Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO. ”La Boltă” Alba Iulia, prima echipă din județul Alba care a câștigat Cupa României la minifotbal

Ziarul Unirea

Publicat

în

”La Boltă” este prima formație din Alba Iulia care a reușit să câștige o competiție națională, la minifotbal, sport recunoscut ca ramură sportivă de către MTS și care este într-o continuă creștere. După un parcurs fantastic în cele 3 zile de competiție, albaiulienii pregătiți de Ioan Gherman și conduși din teren de Marian Găldean, au învins în finală, cu scorul de 3-2 echipa locală River Plate Baia Mare, formație care a avut în spate nu mai puțin de 1500 de susținători.

fotbal253Venită din ultima urna valorică, La Boltă Alba Iulia, formație participantă la campionatul local organizat de „Fair Play Club” Alba Iulia, la baza sportivă din incinta HCC, competiție afiliată de doar doi ani la Federația Română de Minifotbal, a intrat încet, dar sigur în inimile spectatorilor de la Bistrița, prin jocul atractiv practicat la Cupa României.

După ce a ieșit din grupe de pe locul secund în spatele echipei Colosseum Iași, trimițând acasă puternicele echipe Continental Timișoara și Drink Team Resița, fazele eliminatorii păreau foarte dificil de abordat. În prima fază K.O. a Cupei României, albaiulienii au întâlnit InterConti Suceava, formație care a depășit-o cu scorul de 6-3, după ce a avut 6-1 cu aproximativ 10 minute înainte de final. Optimile de finală a adus în fața albaiulienilor echipa Glisando Roman, o formație cu o vastă experiența în campionatele naționale și care are în componența 2 jucători din prima ligă națională de futsal. Deși toată lumea vedea favorită formația din Moldova, albaiulienii i-au surclasat cu scorul de 5-0, după ce a avut nu mai puțin de 4 goluri avantaj la finalul primei reprize. După ce a izbutit să intre în primele opt formații din Romania, albaiulienii au întâlnit echipa Electromureș Târgu Mureș, formație care a eliminat Mustang București, una dintre favoritele competiției. Cu fostul unirist Darius Miclea în teren, mureșenii s-au văzut învinși cu scorul de 5-2, formația din Alba Iulia, intrând astfel în „careul de ași”.

Odată cu accederea în semifinale, moralul băieților din Alba Iulia a fost foarte ridicat. Tot lotul de jucători pregătit de Ioan Gherman și susținut financiar și moral de familia Buzdea a început să creadă că poate produce cea mai mare performanță a unei echipe din Cetatea Marii Uniri, la acest sport.

În penultimul act al compețitiei, La Boltă Alba Iulia a întâlnit formația VLD Transport Baia Mare, dar nici de această dată adversarii nu au putut face fața forței ofensive a albaiulienilor, fiind învinși net cu scorul de 4-1, după ce la jumătatea partidei conduceau cu 4-0.

Așadar, odată cu accederea în finala mare, performanța deja era unică pentru o echipă din Alba. Emoțiile au fost și mai puternice în ultimul act, deoarece adversara era River Plate Bistrița, o formație locală care a fost susținuta de nu mai puțin de 1500 de spectatori.

Deși atmosfera a fost sufocantă, albaiulienii și-au făcut jocul lor și au reușit să câștige această competiție, chiar dacă gazdele au evoluat în șapte jucători, ultimul fiind publicul. Scorul final a fost 3-2 pentru albaiulieni, iar lotul pregătit de Ioan Gherman intrase deja în inima spectatorilor bistrițeni datorită ovațiilor primite din tribunele arhipline.

Medalia de aur a fost câstigată, iar bucuria era de nedescris. Necunoscuții din Alba Iulia au făcut istorie, dar cu siguranță performanța va fi greu de egalat, nu doar de La Boltă, ci de oricare echipa din județul Alba.

„Creierul” formației din Alba Iulia a fost fostul component al Unirii Alba Iulia, Marian Găldean. Cel mai bun jucător din Alba Iulia a fost evidențiat și de Federația Română de Minifotbal și a primit trofeul de cel mai bun jucător al turneului. Cel mai experimentat component al echipei La Boltă a „desemnat” practic jocul albaiulienilor, iar bistrițenii l-au ovaționat pe parcursul turneului, un suporter cerându-i chiar tricoul de joc.

Fără îndoiala performanța echipei La Boltă Alba Iulia se datorează în mare   măsură și finanțatorului Cătălin Buzdea care a asigurat toate condițiile necesare obținerii acestui rezultat.

„Acest trofeu a fost un vis mai vechi de-al meu, încolțit încă din anul 2014. Deși părea un vis aproape imposibil de atins de o formație dintr-un oraș mic ca Alba Iulia, acesta a devenit realitate duminică, 12 Iunie 2016, formația La Boltă câștigând într-o manieră impresionantă Cupa României, învingând în finală, formația gazdă River Plate Bistrița. Le mulțumesc jucătorilor Octavian Pojar, Marius Bologa, Marcel Găldean, Marian Găldean, Nicolae Găldean, Adrian Lăcătuș, Alexandru Lăcătuș, Radu Ștefan, Rareș Moga, Alexandru Mura, prietenului meu Ioan Gherman care a fost atât antrenor cât și organizator și nu în ultimul rând organizatorului campionatului „Fair-Play Club” Alba Iulia, Dan Ursu, care a avut încredere în noi si ne-a oferit sansa de a participa la turneul final și de a obține această performanță deosebită pentru sportul judetean.” a declarat Cătălin Buzdea, finanțator La Boltă Alba Iulia

Având o experientă  deosebită în minifotbalul județean și național, Ioan Gherman a fost persoana care a reușit prin sfaturile sale și buna organizare să ducă La Boltă pe cele mai înalte culmi ale acestui sport.

„Ceea ce am realizat este o performanță neașteptată și fantastică care va fi extrem de greu de repetat în viitorul apropiat de o altă echipă din județul Alba. Mă bucur ca am avut ocazia de a lucra cu niște jucători extrem de tehnici și care au reușit o performanță deosebită, ceea ce mă face mândru de acestă realizare.” a declarat Ioan Gherman, antrenor La Boltă Alba Iulia

Lotul echipei „La Boltă” Alba Iulia: Octavian Pojar, Marius Bologa, Marcel Găldean, Marian Găldean, Nicolae Găldean, Adrian Lăcătuș, Alexandru Lăcătuș, Radu Ștefan, Rareș Moga, Alexandru Mura

Vezi mai jos parcursul echipei La Bolta Alba Iulia, la aceasta competitie:

Grupa H

  • La Boltă Alba Iulia – Drink Team Reșița 4-0
  • Continental Timișoara – La Boltă Alba Iulia 2-2 (3-4, după loviturile de  departajare
  • Colosseum Iași – La Boltă Alba Iulia 2-2 (3-2, după loviturile de departajare)

Șaisprezecimile de finală: InterConti Suceava – La Boltă Alba Iulia 3-6

Optimile de finală: La Boltă Alba Iulia – Glisando Roman 5-0

Sferturi de finală: Electromureș Târgu Mureș – La Boltă Alba Iulia 2-5

Semifinale: VLD Transport Baia Mare – La Boltă Alba Iulia 1-4

Finala: River Plate Bistrița – La Boltă Alba Iulia 2-3

[nggallery id=2289]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

TRAGEDIE la Vințu de Jos: Primarul Petru Ioan Barbu a fost găsit spânzurat

Ziarul Unirea

Publicat

în

TRAGEDIE la Vințu de Jos: Primarul Petru Ioan Barbu a fost găsit spânzurat Petru Ioan Barbu, primarul comunei Vințu de Jos, a fost găsit spânzurat marți, 16 aprilie 2024. ”Astăzi în jurul orei 17.30, a fost un apel la 112 prin care am fost sesizați cu privire la faptul că un bărbat de 57 de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea