Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Opinii - Comentarii

FOTO/În anul Centenarului, Asociația Națională Cultul Eroilor ,,Regina Maria” București, oaspete de seamă a Cetății de scaun a Marii Uniri

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

La Alba Iulia a sosit o delegație a Asociaţiei Naţionale Cultul Eroilor “Regina Maria” – Filiala Bucureşti, alături de elevii Cercurilor Cultul Eroilor “Viilor,” Cercul de folclor “Dor şi dor cu mine călător” şi Grupul Vocal “Corneţenii” din București.

Alba Iulia a constituit o etapă dintr-o lungă călătorie prin țară, pe urmele marilor momente din istoria patriei, pe urmele marilor Domnitori, pe urmele Eroilor și cu dorința de a descoperi noi obiective turistice, de interes istoric (cetăți, palate și curți voievodale, lăcașuri de cult, monumente, cimitire ale Eroilor, muzee, alte obiective). Delegația a fost condusă de col(r) Dumitru Gurău, președintele Filialei București, a ANCE „Regina Maria”.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

La solicitarea președintelui asociației, Gl.Mr.(r)prof.univ. Visarion Neagoe, Grupul de Inițiativă „Centenar-Marea Unire-Alba Iulia-2018” a oferit tot sprijinul necesar pentru ca delegația aflată în vizită la Alba Iulia să-și desfășoare în condiții optime programul propus. Președintele Grupului de Inițiativă Alba Iulia, col(r)dr.ing. Constantin Avădanei a însoțit permanent această delegație, furnizând date din filele de istorie ale acestui oraș, și cu precădere cele referitoare la istoria cetății din Alba Iulia și despre actul Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918.

De asemenea, a asigurat și mijloacele de sonorizare, cu un repertoriu de cântece patriotice, care a trezit emoții nu numai în rândurile membrilor delegației, dar și turiștilor care treceau prin zonă. Potrivit col. (r) dr. ing. Constantin Avădanei, s-au vizitat principalele obiective istorice din Cetate, s-au depus coroane de flori, pe fondul muzical al Inmnului Eroilor, la statuile lui Mihai Viteazul și Avram Iancu. De asemenea, grupurile de elevi și profesorii însoțitori au susținut un bogat program artistic, care a cuprins cântece și recitări de poezii cu caracter cultural-istoric și patriotic. Programul s-a bucurat de o frumoasă audiență din partea numeroșilor turiști aflați în zonă.

,,La sfârșitul programului, membrii delegației dar și turiștii din preajmă s-au prins și au dansat o emoționantă și înflăcărată Horă a Unirii. Tot pe timpul desfășurării programului s-a distribuit în rândurile asistenței, revista „România Eroică”, editată de ANCE „Regina Maria”. S-au acordat, de asemenea, diplome și insigne aniversare ale Centenarului Marii Uniri. Sub puternice impresii lăsate în inimile membrilor delegației, aceasta a pornit a doua zi spre alte locuri din țară, cu rezonanțe cultural-istorice și patriotice”, ne-a declarat Constantin Avădanei. (C.P.)

[nggallery id=5997]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

Mesaje de Paste fericit 2024. Urări, felicitări și SMS-uri pe care le poţi trimite celor dragi de Sfintele Pasti

Ziarul Unirea

Publicat

în

MESAJE de PASTE fericit • Texte cu URARI, FELICITARI de Paste 2024, SMS -uri frumoase, haiose şi amuzante de Sfintele Pasti • Felicitare de Paşte pentru persoanele dragi, prieteni, părinți, profesori, bunici, colegi, iubit(ă), sefi. Mesaje de Paște prin SMS,  gânduri pe care le poţi trimite prietenilor cu ocazia Sfintelor Sărbători Pascale. Învierea Domnului aduce […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea