FOTO: Jurnaliștii din Alba, pompieri pentru o oră

Ziua Pompierilor20Jurnaliștii din Alba au lăsat la o parte tastatura, pixul, aparatul de filmat sau fotografia pentru echipamentul de pompier, fiind angrenați în cadrul unor exerciții din viața de zi cu zi a pompierilor.

Astfel, jurnaliștii au aflat o mică parte din activitatea de pompier. Fie că este vorba despre  intervenție specială, un mic incendiu sau chiar o alarmă falsă, pompierii trebuie să îmbrace echipamentul foarte gros și greu de suportat pe temperaturi caniculare. Acest lucru pare a fi floare la ureche, pentru că principalul obiectiv pe care se canalizează toată energia este salvarea unor dezastre sau chiar vieți omenești. Jurnaliștii din Alba au simțit-o pe pielea lor astăzi, cu ocazia Zilei Pompierilor din România fiind parte a unor exerciții specifice: stingerea unui incendiu, manevre de resuscitare sau intrarea in spații lipsite de oxigen.

ELIT

Evenimentul “Pompier pentru o oră” a înlocuit ”Cupa Presei” care se organiza în anii trecuți. Activitatea a fost una interactivă cu tematică de prevenire şi stingere a incendiilor și de prim ajutor medical, fiind organizată astăzi, 10 septembrie, de la ora 12.00, la sediul Detaşamentului de Pompieri de pe strada Alexandru Ioan Cuza din Alba Iulia.

Ziua Pompierilor din România reprezintă, ca de fiecare dată, un moment de rememorare a trecutului glorios al eroilor țării, de cinstire a devotamentului și sacrificiului lor, dar și prilejul de a fi alături, toți cei care iubim această frumoasă și îndrăgită armă.

Mihail David - 2020

Revenim și cu alte imagini

Dragoș SUCIU

Email: dv.suciu@yahoo.com
Tel: 0740.084.098

Facebook 

2 Comentarii

Gansca Rares 10 septembrie 2014 at 14:14

TUDOR greu la pompieri nu-i asa

Tudor Stan 10 septembrie 2014 at 15:12

Gascane… mai bine in poarta de fotbal! nu stiu cum le faci tu pe amandoua! Tot respectul pentru voi!

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...