Rămâi conectat

Politică Administrație

FOTO La Alba Iulia s-a desfășurat prima dezbatere a campaniei naționale ”Nu agresați cadrele medicale”

Publicat

în

Prim-vicepreședintele Federației SANITAS, Marius Sepi, a spus, marți, la Alba Iulia, în cadrul primei dezbateri a campaniei ”Nu agresați cadrele medicale”, că studii recente au arătat că aproximativ 85% din personalul medical chestionat este agresat verbal la locul de muncă, iar 10,2% este agresat fizic.

Nu agresati cadrele medicale26”Studii recente au arătat că aproximativ 85% din personalul medical chestionat este agresat verbal la locul de muncă, iar 10,2% este agresat fizic. Timpul de așteptare sau refuzul de a accepta diagnosticul pus sunt doar două dintre motivele pentru care angajații din sistem sunt agresați, potrivit unui studiu realizat de Colegiul Medicilor București. Din păcate, foarte puțini depun plângeri”, a afirmat Marius Sepi.

Campania ”Nu agresați cadrele medicale!” are ca obiectiv principal adoptarea unui act legislativ care să apere corpul medical și care să descurajeze violența de orice natură – fizică sau verbală.

Elit - Gustul Desăvârșit

Lipsa de protecție a corpului medical la locul de muncă și agresiunile, din ce în ce mai dese, indică necesitatea adoptării unui cadru legislativ care să apere angajații din sistemul sanitar împotriva agresiunilor verbale și fizice. În vederea realizării acestui lucru, Federația SANITAS organizează o serie de dezbateri cu reprezentanții autorităților statului, manageri de spitale și angajați din sistem pentru identificarea tuturor situațiilor conflictuale care conduc la acte de violență și a posibilelor soluții pentru prevenirea acestora sau pedepsirea lor.

”Angajații din sistemul sanitar trebuie să se simtă în siguranță la locul de muncă. Nu poți desfășura o activitate medicală în condiții de stres și să ai rezultate. Este nevoie ca personalul sanitar să fie protejat, iar în cazul în care se întâmplă să fie agresat, să depună plângere. Pacienții trebuie să înțeleagă că avem nevoie de cooperare, limbaj și comportament decent atunci când ne desfășurăm profesia. Agresiunile verbale și fizice creează o atmosferă tensionată care nu face decât să îngreuneze actul medical, lucru care nu este în avantajul pacientului”, a conchis Marius Sepi.

Prima dezbatere a avut loc la Alba Iulia urmând ca la sfârșitul lunii februarie să se organizeze la Cluj, Constanța și Iași, iar pe 1 martie va avea loc o conferință de prezentare a concluziilor și propunerilor privind identificarea și soluționarea situațiilor conflictuale cel mai des întâlnite în unitățile sanitare.

Comisarul Ciugudean Marius, adjunct al șefului poliției Alba Iulia, a spus că în anul 2015 politia județeană Alba a fost sesizată cu privire la o singură faptă de amenințare comisă asupra unui cadru medical.

Prezent la dezbatere, deputatul PSD de Alba Călin Potor, membru în comisia de sănătate și familie, a spus că România este o țară violentă, în spitale existând cazuri, ”și nu puține”, în care medicii s-au agresat între ei.

”România este din punctul meu de vedere o țară violentă, violență legată de felul nostru de a fi, de felul de educație pe care îl avem (…) Ne creștem copiii în violență, fie că este fizică, fie că este verbală, nu este nicio nenorocire din păcate că noi, românii, ne mai batem copiii, îi urechem, le mai rupem două pagini din caietul de matematică pentru că nu și-au făcut bine tema, zbierăm pe ei, mai zbiară și dascălii (…) Revin la violența internă. Au fost cazuri, și nu puține, în care s-au agresat medici între ei. Inclusiv agresiune fizică, nu doar verbală, în care medici au agresat asistente sau alt personal al spitalului și aici vorbesc din experiență proprie”, a afirmat Călin Potor.

Deputatul a mai precizat că la Unitatea de Primiri Urgențe ”întotdeauna se vor întâmpla mai multe acte de violență decât pe secțiile cu paturi”.

Campania ”Nu agresați cadrele medicale” a fost lansată în 25 ianuarie la Comisia de sănătate din Parlamentul României a Federației SANITAS după ce un pacient internat în secția de neurologie a Spitalului Elias din București a agresat fizic două asistente.

La dezbatere au mai fost prezenți prefectul județului Alba, Gheorghe Feneșer, președintele consiliului județean Alba, Ion Dumitrel, inspectorul școlar general al IȘJ Alba, Marcela Dărămuș, directorul DSP Alba, Cornel Pițu, managerul Spitalului din Alba Iulia, Nicoleta Coșarcă și manageri de spitale din județul Alba.

[nggallery id=1575]


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Politică Administrație

COMUNICAT DE PRESĂ| Beniamin Todosiu, deputat USR: „USR continuă lupta!”

Publicat

în

COMUNICAT DE PRESĂ| Beniamin Todosiu, deputat USR: „USR continuă lupta!”

În acest weekend a avut loc o întâlnire a membrilor USR la malul Mării Negre, unde au fost prezenți parlamentari, primari, președinți de filiale județene și aleși locali.

„Concluzia acestei întâlniri este una clară: vom continua lupta și nu o să renunțăm, chiar dacă ne luptăm cu un guvern format din PNL și PSD. Am intrat în politică cu scopul de a schimba România, de a reforma instituțiile statului și de a apăra interesele cetățeanului când vine vorba de risipa banului public.

Elit - Gustul Desăvârșit

Politica este un maraton, am plecat în 2016 o mâna de oameni, iar acum suntem prezenți în toată țara, avem primari care guvernează local și o fac foarte bine. Primarii USR au de guvernat local pentru aproximativ 1,7 milioane de români și au datoria de a face o comunitate mai bună pentru aceștia. Putem vorbi de rezultate vizibile în aceste administrații, primăriile sunt deschise cetățenilor, banul public este cheltuit responsabil și transparent, se urmăresc investițiile pentru îmbunătățirea vieții cetățeanului și nu pentru firmele de partid.

În 2020 am reușit să ne dublăm numărul de parlamentari USR și acest lucru ne obligă să sesizăm derapajele coaliției sărăciei formate din PNL și PSD. Totodată, avem datoria de a lupta ca pensiile speciale să fie eliminate, chiar dacă PSD și PNL se opun acestui lucru.

În 2024, USR va fi o adevarată forță politică liberală, reformatoare și proeuropeană!

USR va continua lupta!”, declară deputatul USR de Alba, Beniamin Todosiu.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Politică Administrație

Comunicat de presă| Radu Cristian, PSD Alba: „PSD – alături de cei mulți! Peste 3 milioane de oameni vor primi vouchere pentru alimente”

Publicat

în

Comunicat de presă| Radu Cristian, PSD Alba: „PSD – alături de cei mulți! Peste 3 milioane de oameni vor primi vouchere pentru alimente”

PSD vine din nou cu măsuri concrete în beneficiul celor cu venituri reduse! Proiectul PSD privind acordarea voucherelor pentru alimente se implementează în ritm accelerat. Recent s-au semnat contractele pentru tipărirea voucherelor, iar Poșta Română a fost desemnată pentru a le distribui. Peste 3 milioane de persoane, din categorii vulnerabile, vor primi un ajutor de 250 de lei, odată la două luni, timp de un an și jumătate.

Beneficiarii proiectului vouchere pentru alimente sunt:

Elit - Gustul Desăvârșit

– pensionarii cu venituri nete lunare mai mici sau egale cu 1.500 lei;
– persoanele încadrate în grad de handicap grav, accentuat sau mediu, cu venituri nete lunare proprii mai mici sau egale cu 1.500 lei;
– familiile cu cel puțin 2 copii în întreținere cu venituri nete lunare pe membru de familie mai mici sau egale cu 600 lei;
– familiile monoparentale cu venituri nete lunare pe membru de familie mai mici sau egale cu 600 lei;
– familiile care au stabilit dreptul la ajutorul social oferit de stat;
– persoanelor fără adăpost.

Jumătate din cele 3,1 miliarde de lei, necesare pentru voucherele de alimente, vor veni din fonduri europene.

Încă o dată realitatea îi contrazice pe cei de la USR care susțineau despre acest program că „este doar un powerpoint” care nu va fi acceptat de Comisia Europeană. PSD este alături de cei mulți, care au nevoie în această perioadă de sprijin concret!

Purtător de cuvânt PSD Alba,
Radu Cristian


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Politică Administrație

Comunicat de presă| Radu Tuhuț, deputat PSD de Alba: „România, alături de Republica Moldova! Frații noștri de peste Prut merită mai mult!”

Publicat

în

Radu Tuhuț, deputat PSD de Alba: „România, alături de Republica Moldova! Frații noștri de peste Prut merită mai mult!”

Am participat, în aceste zile, alături de o delegație din România, la întâlniri oficiale dar cordiale cu președintele Parlamentului din Republica Moldova, Igor Grosu, președintele comisiei de administrație publica și amenajarea teritoriului, Larisa Voloh, secretarul general al Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării, Lidia Dabija și secretarul general adjunct al guvernului, Svetlana Țurcanu.

Cu această ocazie, a fost semnat un acord de cooperare între comisiile parlamentare permanente ale Parlamentului Republicii Moldova și a Camerei Deputaților din Parlamentul României. Documentul a fost semnat de către președinții comisiilor de administrație publică și amenajarea teritoriului (din care fac parte), mai exact de către parlamentarii Simona Bucura Oprescu  și Larisa Voloh

Între altele, acordul prevede că cele două state vor pleda pentru modernizarea administrației publice, vor coopera în vederea îmbunătățirii cadrului normativ și celui de reglementare vizând organizarea și funcționarea administrației publice, planificarea spațială și dezvoltarea regională. De asemenea, România și Moldova vor sprijini colaborarea și vor contribui la stabilirea relațiilor de fraternitate între colectivitățile noastre locale. Nu în ultimul rând, vom sprijini realizarea prevederilor Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană cu referire la administrația publică ce are ca finalitate ajustarea sistemului administrativ din Republica Moldova la Spațiul Administrativ European.

Elit - Gustul Desăvârșit

Îmi reiterez, cu această ocazie, susținerea necondiționată pentru parcursul european al Republicii Moldova, pentru continuarea reformei administrative și, nu în ultimul rând, a efortului nostru comun pentru asigurarea securității regiunii și sprijinirii refugiaților ucraineni.

Oamenii din Republica Moldova sunt frații noștri de peste Prut! Avem același idealuri și credințe, vorbim aceeași limbă, iar inimile noastre bat la fel. Doar uniți, împreună, putem fi mai puternici!


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare