Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

FOTO Îngrijiri medicale la domiciliu și cămin de bătrâni urban, la nivelul Regiunilor Nord-Vest și Centru, lansate prin două SES-uri

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Fundația Hope and Homes for Children Romania, împreună cu partenerii săi, a lansat, vineri, la Alba Iulia, două Structuri de Economie Socială (SES), la nivelul Regiunilor Nord-Vest și Centru. Este vorba despre o structură de îngrijiri medicale la domiciliu și un cămin de bătrâni urban în județul Alba.

lansare SES-uri Alba Iulia20Căminul de bătrâni ”Casa Noastră Bărăbanț” este o Structură de Economie Socială, înființată în cadrul proiectului ”Economie Socială = Progres Social”, POSDRU/173/6.1/S/148124, implementat de Fundația Hope and Homes for Children România, în parteneriat cu județul Sibiu, Asociația Centrul de Cercetare și Formare a Universității de Nord Baia Mare și Aproximar – Cooperativa de Soliedariedade Social, CRL (Portugalia).

Obiectivul general al acestui proiect vizează dezvoltarea conceptului de economie socială la nivelul regiunilor Nord-Vest și Centru, în vederea creșterii calității vieții pentru femei în situații de risc, familii care au mai mult de 2 copii, monoparentale și persoane de etnie romă. În urma implementării acestui proiect, 700 de persoane vulnerabile vor beneficia de informare, orientare/consiliere și mediere; 400 de persoane vulnerabile vor participa la cursuri de instruire, certificate CNFPA și un număr de 11 structuri de economie socială vor fi înființate, generând 51 de locuri de muncă, din care 37 vor fi ocupate cu persoane vulnerabile.

Toate locurile de muncă vor fi menținute peste 12 luni. Vorbim despre SES-uri de prefabricate beton MM, de atelier paleți MM, de îngrijire la domiciliu MM, de logistică și marketing MM, de contabilitate MM, de brutărie SB, de confecții SB, iar pe raza județului nostru SES Cămin de persoane vârstnice și SES de îngrijire la domiciliu. ”Casa Noastră Bărăbanț” va oferi servicii de îngrijire pentru persoane vârstnice, într-o atmosferă relaxantă, cu program de socializare, atenție sporită la nevoile individuale.

Totodată, a fost lansată și structura de economie socială ”Carpe Diem Postero”. Aceasta face parte din proiectul ”Economia socială = progres social” POSDRU/173/6.1/S/148124, derulat de fundația Hope and Homes for Children Romania, împreună cu partenerii săi. Structura socială deschisă la Alba Iulia face parte dintr-o serie mai amplă de 11 astfel de SES care vor fi deschise în Baia Mare, Sibiu și Alba, precum și în zonele rurale din județul Maramureș. Acestea vor genera în total 51 de locuri de muncă, din care 37 vor fi ocupate de persoane vulnerabile. Proiectul are ca scop creșterea calității vieții pentru 700 de persoane incluse în grupul țintă al proiectului (250 de femei în situații de risc; 100 familii care au mai mult de 2 copii; 100 familii monoparentale; 250 persoane de etnie romă).

Cele 11 structuri de economie ce vor fi înființate vor genera 51 de locuri de muncă, din care 37 vor fi ocupate de persoane vulnerabile, toate locurile de muncă urmând să fie menținute peste 12 luni. În cadrul proiectului cursurile se vor ține 8 cursuri de calificare nivel I (lucrător în structuri pentru construcții, agent curățenie, îngrijitor bătrâni la domiciliu, brutar, pavator) și 4 cursuri nivel II (infirmier, îngrijitor bolnavi la domiciliu, operator la instalațiile de prelucrare a lemnului, confecționer produse textile). (D.S.)

[nggallery id=1042]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice: Cum funcționează noul concept de plată cu tichete și cum poate fi accesată platforma

Ziarul Unirea

Publicat

în

Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice: Cum funcționează noul concept de plată cu tichete și cum poate fi accesată platforma O noutate pe piaţa muncii a fost anunţată marţi, 23 aprilie, de către Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale. Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice, iar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea