Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

FOTO: Interes scăzut din partea tinerilor din Alba pentru Bursa locurilor de muncă pentru absolvenți. Peste 400 de joburi oferite de angajatori, dintre care 120 pentru studii superioare

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

bursa locurilor de munca alba iulia07Bursa Locurilor de Muncă pentru Absolvenți, organizată vineri de AJOFM la Alba Iulia, nu a atras prea mulți tineri interesați să ocupe un loc de muncă la firmele din județ. Un număr de 29 de angajatori au venit cu oferte pentru absolvenții de liceu sau facultate, însă tinerii s-au lăsat așteptați. Doar aproximativ 100 de persoane au trecut pragul bursei, în încercarea de a-și găsi un job.

La Bursa Locurilor de Muncă pentru Absolvenți, șomerii au avut şansa să vorbească direct cu potenţialii angajatori, care au oferit în total 430 de locuri de muncă, din care 120 pentru studii superioare. Printre ofertele prezentate de angajatori amintim posturi de vânzători, ingineri, tâmplari, agenți de vânzări, gestionari.

Evenimentul s-a desfășurat cu începere de la ora 9.30, la sala de conferințe PAEM din Alba Iulia, zona piață centru.

Reamintim că absolvenţii înregistraţi la AJOFM Alba, care se angajează cu normă întreagă pe o perioada mai mare de 12 luni, pot beneficia de:

– o primă de încadrare egală cu valoarea indicatorului social de referinţă în vigoare la data încadrării – 500 lei;

– o sumă egală cu indemnizaţia de şomaj la care ar fi avut dreptul,în condiţiile legii, până la expirarea perioadei de acordare a acesteia, dacă nu s-ar fi angajat (pentru absolventii care beneficiază de indemnizatie de somaj).

De asemenea, agenţii economici care deţin locuri de muncă disponibile pentru absolvenţi beneficiază de subvenţii financiare la încadrarea în muncă a acestor persoane:

– Subvenţii pentru stagii efectuate de absolvenţii de învăţământ superior;

– Subvenţii pentru încadrarea tinerilor absolvenţi de învăţământ;

– Subvenţii pentru ucenicia la locul de muncă.

Potrivit AJOFM Alba, anul trecut, la Bursa Locurilor de Muncă pentru Absolvenți au fost prezenți 29 de agenți economici din județul Alba, societăți care au pus la dispoziția persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă 330 de posturi. La bursă au participat 368 de persoane, din care 325 de absolvenți şi 30 de absolvenţi de învăţământ supuşi marginalizării sociale, aflați în căutarea unui loc de muncă. Anul trecut, în vederea încadrării au fost selectaţi 25 de absolvenţi.

Acţiunea a fost organizată în colaborare cu Centrul de Informare, Consiliere şi Orientare în Carieră din cadrul Universităţii „1 Decembrie 1918”, din Alba Iulia.

[nggallery id=1029]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Paștele ORTODOX 2024: Programul slujbelor religioase la Catedrala Încoronării din Alba Iulia, în Săptămâna Mare, 28 aprilie – 5 mai 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

Paștele ORTODOX 2024: Programul slujbelor religioase la Catedrala Încoronării din Alba Iulia, în Săptămâna Mare, 28 aprilie – 5 mai 2024 Săptămâna Mare sau a Patimilor exprimă perioada de la Florii până în Sâmbăta cea Mare inclusiv. Conform rânduielilor canonice, în aceasta săptămână se ajuneaza până spre seara. Caracteristica esenţiala a acestei săptămâni sunt Deniile. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea