FOTO/În anul Centenarului, Asociația Națională Cultul Eroilor ,,Regina Maria” București, oaspete de seamă a Cetății de scaun a Marii Uniri

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

La Alba Iulia a sosit o delegație a Asociaţiei Naţionale Cultul Eroilor “Regina Maria” – Filiala Bucureşti, alături de elevii Cercurilor Cultul Eroilor “Viilor,” Cercul de folclor “Dor şi dor cu mine călător” şi Grupul Vocal “Corneţenii” din București.

Alba Iulia a constituit o etapă dintr-o lungă călătorie prin țară, pe urmele marilor momente din istoria patriei, pe urmele marilor Domnitori, pe urmele Eroilor și cu dorința de a descoperi noi obiective turistice, de interes istoric (cetăți, palate și curți voievodale, lăcașuri de cult, monumente, cimitire ale Eroilor, muzee, alte obiective). Delegația a fost condusă de col(r) Dumitru Gurău, președintele Filialei București, a ANCE „Regina Maria”.

USR - Alegeri parlamentare 2020

La solicitarea președintelui asociației, Gl.Mr.(r)prof.univ. Visarion Neagoe, Grupul de Inițiativă „Centenar-Marea Unire-Alba Iulia-2018” a oferit tot sprijinul necesar pentru ca delegația aflată în vizită la Alba Iulia să-și desfășoare în condiții optime programul propus. Președintele Grupului de Inițiativă Alba Iulia, col(r)dr.ing. Constantin Avădanei a însoțit permanent această delegație, furnizând date din filele de istorie ale acestui oraș, și cu precădere cele referitoare la istoria cetății din Alba Iulia și despre actul Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918.

PMP - Alegeri parlamentare 2020

De asemenea, a asigurat și mijloacele de sonorizare, cu un repertoriu de cântece patriotice, care a trezit emoții nu numai în rândurile membrilor delegației, dar și turiștilor care treceau prin zonă. Potrivit col. (r) dr. ing. Constantin Avădanei, s-au vizitat principalele obiective istorice din Cetate, s-au depus coroane de flori, pe fondul muzical al Inmnului Eroilor, la statuile lui Mihai Viteazul și Avram Iancu. De asemenea, grupurile de elevi și profesorii însoțitori au susținut un bogat program artistic, care a cuprins cântece și recitări de poezii cu caracter cultural-istoric și patriotic. Programul s-a bucurat de o frumoasă audiență din partea numeroșilor turiști aflați în zonă.

,,La sfârșitul programului, membrii delegației dar și turiștii din preajmă s-au prins și au dansat o emoționantă și înflăcărată Horă a Unirii. Tot pe timpul desfășurării programului s-a distribuit în rândurile asistenței, revista „România Eroică”, editată de ANCE „Regina Maria”. S-au acordat, de asemenea, diplome și insigne aniversare ale Centenarului Marii Uniri. Sub puternice impresii lăsate în inimile membrilor delegației, aceasta a pornit a doua zi spre alte locuri din țară, cu rezonanțe cultural-istorice și patriotice”, ne-a declarat Constantin Avădanei. (C.P.)

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419