Rămâi conectat

Actualitate

FOTO: IPS Irineu a oferit cadouri vârstnicilor de la Căminul „Sfânta Ana” din Teiuş

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Vârstnicii ocrotiţi în cadrul Aşezământului Social „Sfânta Ana” din Teiuş au fost sărbătoriţi marţi, 1 octombrie, cu ocazia Zilei Internaţionale a Persoanelor Vârstnice, la eveniment fiind prezent Înaltpreasfinţitul Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei. IPS Irineu a oficiat o slujbă de binecuvântarea a căminului pentru persoane vârstnice şi a oferit celor 14 beneficiari cadouri.

„Mă bucur să fiu prezent în căminul pentru persoane vârstnice din Teiuş. Acordându-le îngrijire, noi ne concretizăm iubirea milostivă faţă de aceste suflete care, prin puterea rugăciunii smerite şi a jertfei de suferinţă, contribuie la zidirea trupului tainic al lui Hristos, la întărirea Bisericii noastre. Adresându-mă astăzi acestora i-am îndemnat să fie conştienţi de preţul celor din urmă ani ai vieţii lor. Trăind în răbdare şi în evlavie, ei pot obţine din cer har şi ajutor pentru lumea răscumpărată, pot dobândi prinos de lumină şi de bucurie veşnică pentru ei înşişi” a spus în cuvântul său către vârstnici IPS Irineu. .

La rândul său coordonatorul Căminului pentru persoane vârstnice „Sfânta Ana” din Teiuş părintele Vasile Crişan a apreciat parteneriatul dintre stat şi Biserică prin care funcţionează acest aşezământ social precizând totodată că o dovadă a activităţii filantropice bune desfăşurată aici este faptul că aşezământul este ocupat la capacitatea maximă.

„Ne bucurăm că în această zi IPS Irineu a poposit în mijlocul Căminului pentru Persoane Vârstnice de la Teiuş mai ales în această zi specială când sărbătorim persoanele vârstnice. Centrul din Teiuş funcţionează din anul 2011 şi ne bucurăm să vă spunem că îşi desfăşoară activitatea la capacitatea maximă. Acest lucru demonstrează că aici se desfăşoară o activitate filantropică bine pusă la punct şi apreciată de către beneficiari” a spus părintele Vasile Crişan, coordonatorul Căminului pentru persoane vârstnice „Sfânta Ana” din Teiuş.

Potrivit Ascociației Filantropia Ortodoxă Alba, “căminul pentru persoane vârstnice „Sfânta Ana” din Teiuş funcţionează într-un parteneriat între Arhiepiscopia Ortodoxă a Alba Iuliei, Parohia şi Mânăstirea Dumbrava, Primăria Teiuş şi Consiliul Judeţean Alba prin Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului. Aşezământul a fost construit cu ajutorul Fundaţiei „Arnemuidem Ajută Teiuş” din Olanda şi are în prezent 14 beneficiari, persoane vârstnice, unele dintre acestea imobilizate.

Ziua Internaţională a Persoanelor Vârstnice este sărbătorită în 1 octombrie în toate aşezămintele care se adresează acestei categorii de beneficiari din Arhiepiscopia Ortodoxă a Alba Iuliei. În judeţele Alba şi Mureş care formează Eparhia de Alba Iulia peste 800 de vârstnici sunt ocrotiţi în cămine pentru bătrâni sau beneficiază de servicii socio-medicale de îngrijire la domiciliu.”

[nggallery id=357]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Hărțuirea unei ziariste de către PNL, semnalată în Raportul Departamentului de Stat al SUA privind situația drepturilor omului în România

Bogdan Ilea

Publicat

în

Hărțuirea unei ziariste de către PNL, semnalată în Raportul Departamentului de Stat al SUA privind situația drepturilor omului în România Duminică noaptea, Departamentul de Stat al Statelor Unite, a publicat un raport privind situația drepturilor omului în România. „Ministerul de Externe” al SUA” a discutat despre relația dintre partidele de guvernământ din România și hărțuirea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea