FOTO: În ”Orașul fără șomeri”, început de an dezamăgitor pentru elevi – Școli de pe care cade tencuiala, cu utilaje care lucrează în curte

O situație greu de imaginat pentru municipiul Sebeș a fost generată de motorul gripat al administrației locale. Concret, în ”Orașul fără șomeri”, începutul de an școlar se face cu unități de învățământ care le oferă elevilor condiții demne de Evul Mediu.

ELIT

Se pare că Dorin Nistor, numit de unii sebeșeni mai hâtri ”primarul horticultor”, a fost preocupat mai mult de tei, mușcate, montarea de gazon scump (care s-a uscat în mare parte la nici două luni de când a fost plantat) și alimentarea cu apă a unui restaurant din Alba Iulia, decât de renovarea unor școli și grădinițe din municipiu și localități aparținătoare.

La Școala nr. 2, din centrul Sebeșului, elevii încep luni cursurile printre săpături, excavatoare și cilindri, iar tradiționalul careu va avea loc în sala de sport ”Dorin Pavel”, întrucât administrația locală nu a fost capabilă să înceapă lucrările din timp, pentru a pune celebrele pavele în curtea unității de învățământ. Iar situația descrisă va mai dura cel puțin o lună! Cum vor ieși copiii în pauze între utilajele care vor lucra la pavat?

La Răhău, în ciuda promisiunilor ”primarului horticultor” situația grădiniței și a școlii din localitate este și mai gravă. La grădiniță pereții și tencuiala stau să cadă, iar la școală cursurile vor începe în aceeași clădire aflată într-o avansată stare dplorabilă, întrucât primăria nu a fost în stare să renoveze în timp util imobilul unde urma să fie mutată temporar școala.

Început de an dezamăgitor în orașul care are cea mai puternică industrie din județ și cel mai mare buget de investiții, moștenit în mare parte de la vechea administrație locală!

Se pare că marile realizări ale noii administrații conduse de trimisul lui Hava au fost doar achizițiile publice făcute, în mare parte, de la firmele ”de casă” ale fostului PDL, pe bani mulți, nu în puține cazuri unii asociați ai acestor firme deținând chiar funcții de conducere în partid.

Nu facem noi o analiză exhaustivă, dar în cel puțin unul dintre cazuri există indicii temeinice că s-au introdus unele criterii restrictive, astfel încât achiziția să poată fi dirijată către un anumit ofertant iar în alt caz, unul dintre acoliții partidului și-a permis să depună înscrisuri care cuprind informații ce nu corespund realității.

Sebeșul de astăzi, orașul marilor investiții, trăiește o adevărată dramă. Se demonstrează clar că degeaba ai bani în buget, dacă nu investești în utilități școlare pentru copii și facilități medicale pentru bolnavi, iar fondurile sunt cheltuite pe achiziții scumpe, de la firmele ”de casă” ale partidului!

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

4 Comentarii

1 10 septembrie 2017 at 10:29

Nu inteleg de ce va mirati si sunteti suparat pe primar.
Primarul si echipa lui sunt din Alba. Credeti ca-i intereseaza Sebesul? De aici isi iau doar banii. Sub diverse forme.
Dorin stie….

Legea inechitatilor 10 septembrie 2017 at 10:40

Bine ca au salarii de 3 ori mai mari, bravo LOV> pensii speciale pe cand???? restul nu conteaza.Aldata deschideti ochii cand votati!!!

votul 10 septembrie 2017 at 13:36

Ati votat fara sa ganditi pe cine alegeti. Ati vrut pnl (pardon pdl), asa ca acum inghititi in continuarea aer poluat, priviti la gazonul ofilit, la muscatele pt care doar suportii de montaj au costat o avere, la camioanele de mare tonaj cu lemne care vor strica iute asfaltul turnat in graba, la parcul din centru care se naruie, la cel din Arini care ste deja naruit, etc. etc., Nici nu va ganditi la scoli, pt ca nu intrain vizorul nimanui.majorarea nesimtita a salariilor proprii, era MULT MAI IMPORTANTA !!!! O sa mai tineti minte pina la noul vot ?

Jo Jo 10 septembrie 2017 at 20:24

Dorin-primarul navetist este de fapr „trimisul lui Hava” in Sebes.
Nici un sebesan nu a putut sa fie primar in Sebes. Recomandam cviitorilor candidati sa presteze in campanie la Alba Iulia.

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...