Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

FOTO. Lista investițiilor făcute la Spitalul Județean din Alba Iulia în 2016: aparatură medicală, mese de operații, aparate de anestezie și lucrări de modernizare

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În anul 2016 Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba Iulia a continuat dotarea cu aparatură medicală performantă şi a continuat lucrările de reparaţii capitale.

spital-alba06Directorul economic al spitalului din Alba Iulia, Diana Mârza, a trecut în revistă, joi, în cadrul unei conferinţe de presă, o parte dintre investiţiile derulate în 2016. Aceasta a precizat că au fost achiziționate mai multe aparate EKG, mese de operație pentru Secția de Ortopedie și pentru ORL,  un sistem (trusă) pentru tratamentul minim invaziv al herniei de disc pentru compartimentul de neurochirurgie, un ventilator pulmonar pentru UPU, aparat de anestezie pentru ATI precum și alte dotări necesare.

„Este în derulare lucrarea de reparație capitală a Secției de Gastroenterologie. Este vorba despre un proiect multianual care se va încheia numai în primăvara anului 2017. La finalul acestei lucrări secția va dispune și de un laborator de endoscopie la cele mai înalte standarde”, a precizat directorul economic Diana Mârza.

Echipa managerială a Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia a reamintit și dotarea cu un nou Computer Tomograf, achiziționat din fonduri ale Ministerului Sănătății și ale Consiliului Județean Alba.

„Este vorba despre un CT cu o capacitate de 128 de slide-uri, mai performant față de cel pe  care îl aveam până acum și care realiza doar 16 slide-uri. Vom utiliza ambele aparate, iar la acest moment se derulează lucrări de amplasare. În acest fel cu două CT-uri vom scurta cu mult timpul de așteptare pentru astfel de investigații și vom putea solicita fonduri mai multe pentru pacienții noștri”, a explicat Nicoleta Coșarcă, managerul Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia.

Cu ocazia conferinței de presă managerul Nicoleta Coșarcă a precizat și câteva dintre proiectele ce se vor derula în anul 2017. Aceasta a precizat că au fost obținute toate avizele pentru realizarea Secției de Psihiatrie în curtea spitalului din Alba Iulia și de asemenea, au fost obținute aproape toate avizele necesare pentru începerea lucrărilor la Centrul de Sănătate Ocna Mureș. Totodată managerul spitalului din Alba Iulia a declarat că anul viitor va începe o lucrare de reparație capitală pentru etajul IV al spitalului, care găzduiește secțiile de Cardiologie și Medicină internă.

Mai jos puteți vedea lista investițiilor derulate în anul 2016 în Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia:

LISTĂ INVESTIȚII – CLICK 

[nggallery id=3204]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO „Transapuseana”, șoseaua spectaculoasă din sudul Munților Apuseni, tot mai aproape de finalizare: Primul lot a fost recepționat

Ziarul Unirea

Publicat

în

„Transapuseana”, șoseaua spectaculoasă din sudul Munților Apuseni, tot mai aproape de finalizare: Primul lot a fost recepționat Vineri, 26 aprilie 2024, a avut loc recepția lucrărilor pe lotul 1 al Transapusenei care totalizează nu mai puțin de 43 de kilometri. Un drum de poveste, emblematic pentru județul Alba și pentru România. Citește și: FOTO Cum […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea