Rămâi conectat

Sport

FOTO: Karatiştii albaiulieni aduc din nou onoare municipiului!

Publicat

în

*4 medalii de aur, 1 medalie de argint şi 5 medalii de bronz obţinute în Turneul „8th Mas Oyama Memorial European Cup”, la Karate Kyokushinkai Tradiţional – Sibiu

budo-apulum-diplomaO nouă competiţie de amploare la Karate Kyokushinkai Tradiţional s-a desfăşurat, în weekend, la Sibiu. La startul puternicei întreceri „8th Mas Oyama Memorial European Cup”, aflată la cea de-a VIII-a ediţie, au luat parte 500 de participanţi şi oficiali, cărora li s-au alăturat familii, prieteni, părinţi şi bunici, în atingerea obiectivelor competiţionale, de la 26 de cluburi din 5 ţări europene (Ungaria, Grecia, Moldova, Ţara Galilor şi România), a avut loc sub sloganul “Back to the roots” şi a reunit, în cele două zile de concurs, copii, juniori, tineret, seniori şi veterani, atât la kata (îndemânare tehnică) cât şi la kumite full contact (lupta propriu-zisă dintre doi adversari), fiind organizată de clubul sportiv sibian Musashi Dojo sub auspiciile Federaţiei de Kyokushinkai Tradiţional din România şi Federaţia Română Sportul Pentru Toţi – „Tradiţii şi continuitate în artele marţiale sibiene 2016” – proiect co-finanţat de Primaria Municipiului Sibiu şi Consiliul Judeţean Sibiu.

Clubul se mândrește cu rezultatele tuturor celor prezenţi, simpla participare la o competiţie de acest nivel fiind o mare realizare. Cu atât mai mult trebuie să evidenţiem membrii clubului care au urcat pe podium, la diverse categorii de vârstă şi nivele de experienţă. Membrii clubului albaiulian Budo Apulum, sub atenta îndrumare a lui Senpai Ştefan Străuţ, au participat într-o echipă formată din 15 sportivi, copii, juniori şi seniori: Orzeiu Lukas – locul 1 – Kata (5 ani,), Orzeiu David – locul 1 – Kata (7 ani), Aldea Andreea – locul 2 – Kata (7 ani), Băieş Andrei (9 ani), Bojor Maria – locul 1 – Kata (9 ani), Pleşa Teodora – locul 1 – Kata (10 ani), Stoica Ana – locul 3 – Kata (12 ani), Bălşan Luca – locul 3 – Kata (12 ani), Cristea Paul (12 ani), Lazăr Barbieri Tudor (12 ani), Breaz Alisa – locul 3 – Kata (12 ani), Spataro Nikolas (12 ani), Spataro Giorgio (12 ani), Spataro Elisabeth – locul 3 – Kata (14 ani), Onacă Adrian – locul 3 – Kata Seniori (20 ani).

Sensei Tudor Nicolaie, preşedintele clubului sportiv Budo Apulum, a fost superviser la această întrecere, având o experienţă de 50 de ani în arte marţiale. El este unul dintre membrii care au pus bazele karate-ului kyokushin în România şi a format clubul sportiv Budo Apulum încă din anul 1990. Sub îndrumarea lui se antrenează şi în prezent preşedintele Federaţiei de Kyokushinkai Tradiţional din România, Shihan Horaţiu Neagoie, cât și Senpai Ştefan Străuţ, vicepreşedinte al clubului sportiv Budo Apulum.

Electrica Furnizare Discount

Senpai Ştefan Străuţ a fost unul dintre cei patru arbitri principali, prestaţia acestuia fiind apreciată la superlativ de organizatori pentru obiectivitatea şi imparţialitatea de care a dat dovadă.

Karate Kyokushinkai este un stil de karate full contact cu originea în Japonia, creat de Masutatsu Oyama, este una dintre cele mai complexe arte marţiale din lume, iar prin metodele de antrenament pune accentul atât pe dezvoltarea fizică armonioasă, cât şi pe dezvoltarea mentală şi disciplinară. Este un stil de luptă care urmăreşte o creștere palpabilă a eficienței luptei, foarte potrivit pentru autoaparare, destinat atât copiilor, femeilor şi persoanelor mai în vârstă, cât şi sportivilor de performanţă.

”Pe această cale mulțumim domnului director Andron Nicolae de la  Şcoala Gimnazială “Ion Agârbiceanu” din Alba Iulia pentru sprijinul acordat, oferindu-ne spațiu pentru desfăşurarea antrenamentelor clubului Budo Apulum acare au loc în sala de sport a şcolii după următorul program:
•    Marţi şi Joi:     18:00 – 19:00
•    Sâmbătă:     09:00 – 10:30
Ne puteţi găsi şi pe facebook: https://www.facebook.com/budoapulumalbaiulia.
Vă aşteptăm cu drag, atât pe cei mici, cât şi pe cei mari!
Osu No Seishin”, transmite reprezentantul clubului.

Publicitate

Sport

Sportivii CS Unirea Alba Iulia, Vîlcu Nicu Alexandru și Mîrza Virginia, au obținut 6 medalii la Campionatul Național de Haltere – Juniori I

Publicat

în

Sportivii CS Unirea Alba Iulia, Vîlcu Nicu Alexandru și Mîrza Virginia, au obținut 6 medalii la Campionatul Național de Haltere – Juniori I

Sportivii CS Unirea Alba Iulia, Vîlcu Nicu Alexandru și Mîrza Virginia, au obținut 6 medalii, dintre care 3 de argint și 3 de bronz, la Campionatul Național de Haltere – Juniori I, desfășurat la Bascov, județul Argeș, în perioada 26-27 octombrie 2021.

Rezultate CS Unirea Alba Iulia:

Electrica Furnizare Discount

Vîlcu Nicu Alexandru (15 ani – categoria 96 kg) – 3 medalii de argint (câte una la smuls, aruncat și total);

Mîrza Virginia (16 ani – categoria 81 kg) – 3 medalii de bronz (câte una la smuls, aruncat și total).

La Haltere există două stiluri:

– smuls (constă în ridicarea halterei cu ambele brațe printr-o singură mișcare continuă);

– aruncat (constă în ridicarea halterei până la piept, apoi în înălțarea ei prin întinderea brațelor în sus).

Competiția începe cu stilul „smuls” la care fiecare concurent are dreptul la trei încercări, iar apoi se trece la „aruncat” la care din nou fiecare sportiv are dreptul la trei încercări, punctându-se cea mai bună reușită. Câștigător la „total” este desemnat sportivul care a ridicat cel mai mult însumat la cele două stiluri.

Sportivii secției de haltere sunt pregătiți de către antrenorii Frățilă Ioan și Ordean Daniel.

„CS Unirea Alba Iulia continuă, astfel, seria rezultatelor foarte bune din această toamnă. Cu toate că a fost un an dificil, asupra căruia pandemia și-a pus amprenta, am reușit să obținem performanțe excepționale. Îi felicit pe sportivi și pe antrenori”, a spus Corneliu Mureșan, director CS Unirea Alba Iulia.

Clubul Sportiv (CS) Unirea Alba Iulia este o structură sportivă de drept public, cu personalitate juridică, înființată în 1974 ca instituție publică în subordinea Ministerului Tineretului și Sportului, având ca obiect principal de activitatea obținerea performanțelor sportive: selecția, pregătirea, participarea la competiții interne și internaționale, respectiv câștigare de medalii pe plan național și internațional.

Citește mai mult

Sport

“Rușinică” pe “Cetate”!!! Unirea Alba Iulia, cu “lanterna roșie” la finele turului, cel mai jenant din ultimii șase ani!

Publicat

în

Unirii Alba Iulia i se potrivește ca nuca-n perete titulatura de “grupare fanion a județului” după parcursul din turul campionatului Ligii a 3-a!

În așteptarea transferului lui Nicolae Stanciu, divizionara terță trăiește într-o păcăleală prelungită de la începutul anului. Oficialii “alb-negrii” așteaptă degeaba, de luni bune, implicarea financiară a Primăriei muncipiului Alba Iulia, iar jucătorii așteaptă, la rându-le, să-și primească drepturile, rezultând un cerc vicios ce a avut deznodământ acest parcurs submediocru. Cu un lot întinerit din pricina problemelor financiare, dar și unul modest valoric, formația din Cetatea Marii Uniri este în postura rușinoasă de “lanternă roșie” a Seriei a 9-a, o premieră negativă de la revenirea, la cerere (!), pe a treia scenă. Ținând cont de convusiile ce apasă clubul albaiulian, această clasare este una firească și în fapt o consecință a ceea ce s-a petrecut în ultimii ani și mai ales în  intersezon.

Salvată de abandon în martie 2020, după o neprezentare la meciul de acasă cu Viitorul Șelimbăr, după declanșarea pandemiei, Unirea Alba Iulia pare să se îndrepte încet, dar sigur, dacă situația nu capătă o întorsătură fericită, spre… retrogradare, în cel mai fericit caz (!), sau desființare… Totuși, în ultimele săptămâni s-au purtat discuții cu investitori privați, care ar intenționa să preia clubul, în anumite condiții, așteptându-se deznădământul negocierilor pe această temă.

Electrica Furnizare Discount

*Retrogradare sau abandon???

Cu numai 4 puncte acumulate în 9 partide, cel mai modest golaveraj, 7-22, cea mai slabă defensivă (la egalitate cu Gloria Bistrița) și cel mai steril atac, Unirea Alba Iulia pare incapabilă, în formula actuală, să se salveze, fotbalistic vorbind. O singură victorie stă în dreptul antrenorului Valentin Sinescu (4-2 în deplasare cu Sănătatea), iar în cele 4 confruntări de pe teren propriu s-a luat un singur punct, jocul anterior, egal ce-i aparține în mare măsură portarului Dragoș Corgovean. Pe “Cetate” prestațiile au fost mediocre, cu rușinile numite 0-5 cu CS Hunedoara și 0-4 cu Gloria Bistrița și gazdele devenite “ciuca bătăilor”. Și practic, din cele 8 reprize, uniriștii au jucat cât de cât în actul secund cu Metalurgistul Cugir, meci pierdut în minutul 90+7, când au izbutit să înscrie în două rânduri și să egaleze (singurul joc în care au punctat în fața fanilor). Un bilanț deplorabil, ce nu necesită prea multe comentarii, și cu siguranță că “principalul” unirist regretă ca a acceptat în vară propunerea venită de la prietenul Mihai Dăscălescu, ținând cont de ce a reușit și cât de grave sunt chestiunile fotbalistice în acest moment, raportat la ce anticipa și bănuia Sinescu că va găsi la Alba Iulia, din punct de vedere fotbalistic.

Lucrurile sunt complicate în continuare întrucât până la finele anului mai trebuie abordate, în aceeași componentă, încă 6 runde din retur, un program infernal ținând cont de subțirimea efectivului: Unirea Ungheni (acasă), la Cugir, Viitorul Cluj (acasă), la Hunedoara – dueluri cu primele 4 clasate – Sănătatea Cluj și Sticla Turda (acasă), ultima reprezentație, în 4 decembrie. Și e chiar imposibil de identificat câte puncte se vor strânge, dar perspectivele sunt sumbre…

*Comparații rușinoase

Spre comparație vă prezentăm parcursul Unirii Alba Iulia în aceste 6 campionate petrecute pe a treia scenă, la încheierea turului.

*ediția 2021/2022: locul 10 (ultimul) în Seria a 9-a, cu 4 puncte din 27 posibile (procentaj 14,8 la sută), antrenor Valentin Sinescu;

*ediția 2020/ 2021: locul 5 în Seria a 9-a, cu 13 puncte din 27 de puncte (procentaj 48,1 la sută), antrenor Adrian Bicheși;

*ediția 2019/ 2020: locul 12 din 16 echipe în Seria a 5-a, cu 16 puncte din 45 de puncte (procentaj 35,5 la sută), antrenor Mihai Manea;

*ediția 2018/2019: locul 9 din 16 echipe în Seria a 4-a, cu 19 puncte din 45 de puncte (procentaj 42,2 la sută), antrenor Adrian Bicheși;

*ediția 2017/ 2018: locul 6 din 15 echipe în Seria a 5-a, cu 24 de puncte din 42 (procentaj 57,1 la sută), antrenor Adorian Himcinschi;

*ediția 2016/ 2017: locul 12 din 14 echipe în Seria a 4-a, cu 12 puncte din 39 (procentaj 30,7 la sută), antrenor Radu Andone.

Cifrele vorbesc de la sine despre cât de jos a ajuns fosta prim-divizionară, din toate punctele de vedere. Un parcurs dezonorant ținând cont de tradiție și pretenții, rezultate care devedesc că Unirea Alba Iulia suferă, este prăbușită și nu se întrevede, cel puțin în acest moment, nicio perspectivă de redresare pe termen scurt, alarmantă fiind și lipsa unui proiect care să urnească o corabie aproape naufragiată, un club aflat în moarte clinică!

Citește mai mult

Sport

Deși a concurat cu degetul fracturat, luptătorul Paul Tolas (Revolution Academy Alba Iulia) – bronz la Campionatul Mondial

Publicat

în

Paul Tolas, luptătorul originar din Cetatea Marii Uniri, a reușit să cucerească medalia de bronz la Campionatul Mondial WKF (World Kickboxing Federation), competiție ce s-a desfășurat timp de o săptămână la Cairo, capitala Egiptului.

România a avut la acest eveniment de calibru un lot format din 40 de sportivi, între aceștia regăsindu-se și competitorul legitimat la Revolution Academy Alba Iulia. Paul Tolas s-a pregătit pentru aceste mondiale, pe care le-a abordat din postura de debutant la acest nivel, împreună cu Lucian Nicolescu – preparatorul fizic și antrenorul Alin Moldovan – la kickboxing. Albaiulianul în vârstă de 19 ani a luptat în limitele categoriei 63,5 kilograme (cu 8 concurenți pe diagramă) și în primul meci a trecut de campionul Egiptului. A fost un meci dificil, adjudecat prin decizie a arbitrilor, Tolas a trecut în semifinală, având garantată medalia de bronz, însă a plătit un preț greu, rupându-și degetul mare al piciorului drept. A trecut peste dureri și a intrat din nou în ring cu piciorul bandajat, luptând cu un argentinian. A rezultat o luptă de zile mari, românul fiind aclamat de întreaga sală, ce i-a apreciat spiritul de sacrificiu, însă nu a fost suficient, pierzând șansa se a se bate pentru o medalie din metal mai prețios.

“Mă simt mândru de realizarea mea, o medalie la Campionatul Mondial. Am realizat că pot mai mult și cu siguranță o să mă vedeți din nou în ring cât mai curând. Mulțumesc pentru tot antrenorilor Lucian Nicolescu și Alin Moldovan și nu în ultimul rând sponsorilor pentru efortul financiar de a ajunge la Cairo, respectiv Sergiu Simina, Allegria Hotel, Lin & Ema. Vă aștept la kickboxing în Alba Iulia, Sebeș și Aiud”,a transmis sportivul în vârstă de 19 ani. Luptătorul albaiulian a căpătat experiență în ring, după ce a participat la diverse gale Colosseum Tournament, fiind legitimat la acest club de aproximativ trei ani.

Electrica Furnizare Discount

Tolas și-a făcut debutul, la vârsta de 18 ani, la profesioniști, în Gala Colosseum Tournament Arad, din luna octombrie a anului trecut, adoptând nickname-ul “The Hurricane”. Înainte de declanșarea pandemiei de coronavirus, luptătorul de kickboxing a avut un parcurs excelent în anul 2019, cu 5 victorii în luptele disputate, fiind remarcat de promotorii galelor profesioniste “Ultimate Fighting Tournament” (UFT) și „Suprime Night Fight” (SNF).

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare