Rămâi conectat

Cultură Educație

FOTO: ,,Învață să circuli corect’’ – Dezbatere la Colegiul ,,Ion D.Lăzărescu’’ Cugir pe tema circulației pe drumurile publice

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Colegiul Tehnic ,,Ion D. Lăzărescu’’ Cugir în parteneriat cu Poliția orașului Cugir – Compartimentul Rutier, a organizat o dezbatere având ca temă cunoașterea legislației rutiere în ceea ce privește circulația pe drumurile publice, având în vedere că mulți dintre elevi au calitatea de conducători de vehicule (biciclete, scutere, mopede, autoturisme etc).

[nggallery id=1426]

Directorul colegiului ing. Alexandru Micaciu și agent șef principal de poliție Ionel Alexandrică le-au vorbit elevilor din clasele a XI-a B și a XI-a C despre probleme care fac referire la conducerea de vehicule motorizate și nemotorizate, precum și de circulația pietonilor, formarea unor atitudini la elevi, în ceea ce privește respectarea regulilor de circulație.

S-a făcut referire la identificarea și respectarea semnificației indicatoarelor de circulație rutieră, aplicarea unei conduite corespunzătoare pe drumurile publice. A fost evidențiat faptul că beneficiarii respectării legislației rutiere sunt atât elevii ca persoane implicate, precum și cadrele didactice sau comunitatea locală ca urmare a comportamentului corespunzător al acestora pe drumurile publice, dar și autoritățile locale (poliția), care beneficiază de atitudinea elevilor, reflectată în reducerea sau chiar eliminarea implicării cestora în evenimente rutiere.

Reprezentantul Compartimentului Rutier al Poliției Cugir a făcut precizări cu privire la principalele sancțiuni care se aplică în diferite situații și a prezentat câteva exemple care au condus la apariția de accidente cu consecințe grave. Activitatea pe această temă continuă în semestrul II, cu desfășurarea unui concurs, în urma căruia cei mai buni elevi vor primi diplome și premii.

(C.P.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

Universitatea ,,1 Decembrie 1918” din Alba Iulia: Epicentrul internaționalizării și colaborării educaționale în Europa

Unirea Ziarul

Publicat

în

Universitatea ,,1 Decembrie 1918” din Alba Iulia: Epicentrul internaționalizării și colaborării educaționale în Europa La Universitatea ,,1 Decembrie 1918” din Alba Iulia a avut loc săptămâna aceasta prima întâlnire oficială a Consorțiului European University for Academic Continuing Education (EU.ACE), marcând un moment semnificativ pentru cooperarea academică europeană. Inițiativa, lansată în decembrie anul trecut printr-un memorandum […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea