FOTO| Joi, 19 noiembrie: Exponatul lunii la Sala Unirii din Alba Iulia – Biroul avocatului Aurel Lazăr, pe care s-a semnat Declarația de Autodeterminare a românilor

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

La Sala Unirii din Alba Iulia va avea loc vernisarea exponatului Memoriei Unirii, respectiv Biroul avocatului Aurel Lazăr. Acesta are o importanță deosebită pentru istoria României, întrucât acesta marchează importanța momentului în care s-a semnat Declarația de Autodeterminare a românilor.

Joi, 19 noiembrie 2020, ora 17.00, la Sala Unirii, în cadrul programului prilejuit de Ziua Națională a României, va fi vernisat exponatul Memoriei Unirii, respectiv Biroul avocatului Aurel Lazăr.

USR - Alegeri parlamentare 2020

Cu această ocazie va fi prezentat, sub forma unei lecții vii de istorie, importanța momentului în care s-a semnat la 12 octombrie 1918, la Oradea, pe biroul avocatului Aurel Lazăr, Declarația de Autodeterminare a românilor cuprinși în ținuturile Transilvaniei, Banatului, Crişanei şi Maramureşului faţă de Imperiul Austro-Ungar.

PMP - Alegeri parlamentare 2020

Acest text care a fost citit de Alexandru Vaida-Voievod în parlamentul din Budapesta pe 18 octombrie 1918, proclama dreptul naţiunii române din Transilvania şi Ungaria de a hotărî singură asupra soartei sale la viitorul congres de pace. Prezentarea va fi susținută de istoricul Florin Bogdan, care va da viață chiar avocatului Aurel Lazăr și va putea fi vizionată pe pagina de facebook a Muzeului Național al Unirii Alba Iulia.

Evenimentul este organizat de Consiliul Județean Alba, Primăria Municipiului Alba Iulia și Muzeul Național al Unirii Alba Iulia.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419