Rămâi conectat

Ştirea zilei

UPDATE/ FOTO: Satul Dobra din comuna Șugag, lovit de o viitură, marți după-amiază. Mai multe gospodării distruse de pământul adus de apă, de pe ”Drumul Jinii”

Ziarul Unirea

Publicat

în

O furtună puternică s-a abătut, marți după-amiază, peste zona comunei Șugag. Cel mai grav a fost afectat satul Dobra, care a fost măturat de o viitură.

Zeci de imagini cu dezastrul provocat de furtună au fost postate pe rețeaua de socializare Facebook. Localnicii recunosc că natura dezlănțuită i-a învins, dar sunt de părere că tăierile masive de copaci au mărit proporțiile pagubelor.

Apa a adus cu ea cantități mari de noroi, pietriș, crengi și chiar trunchiuri de copaci smulse din pământ, care au distrus gospodăriile localnicilor.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis încă de dimineață o atenționare nowcasting cod portocaliu de furtună, valabilă marți, 11 iulie,  până la ora 17.00, în mai multe localități din Alba.

Au fost prognozate averse de ploaie ce vor depăşi local 30-35 l/mp, grindină de dimensiuni medii, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, zonele vizate fiind: Cugir, Sebeș, Blandiana, Câlnic, Ceru-Băcăinți, Pianu, Săliștea, Săsciori, Șibot, Șugag.

Foto: facebook

[nggallery id=4319]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Festivalul Cetăților Dacice 2024, la Ighiu: Lupte și reconstituri istorice, dansuri antice, spectacol folcloric și concert Argatu. Meciul România-Belgia, proiectat pe ecranul festivalului

Ziarul Unirea

Publicat

în

Festivalul Cetăților Dacice 2024, la Ighiu: Lupte și reconstituri istorice, dansuri antice, spectacol folcloric și concert Argatu. Meciul România-Belgia, proiectat pe ecranul festivalului Festivalul Cetăților Dacice, cea de-a XVI-a ediție, se va desfășura în perioada 21-24 iunie 2024, în comuna Ighiu. Festivalul de anul acesta se va desfășura pe parcursul a patru zile, în același […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea