FOTO: La Câmpeni, moții au protestat în zăpadă și pe temperaturi negative împotriva proiectului minier de la Roșia Montană

Azi după amiază în jurul orei 15,30, pe o vreme cu temperaturi negative, în centrul orașului Câmpeni acoperit de zăpadă s-au adunat din nou, după o pauză de 2 săptămâni, aproximativ 100 de persoane pentru a protesta împotriva proiectului minier de la Roșia Montană. De asemenea, moții și-au exprimat solidaritatea cu cetățenii care protestează în Moldova, împotriva exploatării gazelor de șist.

Aceștia au anunțat că nu au oprit protestele deoarece, deși Senatul a respins luni la o diferență foarte mică Legea Minelor legea cadru pentru exploatarea minieră de la Roșia Montană, aceasta va fi în curând dezbătută în Camera Deputaților, forul decizional în acest caz. De aceea, liderii au propus deplasarea la București atunci când legea va fi dezbătută în plen pentru a încerca să împiedice adoptarea acesteia.

Totodată a fost amintit faptul că RMGC este urmărită penal pentru evaziune fiscală şi complicitate la spălare de bani într-un dosar de evaziune fiscală cu un prejudiciu de 35 de milioane de euro, protestatarii cerând pedepsirea vinovaților și scandând printre alte lozinci „DNA, rezolvați corupția!” și  „Moții, moții, se luptă cu hoții!”.

Mitingul fără incidente a durat aproximativ o oră și s-a încheiat cu o rugăciune după revenirea dintr-un marș prin oraș care a reușit să încălzească puțin pe protestatarii cuprinși de frig.

Autor: Ovidiu Culda

[Gallery not found]

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Te-ar putea interesa și:

Klaus Iohannis, MESAJ de Anul Nou 2021:”Reîntoarcerea la normalitate este tot mai aproape!”

Klaus Iohannis, MESAJ de Anul Nou 2021:”Reîntoarcerea la normalitate este tot mai aproape!” Președintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Marcel Ciolacu, MESAJ de Anul Nou: ”Au vrut să subjuge România în 2020. Nu i-ați lăsat. Românii sunt adevărații eroi ai acestui an!”

Marcel Ciolacu, MESAJ de Anul Nou: ”Au vrut să subjuge România în 2020. Nu i-ați lăsat. Românii sunt adevărații eroi… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Părerea ta contează: Vicepreședintele Comisiei pentru Educație și Cultură din Parlamentul European, Victor Negrescu, vă invită să vă spuneți opinia despre viitorul educației

Europarlamentarul de Alba, Victor Negrescu, invită persoanele interesate de îmbunătățirea sistemului educațional să răspundă la mai multe întrebări, în cadrul… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Comunicat de presă Beniamin Todosiu, deputat USR-PLUS: În 2020 am declanșat revoluția bunei Guvernări. În 2021 continuăm să construim o Românie dreaptă, modernă și dezvoltată

Beniamin Todosiu, deputat USR-PLUS: În 2020 am declanșat revoluția bunei Guvernări. În 2021 continuăm să construim o Românie dreaptă, modernă… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

7 Comentarii

Ron 9 decembrie 2013 at 10:49

Iar jurnalism de delta dunarii…vad ca stati prost cu matematica.
Daca pentru dvs 30 de oameni sunt peste 100…aveti de recuperat niste ore de matematica de clasa a III-a!

E bine ca lumea nu le mai gireaza nesimtirea acelor „organizatori”, niste dezinformatori si manipulatori ordinari!

Se trezesc adevaratii moti si isi dau seama ca au fost mintiti si tradati de unii dintre acesti auto-intitulati lideri ai opozitiei!

Georgy 9 decembrie 2013 at 11:10

Niste lingusitori care pana nu demult pupau pe toate partile RMGC-ul si il ridicau in slavi, acum dupa ce venira unii cu bani multi si ii transformara in ecologisti sunt „mari ecologisti si patroti”.
Acesti oameni fara coloana vertebrala care se cred „Salvatorii nemului” hartuiesc pe toti cei care au un loc de munca la RMGC si cu ce drept? Rusine nu mai au si tind la functii inalte, ca doar sunt buni de gura si dau bine la TV, si doar iesind din anonimat reusesc sa se afirme ca mai „rebuturi ale societatii” ce sunt.
Rosia Montana reprezinta doar o scuza ieftina ca vor sa o salveze, dar de la ce? De ce nu au salvat-o cand s-a inchis mina de stat si oamenii au ramas disperati pe drumuri? De ce nu salveaza Ariesul de gunoaie, de ce nu salveaza padurile, ca azi-maine se intoxica cu rumegus si oxigen ioc, de ce?
Ce am ajuns….vai de noi….hotii striga hotii, iar cei ce vor sa fie lasati sa munceasca sa ajunga bataie de joc.
Cu sau fara ei tot minerit se va face la Rosia Montana.
Noroc bun si Doamne ajuta!

vio 9 decembrie 2013 at 12:08

Sa le fie rusine, nu se pot numii salvatorii, cand de fapt sunt distrugatorii, distrug sansa oamenilor de a avea un loc de munca.Oare ce interese apara?Oricum nu interesele comunitatii care isi doresc un loc de munca,poate interesele lui Soros.Distrug sansa dezvoltarii economice si sociale.Rusineee distrugatorilor.

Ion C 9 decembrie 2013 at 13:17

minciuna are picioare scurte si nici nu suporta frigul dupa cum se vede.
Stirea e redata exact precum sunt si protestele si protestatarii: la cerere si platita la numar de caractere/participanti. Nu au fost 100 nici in visele cele mai frumoase ale doamnei Utiu cand visa ca el, colonelul de armata nu mergea de fapt la amantele din Gura Rosiei.
Dar vorba cantecului: Pusca si cureaua lata…ce colonel am fost odata…
S-a ales praful de colonel si tot ce i-a ramas acum sunt protestele impotriva Rosiei Montane si nevasta. Si cu totii vedem ce a ales. In 2004 spunea sus si tare ca el sustine investitia RMGC, cautati pe net si veti gasi si articolul. Acum s-a intors impotriva. Oare care e interesul lui de tot se sparge in figuri alaturi de Burz in Campeni in fiecare duminica? In loc sa sustina mineritul la Rosia Montana s-a pus de-a curmezisul si vrea sa fie verde. Rosienii au nveoie de locuri de munca nu de baliverne!

mimi_12 9 decembrie 2013 at 14:59

Care 100 de persoane? Sa tot fi fost vreo 50… Aceiasi dintotdeauna, care fac turul localitatilor in fiecare weekend…

Andrei 13 decembrie 2013 at 10:49

Distrugatorii de paduri sau facut ecologisti,SA VA FIE RUSINE

nicoleta 15 decembrie 2013 at 9:58

Rusine sa le fie!!

Comentariile sunt oprite