. MOGA a deschis scorul, la faza imediat următoare ocaziei lui I. Cociș, relure din careu, de lA 14 METRI, în dreapta lui Iviniș, după pasa excelentă venită de la Frențiu, pătruns pe dreapta

*0-2, MIN. 32: CIOARĂ, execuție excelentă a unei lovituri libere, în colțul din dreapta a lui Iviniș, de la aproximativ 22 de metri.

*0-3, MIN. 46: CIOARĂ își trece în cont dubla, cu un șut plasat, pe jos, pe lângă Iviniș

*0-4, MIN. 51: CIOARĂ realizează primul său hat-trick în Liga a 3-a, marcând în poarta goală după ce a trecut de Iviniș, ieșit eronat la marginea careului

*0-5, MIN. 78: D: STOIA, abia intrat în teren, a înscris simplu, din centrul careului, la meciul de debut în Liga a 3-a, după pasa lui Al. Costea.

*Debutantul Dan Stoia, gol la 16 ani!

La reluare, se face imediat 0-3, zarurile fiind aruncate. În min. 49, R. Domșa a șutat pe centru din lovitură liberă, iar Cioară (68) putea să înscrie și a 4-a oară, dar a luftat în poziție favorabilă, Iviniș (71) în faa lui Boancă și peste două minute singur cu Frențiu a limitat proporțiile rușinii. Ocnamureșenii au primit ultimul gol în inferioritate numerică, întrucât au efectuat toate modificările, iar Cimpoieșu s-a accidentat și nu a mai intrat până la final.

Prima mare oportunitate a fost irosită de R. Domșa (15), blocat în 6 metri, în momentul șutului! Ocna ar o nouă situație, reluare cu capul I.Cociș (22) – peste. După 0-2, o lovitură liberă executată de căpitanul Pereat (39) a trecut peste transversală, la fel ca și șutul lui T. Cristea (43)

*Absență de marcă, golgheterul Val. Drăgan

Și găldenii traversau un moment delicat, după cel mai modest start de campionat din cele 5 petrecute pe a treia scenă (anul trecut erau lideri, cu maximum de puncte, după 3 jocuri!). În plus, își putea pune amprenta și dezamăgirea de pe “Cetate”, eliminarea la loviturile de departajare după ce au condus în două rânduri, ratându-se dramatic șansa unei întâlniri cu o reprezentantă a Ligii 1.  Absență de marcă pentru gazde, golgheterul Val. Drăgan, învoit din motive personale

Echipe de start:

CS Ocna Mureș: Iviniș – Kiss, Căt. Ivașcu, Borșoi,  Șandor (61, S. Șimandi) – I. Cociș (67, Cimpoieșu), P. Man (57, Csegoldi), Pereat (55, Cr. Ivașcu), T. Cristea, R. Domșa – A. Gherman; rezerve Țiboc, Ov. Maier, Val. Drăgan. Antrenori Ionuț Pereat și Ovidiu Maier.

Industria: Lepădat – Fl. Schiau, Haiduc/ cpt, S. Fulea (77, D. Stoia), Boancă – Frențiu (77, Puha), D. Lupșan, Al. Costea, Baghiu (55, M. Cristea) R. Moga (69, Apetri) – Cioară; rezerve Iancău – D. Sîrbu, R. Trif,. Antrenor Paul Ciucă.

Avertismente: R. Domșa (56)/ Boancă (28)

Arbitri Cl. Gaitin (Timișoara), A. Botaș (Timișoara), Cr. Bumb (Băcia) Observatori M. Bordean (Sibiu), M. Țîră (Alba Iulia)

Conjudețenele CS Ocna Mureș și Industria Galda de Jos erau singurele componente ale Seriei a 4-a a Ligii a 3-a care după scurgerea a 270 de minute au un mare “zero” în dreptul punctelor acumulate, clasându-se pe ultimele două poziții!

[nggallery id=6122]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Rezultate excelente obținute de sportivii de la Dojokan Activ Aiud, la Campionatul National de Copii WUKF de la Mediaș

Unirea Ziarul

Publicat

în

Rezultate excelente obținute de sportivii de la Dojokan Activ Aiud, la Campionatul National de Copii WUKF de la Mediaș În zileie de 6 și 7 aprilie 2024, la Medias a avut loc Campionatul National de Copii WUKF, unde au participat 664 sportivi de la 56 cluburi, scrie aiudinfo.ro Câstigătorii aiudeni sunt: – Maier Sara Locul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea