FOTO: Întreceri sportive la Festivalul Naţional de Dansuri şi Tradiţii Populare de la Vinerea (Cugir)

Paul Voicu - Primar 2020

Sâmbătă dimineața, tinerii din Vinerea și Cugir, alături de invitații lor din orașul Wasserburg au participat la jocurile sportive organizate în cadrul Festivalul Naţional de Dansuri şi Tradiţii Populare de la Vinerea.

Întrecerile, care au fost foarte apreciate de spectatori, au cuprins 8 probe: aruncarea suliţei, trasul cu arcul, aruncarea greutăţii, trasul frânghiei, căratul apei, lupta pe butuci, ştafeta cu greutăţi, în care participanții și-au demonstrat vitejia şi dibăcia.

ELIT

Încălzirea s-a făcut cu o ”miuță” jucată de tinerii competitori împreună cu amatori din public, în frumoasa Poiană cu Goruni situată la aproximativ 2 km deasupra satului Vinerea.

Cele mai apreciate întreceri au fost cele cu arcul, sulița și greutatea, care au demonstrat că ”mărimea nu contează”, unii dintre participanți mici de statură dar foarte dibaci reușind să puncteze cu precizie la concursul cu arcul și să arunce sulița sau greutatea la distanțe mari și proba de ștafetă cu saci umpluți cu nisip, care a bine-dispus asistența deoarece tinerii dornici să câștige au provocat busculade și chiar s-au împiedicat de câteva ori. Foarte aplaudate au fost și celelalte probe și, chiar dacă a câștigat doar câte o singură echipă, important este că toți competitorii au reușit să ajungă la final.

Mihail David - 2020

Mai trebuie precizat că încă de dimineață, la locul evenimentului a fost prezent primarul orașului Cugir, Adrian Teban, care a fost foarte implicat în organizare. De asemenea, o surpriză plăcută a fost faptul că angajații Serviciului de Salubrizare s-au preocupat permanent să întrețină curățenia zonei în care s-a desfășurat evenimentul.

Printre spectatori și-au făcut apariția și oaspeți ”de la județ”, între care președintele CJ Alba Ion Dumitrel, vicepreședintele Alin Cucui, senatorul Alexandru Pereș, administratorul public al județului – Sorin Bumb și consilierul Marius Anghel.

S-au bucurat de un mare interes din partea celor prezenti, cele 9 probe organizate pe echipe si individual precum: trasul cu arcul, suliţaşul cetaţii, cel mai iute de picior(transportul unui sac de 25 kg), braţul de fier, luptatorul dac, caţaratul pe catarg, sa ne unim fortele(trasul franghiei), voinicul din cetate,(aruncarea unui bolovan de 5 kg), carausul cetatii,(transportul apei din ciubere.

  In urma desfasurarii concursului pe respectivele probe, clasamentul pe echipe a fost urmatorul:
                      Locul I:  – Cartierul Cindeni
                      Locul II: – Brutarii din Vinerea
                      Locul III: -Box Cugir
                      Locul IV:  -Wasserburg- Germania
Intreaga competitie s-a desfasurat sub coordonarea juristului Florin Arion ajutat de cei patru arbitrii, profesorii: Petru Micu, Traian Avram, Ioan Başca si Ghe. Haprean.Castigatorii celor patru locuri au primit din partea organizatorilor, premii constand in materiale sportive si bani.

Programul de duminică, 24 august este următorul:

11.30 – Parada portului popular (traseu: Cămin Cultural Vinerea – Monumentul Eroilor)
14.30- Spectacol folcloric: nsamblul Miercurea Sibiului Ansamblul Izvoraşul Almăşan – Almaşu Mare Ansamblul Germisara – Geoagiu Ansamblul EVRITON din Drama – Grecia Taraful din Soporul de Câmpie – Cluj Recital Eugen Mihailă Ansamblul Wasserburg – Germania Ansamblul Săpânţana – Maramureş Recital RobertTârnăveanu Ansamblul Eftimos – Braşov
19.00- Gala laureaţilor la Concursul Tinerelor Talente Ansamblul Câmpul Pâinii – Vinerea Ansamblul Mărţişorul – Cluj-Napoca
20.30 – Recital Dumitru Fărcaş
21.00 – Concert Just Duty Free (Germania)

[Gallery not found]

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

2 Comentarii

Mihai 24 august 2013 at 18:09

Pozele sunt din timpul antrenamentelor? Ca in afara de participanti si organizatori e lipsa…bate vantu in poienita. :))) Jale. „O sa dam viata reala…pt o viata virtuala…”

erni 24 august 2013 at 23:47

Pozele sunt de la concurs. Interes apropiat de zero din acest punct de vedere. Probabil la mici si bere spre seara se mai aduna ceva pop…tie 🙂 Duminica am am inteles ca vor fi baile de multime mult asteptate 😀

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...