Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO: În anul Centenarului Marii Uniri, la Școala Gimnazială nr. 3 Cugir s-a constituit primul Cerc „Cultul Eroilor”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Astăzi, la Școala Gimnazială Nr.3 Cugir a avut loc festivitatea de înființare a primului cerc „Cultul Eroilor” din orașul Cugir.

Evenimentul s-a dovedit de o înaltă încărcătură patriotică și emoțională, deoarece s-a desfășurat în preajma sărbătoririi Zilei Eroilor (17 mai 2018) și în anul  Centenar al Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918.

Din partea Filialei Județene Alba, a Asociației Naționale Cultul Eroilor „Regina Maria” a participat vicepreședintele col(r)dr.ing. Constantin Avădanei, iar din partea cadrelor didactice: profesoara de istorie Daniela Satmari, președintele Cercului ,,Micii istorici”, profesoara de religie Luminița Zgubea – consilier educativ în cadrul instituției școlare, precum și mai mulți elevi care și-au exprimat dorința să facă parte din acest cerc, dar care reprezintă și micii istorici ai cercului de istorie al unității școlare.

Evenimentul a fost deschis de vicepreședintele Filialei Județene Alba, care a adresat salutul din partea conducerii ANCERM, arătând în continuare semnificația acestei asociații naționale și obiectivele principale care le are de îndeplinit.

De asemenea, a prezentat Regulamentul de funcționare a cercurilor „Cultul Eroilor”, trezind în rândul elevilor un mare interes.

În continuare s-a procedat la semnarea primelor adeziuni, prilej cu care, col(r)dr. ng. Constantin Avădanei a înmânat primele insigne și i-a felicitat pe primii membrii ai acestui cerc.

De asemenea s-au distribuit câteva exemplare din revista „România Eroică”, nr.55 din 2018.

Atât elevii cât și cadrele didactice s-au arătat deosebit de entuziasmați de acest eveniment și au inclus în programul de activități pe tema comemorării eroilor mai multe acțiuni printre care și îngrijirea monumentelor din oraș, mai ales în anul Centenar al Marii Uniri.

,,Este un început promițător, dar cu siguranță va deveni o certitudine că acest cerc își va mări numărul de membri și va dveni un exemplu demn de urmat și de alți elevi din alte școli din județ”, a spus vicepreședintele Filialei Naționale Cultul Eroilor ,,Regina Maria”, col(r)dr. ing. Constantin Avădanei.

  (C.P.)

[nggallery id=5628]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024 Două şantiere arheologice unde au fost făcute unele dintre cele mai importante descoperiri din ultimii ani din Alba, de la Râmeţ – în zona denumită de localnici „Gugu”, şi la Oarda – zona „Bulza”, vor continua şi în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea