Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO| Intrarea în beciul în care au fost ținuți Horea și Cloșca în drumul spre supliciul de la Alba Iulia a fost descoperită la Zlatna

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Intrarea în beciul în care au fost ținuți doi dintre capii răscoalei din 1784, Horea și Cloșca, în drumul spre supliciul de la Alba Iulia a fost descoperită cu prilejul lucrărilor de reabilitare a clădirii spitalului din orașul Zlatna.

„Am descoperit intrarea în fostul beci de sub spital. Într-o vreme a fost puscarie iar mai tarziu depozit de sare. Prin 1954 a fost închis.(astupat și zidit).

S-a găsit crenelul în timp ce am făcut expertiza. Fosta pușcărie și depozit de sare a fost închisă în 1954, din dispoziția directorului de atunci al spitalului. Acolo se pare că au fost ținuți Horea și Cloșca după ce au fost prinși, în noaptea de 29 spre 30 decembrie 1784, în drumul spre Alba Iulia”. a declarat pentru ziarulunirea.ro, Silviu Ponoran.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

VIDEO ”Prietenii lui Azor”, apel disperat pentru un cățel lovit de mașină pe autostrada A10 Sebeș-Turda: ”Plânge rău când îi sunt atinse picioarele!”

Ziarul Unirea

Publicat

în

”Prietenii lui Azor”, apel disperat pentru un cățel lovit de mașină pe autostrada A10 Sebeș-Turda: ”Plânge rău când îi sunt atinse picioarele!” Asociația ”Prietenii lui Azor” au lansat un apel pentru salvarea unui cățel ajuns în adăpostul public din Alba Iulia, care are nevoie urgent de consultații și intervenții chirurgicale. Patrupedul a fost lovit de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea