Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

FOTO| Investiție de circa 10 milioane de lei din fonduri europene pentru extinderea Ambulatoriului Spitalului Municipal Blaj

Unirea Ziarul

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Investiție de circa 10 milioane de lei din fonduri europene pentru extinderea Ambulatoriului Spitalului Municipal Blaj

Astăzi primarul municipiului Blaj, Gheorghe Valentin Rotar, la Alba Iulia, împreună cu domnul Simion Crețu, directorul general al Agenției de Dezvoltare Centru Alba,  a semnat contractul de finanțare pentru proiectul „Extindere și dotare Ambulatoriu Spital Municipal Blaj”, în valoare totală de peste 10 milioane lei, prin care se va extinde clădirea spitalului, iar cabinetele medicale vor fi mutate în aripa extinsă a clădirii.

Practic, Ambulatoriul Spitalului Municipal (dispensarul policlinic) va fi complet transformat, în decurs de doi ani, prin acest proiect finanțat în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020, care își propune să ducă la îmbunătățirea și la creșterea calității activității medicale pentru cei peste 50.000 locuitori din zona Blajului.

Extinderea Ambulatoriului Spitalului Municipal Blaj se va realiza pe orizontală, cu o clădire nouă, similară celei existente și alipită clădirii spitalului. Ulterior construcției se vor transfera secțiile de ambulatoriu în spațiile nou-create și vor fi dotate cu aparatură medicală și mobilier medical necesar pentru funcțiunile specifice de ambulatoriu.

La fiecare nivel – subsol, parter și la etajele 1, 2 și 3 – va exista o circulație orizontală, pentru a se lega clădirea veche a spitalului de cea nouă a ambulatoriului integrat, așa cum prevăd legislația și normativele în vigoare.

Pe lângă lucrările de construcții și instalații pentru extinderea pe orizontală a clădirii, vor fi achiziționate utilaje și echipamente tehnologice, noi echipamente medicale pentru dotarea specifică a cabinetelor medicale, iar la exterior vor fi reabilitate aleile pietonale, care, împreună cu căile de acces către ambulatoriu, precum și cu cele de la ambulatoriu către spital, vor fi iluminate.

Tot în incintă se vor realiza spații verzi și se va amenaja o parcare pentru ambulanțe și pentru autosanitarele destinate consultațiilor la domiciliu.

Data limită de finalizare a proiectului este 30 iunie 2021, valoarea totală a cererii de finanțare fiind de 10.700.750 lei, din care suma nerambursabilă, în cuantum de 98% din cheltuielile eligibile, reprezintă peste 2,25 milioane euro (10.486.735 lei).


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Elevii militari, alături de veteranii celui de-al Doilea Război Mondial, din județul Alba: Distincții și pachete cadou, oferite de Ziua Veteranilor de Război

Ziarul Unirea

Publicat

în

Elevii militari, alături de veteranii celui de-al Doilea Război Mondial, din județul Alba: Distincții și pachete cadou, oferite de Ziua Veteranilor de Război Elevi și reprezentanți ai Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” și ai Centrului Militar Județean Alba i-au vizitat astăzi pe veterani ai celui de-al Doilea Război Mondial din județul Alba. Vizitele s-au înscris […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea