Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO| Ioana Argatu de la Colegiul Militar din Alba Iulia – locul 1 la Olimpiada națională de religie. Note peste 8, pentru elevii din Alba

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Olimpiada religie02Elevii din județul Alba au obținut rezultate foarte bune la Olimpiada națională de religie, care a avut loc în perioada 6-10 aprilie la Pitești, în Săptămâna Patimilor Domnului Iisus Hristos. Toți cei 6 elevi din Alba au obținut note peste 8.00, cu ajutorul Domnului, a pregătirii sistematice și a profesorilor coordonatori.

Originară din Sebeș, Ioana Argatu, de la Colegiul Național Militar ”Mihai Viteazul” din Alba Iulia s-a clasat pe prima treaptă a podiumului, iar Raluca Borș a obținut un premiu special. Toți elevii de liceu provin de la Colegiul Militar și au fost pregătiți de profesorul Ioan Nistor.

Ioana Argatu01”A fost o experiență frumoasa, deși ‘frumos’ este un cuvânt mare. Emoții, stres, agitație, un drum lung spre excelență, cam astfel aș defini experiența trăita în ultima săptămâna. Luni, când întreaga echipa a plecat din Alba Iulia, era o zi mohorâta, ploioasa, poate in concordanță cu starea mea de spirit, deoarece eram plina de emoții si foarte panicata. Drumul a fost lung, nu am mai mers niciodată pe drumul anevoios al Văii Oltului. Primul lucru pe care l-am spus, ajunsă la hotelul in care am fost cazați a fost :”O zi începută prost se va termina și mai prost.” . Dar profesorul meu de religie, care ne-a și însoțit la Pitești mi-a spus, din experiențele dansului, ca ceea ce începe prost se termina foarte bine. Acum sunt de acord cu el. Prima zi a fost obositoare, drumul lung, ploaia, orașul nou, oameni noi – toate acestea au fost copleșitoare. A doua zi a fost proba. Cred ca, de când sunt elevă a Colegiului National Militar „Mihai Viteazul”, atunci am fost cea mai mândră de uniforma pe care o port. Profesorii si elevii din toate colturile țării priveau ținuta mea militară cu admirație, emoție și, pot sa spun, ne priveau ca pe concurența principala. Subiectul nu mi s-a părut foarte greu, poate și datorita faptului ca timp de doua săptămâni m-am pregătit pentru aceasta probă, sub indrumarea profesorului Nistor Ioan. Succesul meu i-l datorez, într-o mare măsuă dansului, precum si celorlalți profesori si cadre militare, colegi, prieteni si părinți, care m-au ajutat moral. Aceasta săptămâna petrecută în Pitesti si-a lasat amprenta in sufletul meu – Curtea Domneasca, manastirea din balada mesterului Manole – Curtea de Arges, cetatea Poienari, barajul Vidraru, muzeele, inchisoarea comunista din Pitesti, toate acestea vor trece in cutia cu locuri de neuitat. Am cunoscut oameni noi, oameni frumoși, cu care sper ca mă voi intalni si anul viitor”, a spus Ioana Argatu.

Rezultatele elevilor din Alba:

Clasa a VII

Ioana Vintilă, profesor Gânța Dorina – Colegiul Național ”I. M. Clain” Blaj – 9.2;

Clasa a VIII-a

Ana Maria Enescu, profesor Sgubea Luminița – Școala Gimnazială Nr. 3 Cugir – 8.1;

Clasa a IX-a

Bianca Balea – Colegiul Național Militar ”Mihai Viteazul” din Alba Iulia – 8,1;

Clasa a X-a

Ioana Argatu – Colegiul Național Militar ”Mihai Viteazul” din Alba Iulia – nota 9.80 (premiul I);

Clasa a XI-a

Oana Ianculescu – Colegiul Național Militar ”Mihai Viteazul” din Alba Iulia – 8,5;

Clasa a XII-a

Raluca Borș – Colegiul Național Militar ”Mihai Viteazul” din Alba Iulia – 8,25 (premiul special).

Potrivit profesorului Ioan Nistor, elevii au avut de rezolvat trei subiecte. La primul au primit un text din Sfânta Scriptură, la al doilea, unul argumentativ, iar la ultimul și-au exprimat și argumentat părerea despre un citat.

[nggallery id=315]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

La Gârbova de Sebeș, ca la oraș! Alimentarea cu gaz, prioritatea administrației locale

Unirea Ziarul

Publicat

în

La Gârbova de Sebeș, ca la oraș! Alimentarea cu gaz, prioritatea administrației locale Primăria comunei Gârbova se pregătește să aducă ultima utilitate care le mai lipsește cetățenilor, gazul metan. Proiectul „Înființare rețea inteligentă de distribuție de gaze naturale în comuna Gârbova”, finanțat prin programul „Anghel Saligny”, este o prioritate pentru primarul Ioan Muntean. Astfel, cetățenii […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea