Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

FOTO Klaus Iohannis, primit cu aplauze, la Blaj, la Bosch Innovation Days: Atragerea de investiții străine este o prioritate 

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Președintele Klaus Iohannis a ajuns, sâmbătă, la Blaj, fiind întâmpinat cu aplauze la evenimentul Bosch Innovation Days. Șeful statului a spus că se bucură de prezența studenților și a precizat că atragerea de investiții străine este o prioritate majoră. El a afirmat că trebuie susținuți și investitorii români pentru că nu ne putem baza doar pe contribuția străinilor, în materie de cercetare și inovare.

El a fost însoțit de senatorul Teodor Atanasiu, primarul municipiului Alba Iulia, Mircea Hava, președintele CJ Alba, Ion Dumitrel, primarul municipiului Blaj, Gheorghe Valentin Rotar, respectiv de reprezentanți ai concernului Bosch Rexroth.

Iohannis, la Blaj49Acesta și-a început discursul precizând că îi face mare plăcere să participe la acest eveniment dedicat inovației, tehnologiei performate și idelor creative. ”Consider că este atât momentul cât și locul potrivit în care să reafirm importanța inovării pentru progresul unei companii, unei regiuni. Cei care investesc constant în inovație și cercetare vor fi mult mai productivi. Inovația este esența dezvoltării. Fabrica Bosch de la Blaj constituie exemple dintre cele mai bune. Doresc să salut decizia companiei de a investi în economia românească. Bosch este unul dintre cei mai importanți angajatori din regiune (…) Investițiile străine înseamnă, printre altele, avantajul transferului de tehnologie, esențial pentru construirea unei economii competitive. În această etapă de consolidare post criză, România are nevoie de un nou model de dezvoltare economică. Tema zilei de astăzi, inovația, se înscrie perfect în exigențele unei noi viziuni economice. Inovația înseamnă dezvoltare, înseamnă prosperitate. Atragerea de investiții Iohannis, la Blaj64străine este o prioritate majoră pentru economie”, a spus Iohannis.

Klaus Iohannis a realizat și un tur al fabricii, însoțit de reprezentanții companiei.

Șeful statului a asistat, la Catedrala Arhiepiscopala ”Sfânta-Treime” din Blaj, la un scurt Te-Deum, unde a rostit o alocuțiune. Vizita președintelui s-a încheiat cu conferirea Ordinului Național ”Steaua României” în grad de Ofițer Preafericirii Sale cardinalul Lucian Mureșan, arhiepiscop major al Arhieparhiei de Făgăraş şi Alba Iulia, întâistătătorul Bisericii Române Unite cu Roma.

Iohannis, la Blaj79Fabrica Bosch din Blaj și-a deschis porțile cu prilejul primei ediții a evenimentului Bosch Innovation Day. Vizitatorii au avut ocazia să descopere şi să testeze produsele finale care folosesc tehnologia inovativă Bosch.

Sâmbătă, între orele 10.00-15.00, fabrica Bosch din Blaj și-a deschis porțile pentru toți cei interesați să descopere unele dintre produsele finale, care au în componență tehnologia inovativă Bosch. Printre acestea se numără mașini hibride, biciclete electrice cu sistem de propulsie Bosch şi, pentru prima dată în România, mașina autonomă Bosch.

În cadrul evenimentului Bosch Innovation Day, aflat la prima ediție, reprezentanții companiei au prezentat vizitatorilor realizările Grupului Bosch, lider global în furnizarea de tehnologii şi servicii, în materie de echipamente inovatoare, de ultimă generație. De asemenea, Bosch a găzduit exponate inovatoare prezentate de Bosch Rexroth în cadrul Hannover Messe, cel mai mare târg pentru tehnologie industrială din lume, reprezentative pentru domeniile mecatronică, tehnologie liniară, hidraulică și electrică.

Alte puncte de atracție ale zilei au fost expoziția foto despre industria petrolului, dar și prilejul de a face propriile fotografii inedite: o macara de 150 de metri înălțime, realizată, bineînțeles, cu componente Bosch Rexroth, le va permite participanților la eveniment să vadă atât fabrica Bosch, cât şi municipiul Blaj, dintr-o nouă perspectivă.

[nggallery id=597]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Elevii militari, alături de veteranii celui de-al Doilea Război Mondial, din județul Alba: Distincții și pachete cadou, oferite de Ziua Veteranilor de Război

Ziarul Unirea

Publicat

în

Elevii militari, alături de veteranii celui de-al Doilea Război Mondial, din județul Alba: Distincții și pachete cadou, oferite de Ziua Veteranilor de Război Elevi și reprezentanți ai Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” și ai Centrului Militar Județean Alba i-au vizitat astăzi pe veterani ai celui de-al Doilea Război Mondial din județul Alba. Vizitele s-au înscris […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea