Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO: În anul Centenarului Marii Uniri, la Școala Gimnazială nr. 3 Cugir s-a constituit primul Cerc „Cultul Eroilor”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Astăzi, la Școala Gimnazială Nr.3 Cugir a avut loc festivitatea de înființare a primului cerc „Cultul Eroilor” din orașul Cugir.

Evenimentul s-a dovedit de o înaltă încărcătură patriotică și emoțională, deoarece s-a desfășurat în preajma sărbătoririi Zilei Eroilor (17 mai 2018) și în anul  Centenar al Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918.

Din partea Filialei Județene Alba, a Asociației Naționale Cultul Eroilor „Regina Maria” a participat vicepreședintele col(r)dr.ing. Constantin Avădanei, iar din partea cadrelor didactice: profesoara de istorie Daniela Satmari, președintele Cercului ,,Micii istorici”, profesoara de religie Luminița Zgubea – consilier educativ în cadrul instituției școlare, precum și mai mulți elevi care și-au exprimat dorința să facă parte din acest cerc, dar care reprezintă și micii istorici ai cercului de istorie al unității școlare.

Elit - Gustul Desăvârșit

Evenimentul a fost deschis de vicepreședintele Filialei Județene Alba, care a adresat salutul din partea conducerii ANCERM, arătând în continuare semnificația acestei asociații naționale și obiectivele principale care le are de îndeplinit.

De asemenea, a prezentat Regulamentul de funcționare a cercurilor „Cultul Eroilor”, trezind în rândul elevilor un mare interes.

În continuare s-a procedat la semnarea primelor adeziuni, prilej cu care, col(r)dr. ng. Constantin Avădanei a înmânat primele insigne și i-a felicitat pe primii membrii ai acestui cerc.

De asemenea s-au distribuit câteva exemplare din revista „România Eroică”, nr.55 din 2018.

Atât elevii cât și cadrele didactice s-au arătat deosebit de entuziasmați de acest eveniment și au inclus în programul de activități pe tema comemorării eroilor mai multe acțiuni printre care și îngrijirea monumentelor din oraș, mai ales în anul Centenar al Marii Uniri.

,,Este un început promițător, dar cu siguranță va deveni o certitudine că acest cerc își va mări numărul de membri și va dveni un exemplu demn de urmat și de alți elevi din alte școli din județ”, a spus vicepreședintele Filialei Naționale Cultul Eroilor ,,Regina Maria”, col(r)dr. ing. Constantin Avădanei.

  (C.P.)

[nggallery id=5628]


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Curier Județean

MÂINE| Biblioterapia, la Biblioteca Județeană ”Lucian Blaga”, Alba: „Despre dependența emoțională”, tema de marți a atelierului de psihologie

Ziarul Unirea

Publicat

în

MÂINE| Biblioterapia, la Biblioteca Județeană ”Lucian Blaga”, Alba: „Despre dependența emoțională”, tema de marți a atelierului de psihologie

Mâine, 28 martie 2023, de la ora 17.00, psihoterapeutul Cosmin Bara și bibliotecara Luiza Pop vă dau din nou întâlnire la Biblioterapia, atelier de psihologie practică organizat de Consiliul Județean Alba și Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba.

Dezbaterea pe tema „Despre dependența emoțională”, care va avea loc în Sala de lectură a Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba, va putea fi urmărită și live, pe pagina de Facebook a instituției.

Elit - Gustul Desăvârșit

„Atunci când ne gândim la dependențe, prima dată ne ducem cu gândul la dependența de droguri, de tutun sau de alcool, și ne gândim mai puțin la dependențele emoționale. Deși acestea există, de cele mai multe ori nu sunt identificate și nici tratate.

Vom descoperi împreună care sunt modurile în care devenim dependenți de o emoție și vom învăța tehnici concrete prin care putem alege să schimbăm acele stări emoționale care ne pot afecta calitatea vieții”, transmit organizatorii.

Proiectul cultural 3.30 Biblioterapia face parte din programul 3 ANIMAȚIE CULTURALĂ al Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba, prin intermediul atelierelor de psihologie practică fiind promovate cărți tematice din colecțiile bibliotecii.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

“Secretele antreprenorului de succes”: Conferință de presă, la Alba Iulia, cu un om de afaceri surpriză, din județul Alba

BONTEA Alexandru

Publicat

în

“Secretele antreprenorului de succes”: Conferință de presă, la Alba Iulia, cu un om de afaceri surpriză, din județul Alba

După un start în forță la Oradea, în 22 februarie, evenimentul ”Secretele antreprenorului de succes” își continuă drumul prin țară și se oprește, de data aceasta, la Alba Iulia, în 5 aprilie, organizat de IMM Club în parteneriat cu Camera de Comerț și Industrie a Județului Alba.

Primul eveniment din seria ”Secretele antreprenorului de succes”, desfășurat la Oradea, a beneficiat de prezența unui antreprenor emblematic pentru bihoreni, Dan Pavel. Este cel care a clădit unul dintre cele mai cunoscute brand-uri din retail-ul românesc, BENVENUTI. Povestea lui fiind extrem de valoroasă pentru orice antreprenor aflat în căutarea succesului în afaceri.

Elit - Gustul Desăvârșit

Având în vedere acest precedent, este firesc să vă întrebați deja cine este antreprenorul a cărui poveste o vom afla la Alba Iulia. Înainte de toate, însă, trebuie spus că județul Alba are un puternic spirit antreprenorial. Acest spirit este vizibil atât prin ponderea mare a afacerilor antreprenoriale de dimensiuni mari și mijlocii prin comparație cu orice alt județ “dezvoltat” din țară, cât și prin numărul mare de antreprenori care se lansează în diverse competiții – precum EY Entrepreneur Of The Year™ – și mai apoi obțin rezultate remarcabile.

Referitor la antreprenorul a cărui poveste o veți afla în evenimentul de la Alba Iulia, vă spunem acum doar atât despre el: este un om al locului, crede că ”educația, sub toate formele ei (teoretică și practică, formală și informală) este vitală pentru atingerea succesului unui antreprenor” și că ”rolul de model pentru ceilalți antreprenori este extrem de important pentru amplificarea curentului antreprenorial românesc și un număr cât mai mare de companii românești puternice contribuie la dezvoltarea generală a societății.”

Mereu și-a dorit să fie diferit față de competiție și să fie cel mai bun, să fie numărul 1 în industria în care activează. În calitate de lider, crede că reziliența în business înseamnă capacitatea de a privi schimbarea drept oportunitate, și nu ca pe un pericol. Nu în ultimul rând, este unul dintre liderii de business din județul Alba și se implică activ și constant în proiecte de educație și antreprenoriat. Pe 5 Aprilie, la Alba Iulia, vom devoala identitatea acestui antreprenor pentru cei care vor fi prezenți în sală.

După ce vom afla ”Povestea unui antreprenor de succes”, în sesiunea ”Informația în Primul Rând” profesioniști și oamenii dedicați cauzei antreprenorilor vor discuta cu cei prezenți despre o serie de teme interesante, dintre care menționăm:

– De ce managerul profesionist este o alternativă pentru succesiunea în afacerile antreprenoriale?
– Care sunt beneficiile și capcanele finanțărilor nerambursabile pentru antreprenori?
-Care este cel mai mare risc neasumat de către antreprenori?
-Cum poate avea un business antreprenorial acces la un sistem informațional și de decision-making performat, așa cum au corporațiile?

La finalul evenimentului, în cadrul secțiunii ”Dezvăluim secrete”, veți putea participa la un workshop cu tema ”De ce managementul riscurilor este ingredientul secret al afacerilor de succes? Cum poate afacerea ta să beneficieze de pe urma acestui secret?”


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

Drumul comunal „pe urmele lui Avram Iancu” va fi modernizat pe o lungime de aproape 6 kilometri: Undă verde din partea APM Alba

Ziarul Unirea

Publicat

în

Infrastructura rutieră din Comuna Avram Iancu – Pe urmele lui Avram Iancu va fi modernizată. Proiectul a primit avizul de mediu din partea APM Alba.

Infrastructura rutieră propusă pentru modernizare prin acest proiect este în lungime de 5,81 km și se găsește în domeniul public al comunei Avram Iancu ocupând o suprafață de 20311 mp, aflată în intravilanul și extravilanul comunei.

Elit - Gustul Desăvârșit

Modernizarea drumurilor este necesară pentru că facilitează și accesul populației din satele aparținătoare comunei spre centrul comunei. Populația cu domiciliul permanent în satele aparținătoare comunei sunt deservite de drumurile menționate.

Printre efecte sociale pe care le va avea modernizarea drumurilor din comuna Avram Iancu se numără și:

-îmbunătățirea condițiilor de muncă și de protecție a muncii;
-dezvoltarea turismului;
-satisfacerea intereselor în perimetrul forestier ale altor sectoare de exploatare;
-asigurarea legăturii, pentru unele așezări omenești, cu rețeaua de drumuri publice.
-asigurarea intervențiilor în timp optim în caz de incendiu și de calamități.

Perioada de implementare propusă este de 36 de luni.

Foto: primariaavramiancu.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare