Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO| Jandarmii din Alba, în sprijinul cetățenilor din Apuseni. Au intervenit la misiuni de ajutorare în Sohodol, Ocoliș, Roșia Montană și Câmpeni

Publicat

în

FOTO| Jandarmii din Alba, în sprijinul cetățenilor din Apuseni. Au intervenit la misiuni de ajutorare în Sohodol, Ocoliș, Roșia Montană și Câmpeni

Jandarmii din Alba au intervenit în misiunile de ajutorarea a persoanelor din Sohodol, Ocoliș, Roșia Montană și Câmpeni, care au fost afectate de inundații, împreună cu reprezentanți ai autorităților publice locale.

În urma ploilor abundente din ultimele zile, jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean „Avram Iancu’’ Alba, au participat la misiuni de ajutorare a persoanelor din localitățile Sohodol, Ocoliș, Roșia Montană și Câmpeni, afectate de inundaţii, alături de reprezentanţi ai autorităţilor publice locale.

Electrica Furnizare Discount

Astfel, în mai multe localităţi din judeţ, jandarmii au intervenit în sprijinul populaţiei, la solicitarea autorităţilor publice locale sau a persoanelor afectate.

Jandarmii au acţionat pentru evacuarea apei şi decolmatarea locuinţelor afectate, decolmatarea și degajarea căilor de comunicaţie, precum și decolmatarea şanţurilor aferente gospodăriilor.

Publicitate

Ştirea zilei

ADMITERE la Academia Națională de Informații „Mihai Viteazul”: Cum poți să te înscri și care sunt condițiile de participare la concurs

Publicat

în

Înscrierile pentru Academia Naţională de Informaţii „Mihai Viteazul“ sunt deschise, astfel, doritorii vor putea opta pentru Programul de studii postuniversitare de educaţie permanentă de perfecţionare profesională a adulţilor – INTRODUCERE ÎN ANALIZA DE INTELLIGENCE sau Programul de studii postuniversitare de educaţie permanentă de perfecţionare profesională a adulţilor – INTRODUCERE ÎN ACTIVITATEA DE INFORMAŢII PENTRU SECURITATEA NAŢIONALĂ.

Cele două programe postuniversitare de educaţie permanentă se adresează absolvenţilor cu diplomă de licenţă sau echivalentă, sunt structurate pe trei semestre (64 de săptămâni) şi asigură formarea viitorilor ofiţeri de informaţii, pe cele două componente – informaţii-operaţiuni şi analiză.

Condiții de participare la concurs

Candidaţii care doresc să participe la concursul de admitere pentru cele două programe postuniversitare de educaţie permanentă organizate de Academia Naţională de Informaţii „Mihai Viteazul” dedicate formării ofiţerilor de informaţii trebuie să îndeplinească, în mod cumulativ, următoarele condiţii:

 • sunt absolvenţi de studii superioare, cu examen de diplomă sau de licenţă;
 • au cetăţenie română şi domiciliul stabil în România;
 • anterior înscrierii la concursul de admitere, au parcurs etapele procesului de selecţie şi au fost declaraţi APT pentru chemare în activitate în Serviciul Român de Informaţii.
Candidaţii care participă la concursul de admitere:
 • acceptă că pot părăsi campusul universitar doar la sfârşit de săptămână, sau că, în cazul agravării situaţiei epidemiologice în actualul context pandemic, deplasarea se va putea efectua o dată la câteva săptămâni;
 • îşi exprimă acordul ca, după finalizarea programului de studii postuniversitare de educaţie permanentă în cadrul Academiei Naţionale de Informaţii „Mihai Viteazul”, să desfăşoare activităţi, în calitate de ofiţeri de informaţii, în orice zonă a teritoriului naţional, potrivit intereselor şi nevoilor Serviciului Român de Informaţii, în conformitate cu angajamentul semnat cu instituţia;
 • acceptă, în situaţia în care vor fi declaraţi ADMIS, interzicerea ori restrângerea exercitării unor drepturi şi libertăţi cetăţeneşti, conform dispoziţiilor din legislaţia în vigoare;
 • acceptă efectuarea de verificări asupra activităţii şi comportamentului lor, precum şi verificările de securitate prevăzute de H.G. nr. 585/2002, cu modificările şi completările ulterioare, pentru aprobarea Standardelor naţionale de protecţie a informaţiilor clasificate în România, în scopul determinării eventualelor elemente de incompatibilitate privind accesul la informaţii secrete de stat;
 • acceptă faptul că vor fi înmatriculaţi doar în condiţiile în care obţin avizul de acces la informaţii clasificate până la data de 3 ianuarie 2022.
CALENDAR ADMITERE

Termenul limită de înscriere on-line pentru participarea la concursul de admitere – 29.11.2021

Pot participa la concursul de admitere doar candidaţii care promovează toate etapele specifice de selecţie pentru încadrarea în Serviciul Român de Informaţii.

Structura de resurse umane a SRI confirmă care dintre candidaţi îndeplinesc condiţiile de participare la concurs – 06.12.2021

Perioada de desfăşurare a concursului de admitere – 08 – 10.12.2021

Durata studiilor: 64 de săptămâni – februarie 2022 – aprilie 2023

ÎNSCRIERE

Opţiunea de a participa la concursul de admitere se face prin completarea unei cereri-tip (Anexa) (link) adresată rectorului Academiei. Formularul se descarcă de pe site-ul Academiei, se completează, se scanează în format PDF şi se transmite la adresa de e-mail admitere2021@animv.ro, în intervalul 01.11 – 29.11.2021.

Cererea va fi însoţită de următoarele documente, în format .PDF:
 • copie scanată a diplomei de licenţă sau diplomei echivalentă şi a foii matri-cole/suplimentului la diplomă ori adeverinţă în original eliberată de instituţiile de învăţământ superior de lungă durată, pentru absolvenţii care au promovat examenul de licenţă în anul în care se susţine concursul;
 • dovada echivalării studiilor de licenţă de către Centrul Naţional de Recunoaştere şi Echivalare a Diplomelor din cadrul Ministerului Educaţiei şi Cercetării, în condiţiile legii, în situaţia în care candidaţii au absolvit aceste studii în instituţii acreditate de învăţământ superior din străinătate;
 • copie a certificatului de naştere;
 • copie a cărţii de identitate;
 • copie a hotărârii judecătoreşti sau alte documente privind schimbarea numelui pentru cei care şi-au schimbat numele;
 • copie a certificatului de căsătorie, dacă este cazul;

NOTĂ: La data desfăşurării concursului, candidaţii vor avea asupra lor originalele documentelor menţionate, în vederea certificării conformităţii cu originalul, potrivit O.U.G. nr. 41/2016 privind stabilirea unor măsuri de simplificare la nivelul administraţiei publice centrale şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative.

 • dovada achitării taxei de înscriere, în valoare de 100 lei, prin virament bancar, în contul RO35TREZ70120F330500XXXX, CF 4204267, deschis la Trezoreria Sector 1, Bucureşti, beneficiar UM 0418 Bucureşti, cu menţiunea Taxă înscriere program de studii postuniversitare de educaţie permanentă pentru numele şi prenumele candidatului.
DESFĂŞURAREA CONCURSULUI

La sediul Academiei Naţionale de Informaţii „Mihai Viteazul” în perioada 08 – 10.12.2021, se va susţine proba de concurs – Probă scrisă pentru evaluarea aptitudinilor necesare formării ofiţerilor de informaţii.

Descrierea probei:

a) lucrare scrisă care vizează stabilirea nivelului abilităţilor necesare formării ofiţerilor de informaţii;

Publicitate

b) durata: 180 minute;

c) nu necesită pregătire de specialitate.

Media generală minimă de admitere este 6,00 (şase).

Academia Naţională de Informaţii „Mihai Viteazul” nu asigură cazarea şi hrăni-rea candidaţilor pe perioada susţinerii concursului de admitere.

Citește mai mult

Ştirea zilei

FOTO VIDEO| INCENDIU în Alba Iulia: Vegetația din curtea Alba Pam a izbucnit în flăcări. Au intervenit pompierii

Publicat

în

FOTO VIDEO| INCENDIU în Alba Iulia: Vegetația din curtea Alba Pam a izbucnit în flăcări. Au intervenit pompierii

Un incendiu a izbucnit miercuri, după masa, în curtea fostei clădiri Alba Pam, din zona gării din Alba Iulia.

Electrica Furnizare Discount

În cadrul incidentului, pompierii s-au deplasat imediat pentru a acționa în vederea localizării și lichidării flăcărilor.

Potrivit martorilor, incendiul ar fi izbucnit la vegetația uscată din curtea clădirii.

Citește mai mult

Ştirea zilei

FOTO| Furtuna face ravagii la Cluj-Napoca: Mai multe schele din centrul orașului, puse la pământ de vântul puternic

Publicat

în

FOTO| Furtuna face ravagii la Cluj-Napoca: Mai multe schele din centrul orașului, puse la pământ de vântul puternic

În cursul zilei de miercuri, o furtună puternică a făcut ravagii în Cluj-Napoca. În urma intensificării vântului, mai multe schele aflate în fața unor clădiri în proces de reabilitare din centrul orașului au fost doborâte.

Electrica Furnizare Discount

Furtuna a început în jurul orei 15.30 iar în imaginile surprinse de un clujean se vede cum rafalele puternice de vânt doboară mai multe schele aflate pe un bulevard din centrul orașului.

Acestea nu au fost singurele pagube provocate de vremea extremă. Echipajele ISU au fost solicitate pentru îndepărtarea unor elemente din acoperișuri de tablă, a unui stâlp căzut pe o stradă din Florești și a unui arbore doborât de vânt.

Totodată, reprezentanții ISU au fost solicitați pentru evacuarea apei acumulate într-un subsol, potrivit sursei citate.

Cluj-Napoca, alături de mai multe localități din județ, s-au aflat sub incidență de cod portocaliu de vreme rea în intervalul orar 15,30 – 17.00.

Sursa: digi24.ro

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2021 Ziarul Unirea