UPDATE/ FOTO: Satul Dobra din comuna Șugag, lovit de o viitură, marți după-amiază. Mai multe gospodării distruse de pământul adus de apă, de pe ”Drumul Jinii”

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

O furtună puternică s-a abătut, marți după-amiază, peste zona comunei Șugag. Cel mai grav a fost afectat satul Dobra, care a fost măturat de o viitură.

Zeci de imagini cu dezastrul provocat de furtună au fost postate pe rețeaua de socializare Facebook. Localnicii recunosc că natura dezlănțuită i-a învins, dar sunt de părere că tăierile masive de copaci au mărit proporțiile pagubelor.

USR - Alegeri parlamentare 2020

Apa a adus cu ea cantități mari de noroi, pietriș, crengi și chiar trunchiuri de copaci smulse din pământ, care au distrus gospodăriile localnicilor.

PMP - Alegeri parlamentare 2020

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis încă de dimineață o atenționare nowcasting cod portocaliu de furtună, valabilă marți, 11 iulie,  până la ora 17.00, în mai multe localități din Alba.

Au fost prognozate averse de ploaie ce vor depăşi local 30-35 l/mp, grindină de dimensiuni medii, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, zonele vizate fiind: Cugir, Sebeș, Blandiana, Câlnic, Ceru-Băcăinți, Pianu, Săliștea, Săsciori, Șibot, Șugag.

Foto: facebook

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419