Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO| Ioana Argatu de la Colegiul Militar din Alba Iulia – locul 1 la Olimpiada națională de religie. Note peste 8, pentru elevii din Alba

Dragoş Suciu

Publicat

în

Olimpiada religie02Elevii din județul Alba au obținut rezultate foarte bune la Olimpiada națională de religie, care a avut loc în perioada 6-10 aprilie la Pitești, în Săptămâna Patimilor Domnului Iisus Hristos. Toți cei 6 elevi din Alba au obținut note peste 8.00, cu ajutorul Domnului, a pregătirii sistematice și a profesorilor coordonatori.

Originară din Sebeș, Ioana Argatu, de la Colegiul Național Militar ”Mihai Viteazul” din Alba Iulia s-a clasat pe prima treaptă a podiumului, iar Raluca Borș a obținut un premiu special. Toți elevii de liceu provin de la Colegiul Militar și au fost pregătiți de profesorul Ioan Nistor.

Ioana Argatu01”A fost o experiență frumoasa, deși ‘frumos’ este un cuvânt mare. Emoții, stres, agitație, un drum lung spre excelență, cam astfel aș defini experiența trăita în ultima săptămâna. Luni, când întreaga echipa a plecat din Alba Iulia, era o zi mohorâta, ploioasa, poate in concordanță cu starea mea de spirit, deoarece eram plina de emoții si foarte panicata. Drumul a fost lung, nu am mai mers niciodată pe drumul anevoios al Văii Oltului. Primul lucru pe care l-am spus, ajunsă la hotelul in care am fost cazați a fost :”O zi începută prost se va termina și mai prost.” . Dar profesorul meu de religie, care ne-a și însoțit la Pitești mi-a spus, din experiențele dansului, ca ceea ce începe prost se termina foarte bine. Acum sunt de acord cu el. Prima zi a fost obositoare, drumul lung, ploaia, orașul nou, oameni noi – toate acestea au fost copleșitoare. A doua zi a fost proba. Cred ca, de când sunt elevă a Colegiului National Militar „Mihai Viteazul”, atunci am fost cea mai mândră de uniforma pe care o port. Profesorii si elevii din toate colturile țării priveau ținuta mea militară cu admirație, emoție și, pot sa spun, ne priveau ca pe concurența principala. Subiectul nu mi s-a părut foarte greu, poate și datorita faptului ca timp de doua săptămâni m-am pregătit pentru aceasta probă, sub indrumarea profesorului Nistor Ioan. Succesul meu i-l datorez, într-o mare măsuă dansului, precum si celorlalți profesori si cadre militare, colegi, prieteni si părinți, care m-au ajutat moral. Aceasta săptămâna petrecută în Pitesti si-a lasat amprenta in sufletul meu – Curtea Domneasca, manastirea din balada mesterului Manole – Curtea de Arges, cetatea Poienari, barajul Vidraru, muzeele, inchisoarea comunista din Pitesti, toate acestea vor trece in cutia cu locuri de neuitat. Am cunoscut oameni noi, oameni frumoși, cu care sper ca mă voi intalni si anul viitor”, a spus Ioana Argatu.

Elit - Gustul Desăvârșit

Rezultatele elevilor din Alba:

Clasa a VII

Ioana Vintilă, profesor Gânța Dorina – Colegiul Național ”I. M. Clain” Blaj – 9.2;

Clasa a VIII-a

Ana Maria Enescu, profesor Sgubea Luminița – Școala Gimnazială Nr. 3 Cugir – 8.1;

Clasa a IX-a

Bianca Balea – Colegiul Național Militar ”Mihai Viteazul” din Alba Iulia – 8,1;

Clasa a X-a

Ioana Argatu – Colegiul Național Militar ”Mihai Viteazul” din Alba Iulia – nota 9.80 (premiul I);

Clasa a XI-a

Oana Ianculescu – Colegiul Național Militar ”Mihai Viteazul” din Alba Iulia – 8,5;

Clasa a XII-a

Raluca Borș – Colegiul Național Militar ”Mihai Viteazul” din Alba Iulia – 8,25 (premiul special).

Potrivit profesorului Ioan Nistor, elevii au avut de rezolvat trei subiecte. La primul au primit un text din Sfânta Scriptură, la al doilea, unul argumentativ, iar la ultimul și-au exprimat și argumentat părerea despre un citat.

[nggallery id=315]


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Ştirea zilei

FOTO VIDEO UPDATE| BILANȚUL vijeliilor de sâmbătă din Alba: Inundații la Câmpeni și Hăpria, aluviuni pe DN1, arbori căzuți și drumuri colmatate

Ziarul Unirea

Publicat

în

BILANȚUL vijeliilor de sâmbătă din Alba: Inundații la Câmpeni și Hăpria, aluviuni pe DN1, arbori căzuți și drumuri colmatate

În cursul zilei de sâmbătă, 3 iunie, pe fondul mai multor avertizări Cod Portocaliu (Meteorologic și Hidrologic), în județul Alba s-au înregistrat precipitații abundente care au produs efecte în mai multe zone, astfel:

Pe fondul avertizărilor Cod Portocaliu meteo și hidro, la nivelul județului Alba, până la momentul actual, bilanțul evenimentelor este următorul:

Elit - Gustul Desăvârșit

– evacuare apă din subsol pe raza localității Sebeșel, comuna Săsciori (a intervenit SVSU Săsciori);

– degajare aluviuni de pe DN1, raza localității Răhău, municipiul Sebeș (a intervenit SVSU Sebeș în cooperare cu SDN Alba);

– evacuare apă din 2 curți și 1 subsol pe raza localității Răhău, municipiul Sebeș (a intervenit SVSU Sebeș );

– arbore căzut pe carosabil, pe DJ 107C în localitatea Drâmbar, comuna Ciugud (a intervenit SVSU Ciugud);

– evacuare apă din garaj în localitatea Hăpria, comuna Ciugud (a intervenit SVSU Ciugud);

– Oraș Câmpeni – strada Valea Brătinesei sunt 20 de curți inundate și un podeț colmatat, intervine Stația de pompieri Câmpeni în cooperare cu SVSU Câmpeni.

UPDATE: Stația de pompieri Câmpeni în cooperare cu SVSU Bistra intervin pentru degajarea unor arbori cazuți în vale, și decolmatarea drumuri de acces în loc. Bistra, zona Valea Lipăii.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

Județul Alba sub asediul avertizărilor meteo: Încă un cod portocaliu de viituri în bazinele Geoagiu și Mureș

Ziarul Unirea

Publicat

în

Județul Alba sub asediul avertizărilor meteo: Încă un cod portocaliu de viituri în bazinele Geoagiu și Mureș

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor a emis încă o avertizare de cod portocaliu pentru fenomene imediate de inundații valabilă pentru județul Alba, până la ora 03:00.

La această oră a intrat în vigoare o avertizare hidrologică de cod portocaliu valabilă în perioada 03.06.2023 ora 21:00 – 04.06.2023 ora 03:00.

Ca urmare a precipitațiilor înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate și propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale COTELOR DE INUNDAŢIE pe râurile mici din bazinele hidrografice: Geoagiu – pe sectorul aferent S.H. Teiuș, Mureș – afluenţii aferenţi sectorului aval confluență cu râul Târnava – amonte S.H. Acmariu, județele Alba, Sibiu.

Elit - Gustul Desăvârșit

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

VIDEO| Județul Alba lovit de VIJELII și viituri: INUNDAȚII la Câmpeni după o rupere de nori

Ziarul Unirea

Publicat

în

VIDEO| Județul Alba lovit de VIJELII și viituri: INUNDAȚII la Câmpeni după o rupere de nori

Județul Alba se află sâmbătă seara sub asediul femomenelor meteo extreme, mai multe avertizări de inundații fiind emise de autorități.

CITEȘTE ȘI: INUNDAȚII în satul Hăpria din Ciugud: Viitura a luat cu asalt străzile și gospodăriile oamenilor

În orașul Câmpeni, strada Brătinesei se află sub ape, după o rupere de nori petrecută în această seară.

Elit - Gustul Desăvârșit

Inundații au mai fost astăzi și între Sebeș și Cut și în satul Hăpria din comuna Ciugud.

CITEȘTE ȘI: Avertizare RO-ALERT de INUNDAȚII în Alba: „Îndreptați-vă spre locurile de refugiu cele mai apropiate”

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Alba a emis o avertizare de extremă urgență RO-ALERT de inundații pentru mai multe zone din județul Alba.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare