FOTO ISU Alba: Bărbat de 49 de ani, rănit grav după ce a căzut cu parapanta în zona Piatra Secuiului, la Rimetea. A fost transportat cu elicopterul SMURD la spitalul din Târgu Mureș

Sâmbătă, 19 august a.c., în jurul orei 17.14, dispeceratul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Unirea” al județului Alba a fost anunțat, printr-un apel pe numărul unic 112, despre faptul că, un bărbat în vârstă de 49 ani a căzut cu parapanta în zona Piatra Secuiului, loc. Rimetea.

La locul indicat, au fost trimise echipaje de la Detașamentul de pompieri Aiud – un echipaj SMURD cu o ambulanță și trei paramedici și de la Salvamont Alba – un echipaj cu un autoturim de teren și trei salvamontiști.

ELIT

La sosirea echipajelor SMURD și Salvamont, persoana era conștientă, acuza dureri de spate și torace. Aceasta a fost evaluată medical de către paramedici, punându-i-se diagnosticul de suspiciune de traumatism toracic posterior și de coloană vertebrală.

Din cauza zonei greu accesibile, pentru transportarea persoanei accidentate în condiții de siguranță, dar și pentru eficientizarea misiunii de salvare, a fost anunțat elicopterul de la Târgu Mureș.

În urma discuților dintre dispeceratul integrat ISU-SAJ Alba și cel de la Târgu Mureș, despre diagnosticul de suspiciune de traumatism toracic posterior și de coloană vertebrală, iar zona fiind foarte accidentată și periculoasă pentru transportul terestru, s-a hotărât de către medicul de pe elicopter, transportarea acestuia la spitalul din Târgu Mureș cu elicopterul, a transmis ISU Alba.

sursa foto: Isu Alba

 

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...