Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

FOTO: La Arieșeni a avut loc tabăra de pictură „Agonie și extaz la Roșia Montană”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Urmare a protestelor care au avut loc în luna septembrie în țară împotriva proiectului minier de la Roșia Montană, la Complexul Turistic Vank din comuna Arieșeni s-a desfășurat în perioada 27 septembrie – 3 octombrie 2013 Tabăra Națională de Pictură intitulată sugestiv ” Agonie și extaz la Roșia Montană” .

În cele 9 zile, 15 pictori din țara noastră au răspuns apelului de solidaritate inițiat de artistul plastic Radu Ioan Goia – absolvent al Facultății de Artă și Design Cluj Napoca, originar din comuna Sălciua – realizând o serie de lucrări de pictură ce vor să reprezinte frumusețea desăvârșită a acestor meleaguri de basm, precum și ceea ce ar putea deveni acestea dacă proiectul unei „anume companii” s-ar iniția.

Vernisajul „ad-hoc”al acestei tabere de pictură s-a desfășurat azi la Câmpeni, pe terasa din parcarea Complexului „Tulnic”, chiar lângă locul desfășurării protestelor din acest oraș. Aici au fost expuse timp de trei ore lucrărilor următorilor artiști: Ioan Victor Cacovean, Gheorghe Coman, Maria Boz, Valentin Bar, Nicolae Stanciu, Iulia Cândea Daradici, Constantin Daradici, Gabriel Daradici, Gabriela Dobre, Rareș Kerekes, Ofelia Huțul, Radu Ioan Goia, Irina Florescu, Alexandru Papuc, Raluca Hreniuk.

Artiștii Radu Ioan Goia și Gabriela Dobre – organizatorii acestei tabere – au precizat că această tabără-protest se vrea a fi începutul unei mișcări artistice de mare amploare prin care se încearcă crearea unui nucleu cultural-artistic pentru a influența conștiința colectivă astfel încât oamenii să devină receptivi la adevăratele valori spirituale și materiale. Totodată au ținut să mulțumească Complexului Turistic Vank din Arieșeni, S.C. Transilvania Production S.R.L., S.C. Montana S.R.L. și I.F. MARAMA din Câmpeni pentru sprijinul acordat pe perioada taberei și a vernisajului.

De la Câmpeni, lucrările vor fi expuse în cât mai multe orașe mari ale țării, iar pe 20 ianuarie 2014 vor fi expuse și vor putea fi admirate timp de o lună de zile în București, la muzeul din Palatul Șuțu.

Ovidiu CULDA

[nggallery id=374]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Investiții fără precedent în sistemul de învățământ din Alba Iulia, prin PNRR. Proiecte finanțate cu peste 85 de milioane de lei din fonduri europene

Unirea Ziarul

Publicat

în

Investiții fără precedent în sistemul de învățământ din Alba Iulia, prin PNRR. Proiecte finanțate cu peste 85 de milioane de lei din fonduri europene 20 de grădinițe, școli și licee din oraș sunt modernizate și dotate de administrația locală, cu finanțarea de peste 85 de milioane de lei, fonduri europene, nerambursabile Finanțările obținute de administrația […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea