Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

FOTO| Kamura și Tiberiu Krizbai de la Salvamont Alba candidează în martie pentru brevetul de intervenție la avalanșă. Împreună cu Yukanna au participat și la „Școala altfel” la Alba Iulia

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Kamura și albaiulianul Tiberiu Krizbai de la Salvamont Alba vor candida în luna martie pentru brevetul de intervenție la avalanșă.

”Mă cheamă Kamura, sunt fiica lui Helios. Fac echipă și familie cu Tiberiu Krizbai de la Salvamont Alba. Iarna asta candidez pentru brevetul de intervenție la avalanșă, împreună cu omul meu. Suntem amândoi foarte buni, dar nu ne supărăm dacă ne țineți pumnii!”, este mesajul postat pe pagina de Facebook Câini de avalanșă Salvamont România.

În luna februarie s-a încheiat și ultima etapă a evaluărilor eliminatorii pentru intrarea în Stagiul Național de Formare al Unităților Canine de Intervenție la Avalanșă, care va avea loc în perioada 5-13 martie 2023 la Centrul Național Salvamont Padina. Evaluator a fost Ion Sănduloiu cu Helios și Loca, secondat de Cristi Toma cu Dingo.

Echipajele care s-au calificat sunt:

– Dragoș Grigoraș cu Noa (Salvamont Petroșani)
– Gigi Coșa cu Haruki (Salvamont Bacău)
– Florin Ciobanu cu Raya (Salvamont Bacău)
– Claudia Dascălul cu Uma (Salvamont Bihor)
– Andi Mihai cu Lina (Salvamont Prahova)
– Tiberiu Krizbai cu Kamura (Alba)

În prezent, sunt 25 de brevete de unitate canină Salvamont eliberate în țară în 13 județe, urmând ca numărul brevetelor să treacă de 30, „new entry” la județe fiind Salvamont Bihor.

De asemenea, dacă totul va merge conform planului, Salvamont Bihor va avea prima unitate canină Salvamont, integral feminină!

Totodată, Tiberiu Krizbai împreună cu Yukanna și Kamura au participat la „Școala altfel” la Alba Iulia!

Se pare că, după evenimentele tragice din Turcia, oamenii au devenit mai conștienți despre ce înseamnă câinii de salvare, despre rolul lor esențial în anumite situații. Pentru publicul larg rămâne însă aproape neștiută munca uriașă din spate și eforturile pe care le face tandemul om-câine pentru a își îndeplini misiunile.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Albaiulianca Mihaela Mih-Dehelean, CAMPIOANĂ BALCANICĂ la Culturism și Fitness: ”O cupă în care am strâns toate speranțele, lacrimile, durerile și bucuriile a mii de ore de antrenament”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Albaiulianca Mihaela Mih-Dehelean, CAMPIOANĂ BALCANICĂ la Culturism și Fitness: ”O cupă în care am strâns toate speranțele, lacrimile, durerile și bucuriile a mii de ore de antrenament” Albaiulianca Mihaela Mih-Dehelean este CAMPIOANĂ BALCANICĂ la Culturism și Fitnes. Performanța remarcabilă a fost anunțată chiar de sportivă pe pagina de Facebook: ”O cupă în care am strâns […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea