Rămâi conectat

Cultură Educație

FOTO: În perioada 11-13 aprilie, la Alba Iulia va avea loc ediţia I a Festivalului Internaţional de Teatru de Tineret APOLLO

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

DSC_0503În perioada 3 ianuarie 2014 – 5 mai 2014 Asociatia Grupul Skepsis, în parteneriat cu Municipiul Alba Iulia, Casa de Cultură a Studenţilor Alba Iulia şi Fundaţia Comunitară Alba, implementează Proiectul „Festival Internaţional de Teatru de Tineret APOLLO, editia I” – proiect care îţi propune să extindă viaţa cultural-artistică şi socială a tineretului albaiulian.

Valoarea totală a Proiectului este de 9247 euro, din care 4950 sunt asiguraţi pe bază de contract pentru Proiect în cadrul Programului Tineret în Acţiune, diferenţa fiind acoperită prin co-finanţare din partea organizaţiei gazdă şi a partenerilor: Primăria Municipiului Alba Iulia (1546 euro), Fundaţia Comunitară Alba (156 euro) şi Casa de DSC_0507Cultură a Studenţilor Alba Iulia (punerea la dispoziţie a locaţiei de desfăşurare a activităţilor proiectului şi de susţinere a spectacolelor în cadrul Festivalului).

Proiectul îşi propune extinderea dimensiunii culturale şi artistice a vieţii sociale a comunităţii din Alba Iulia, în special a tinerilor. Echipa de proiect formată din tineri elevi, studenţi şi actori voluntari ai Asociaţiei Grupul Skepsis va organiza în perioada 10-14 aprilie 2014 un Festival Internaţional de Teatru de Tineret. Acesta se doreşte a fi o invitaţie deschisă pentru diverse trupe, grupuri, companii din ţară şi străinătate de a veni, a se cunoaşte şi a schimba experienţă, dar mai cu seamă de a oferi reprezentaţii cât mai diverse ca abordare publicului albaiulian.

Fiind prima ediţie a festivalului şi ţinând cont de constrângerile de buget şi de DSC_0505programul de activităţi asumat, echipa de proiect a hotărât să acorde o pondere mai mare trupelor din România, participarea internaţională fiind reprezentată prin trupa de teatru Teli din Chişinău, Republica Moldova, şi de regizorul invitat, Eugene Stroe Nacht.  Pe lângă aceştia, vor oferi spectacole în program următoarele trupe tinere: Gaudeamus (Cluj-Napoca), Ludic (Iaşi), Theatron (Craiova), Studio 24 (Bucureşti), Truverii (Bucureşti), UATever (Târgu Mureş) şi, fireşte, Grupul Skepsis (Alba Iulia).

Pe parcursul a trei zile de festival, începând de vineri, 11 aprilie 2014, şi sfârşind duminică 13 aprilie 2014, publicul va avea ocazia de a participa gratuit la o serie de spectacole diverse, grupurile invitate venind cu abordări, stiluri şi concepţii artistice diferite. Datorită acestui fapt, echipa de proiect este încrezătoare că fiecare spectacol DSC_0506îşi va găsi publicul său în rândul tinerilor spectatori.

Un alt obiectiv de bază urmărit de proiect este legat de îmbunătăţirea performanţei artistice a tinerilor actori şi schimbul de experienţă. În acest sens, în cadrul proiectului, tinerii actori vor participa la două ateliere teatrale susţinute de către domnul regizor Eugere Stroe Nacht (Israel), cunoscut pentru implicarea sa în activităţi de formare şi dezvoltare a tinerilor. Aceste ateliere vor urmări extinderea orizontului artistic al tinerilor actori participanţi şi a echipei de proiect, concentrându-se asupra unor dimensiuni fundamentale ale artei actorului.

În fiecare seară, membrii echipei de proiect, coordonatorii grupurilor invitate împreună cu regizorul invitat, vor discuta şi analiza spectacolele prezentate, DSC_0508modalităţile de abordare ale teatrului şi aspecte organizaţionale astfel încât să realizeze un schimb important de concepte de management cultural-artistic.

Fiind implicaţi în toate activităţile proiectului, membrii echipei de proiect vor avea oportunitatea de a-şi dezvolta orizontul artistic şi de a învăţa concepte de bază legate de managementul cultural necesare pentru viitor. Ei îşi vor aprofunda dimensiunea de actori sociali, dar şi cea de actori pe scena spectacolului dramatic.

Echipa de proiect: Andreea Adam (Director Festival); Ludmila Cioflică; Bogdan Berar; Răzvan Cociobea; Ovidiu Olea; Elena Smeu Mare; Corina Bejinariu; Lawrence Chismorie; Elmond Edgar Chismorie; Ioana Szell;

DSC_0509Proiectul este finanţat de Comisia Europeană prin ANPCDEFP în cadrul Programului “Tineret în acţiune” (program care susţine activităţile de învăţare nonformală pentru tineri prin înfiinţarea de proiecte) în cadrul Subacţiunii1.2 – Iniţiative naționale ale tinerilor. Echipa de proiect este formată din tineri liceeni, studenţi şi actori voluntari ai Asociaţiei Grupul Skepsis.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

24 aprilie: Începe vernisajul „Materie și Icoană” la Muzeul Municipal „Ioan Raica”. Ateliere de pictare a icoanelor pentru elevi

Bogdan Ilea

Publicat

în

24 aprilie: Începe vernisajul „Materie și Icoană” la Muzeul Municipal „Ioan Raica”. Ateliere de pictare a icoanelor pentru elevi Din data de 24 aprilie până în 15 mai, sebeșenii dornici vor putea participa la vernisajul „Materie și Icoană”, organizat la Muzeul Municipal „Ioan Raica.” Se vor realiza mai multe ateliere pentru învățarea elevilor vechea tehnică […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea