FOTO: ISU Alba: 3 anexe gospodărești și 1 autoturism distruse, 8 curți inundate și 4 case avariate – bilanțul pagubelor din satul Dobra, după furtună

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

În urma manifestării fenomenelor hidrometeorologice periculoase înregistrate în seara zilei de 11.07.2017 pe raza localității Dobra, comuna Șugag, a fost colmatat un podeț, un torent s-a revărsat din matcă, fiind distruse 3 anexe gospodărești, 1 autoturism, inundate 8 curți și avariate 4 case.

USR - Alegeri parlamentare 2020

Locatarii celor 8 gospodării s-au autoevacuat până la retragerea apei, iar în prezent s-au întors la locuințele lor.

PMP - Alegeri parlamentare 2020

CLSU Șugag a intervenit cu 35 de persoane, 1 buldoexcavator, 1 autobasculantă și mijloace de primă intervenție pentru îndepărtarea materialului aluvionar depus în urma inundației.

Astăzi, 12.07.2017, CLSU Șugag a reluat acțiunile de intervenție, solicitând sprijinul CJSU Alba.

La fața locului s-au deplasat președintele CJSU Alba-prefectul județului, inspectorul șef al ISU Alba și directorul SGA Alba pentru stabilirea măsurilor operative și luarea măsurilor ce se impun.

CITEȘTE ȘI: UPDATE/ FOTO: Satul Dobra din comuna Șugag, lovit de o viitură, marți după-amiază. Mai multe gospodării distruse de pământul adus de apă, de pe ”Drumul Jinii”

Forțe și mijloace în teren pentru decolmatare și pentru evacuarea materialului aluvionar depus în perimetrul gospodăriilor afectate:

CLSU Șugag intervine cu 1 buldoexcavator, 1 autobasculantă și 6 persoane;

SGA Alba intervine cu 1 buldoexcavator și 3 persoane;

ISU Alba intervine cu mijloace de primă intervenție cu 1 ofițer și 21 de subofițeri.

Intervențiile în teren sunt coordonate de grupa operativă a ISU Alba.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419