FOTO/În anul Centenarului, Asociația Națională Cultul Eroilor ,,Regina Maria” București, oaspete de seamă a Cetății de scaun a Marii Uniri
La Alba Iulia a sosit o delegație a Asociaţiei Naţionale Cultul Eroilor “Regina Maria” – Filiala Bucureşti, alături de elevii Cercurilor Cultul Eroilor “Viilor,” Cercul de folclor “Dor şi dor cu mine călător” şi Grupul Vocal “Corneţenii” din București.
Alba Iulia a constituit o etapă dintr-o lungă călătorie prin țară, pe urmele marilor momente din istoria patriei, pe urmele marilor Domnitori, pe urmele Eroilor și cu dorința de a descoperi noi obiective turistice, de interes istoric (cetăți, palate și curți voievodale, lăcașuri de cult, monumente, cimitire ale Eroilor, muzee, alte obiective). Delegația a fost condusă de col(r) Dumitru Gurău, președintele Filialei București, a ANCE „Regina Maria”.
La solicitarea președintelui asociației, Gl.Mr.(r)prof.univ. Visarion Neagoe, Grupul de Inițiativă „Centenar-Marea Unire-Alba Iulia-2018” a oferit tot sprijinul necesar pentru ca delegația aflată în vizită la Alba Iulia să-și desfășoare în condiții optime programul propus. Președintele Grupului de Inițiativă Alba Iulia, col(r)dr.ing. Constantin Avădanei a însoțit permanent această delegație, furnizând date din filele de istorie ale acestui oraș, și cu precădere cele referitoare la istoria cetății din Alba Iulia și despre actul Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918.
De asemenea, a asigurat și mijloacele de sonorizare, cu un repertoriu de cântece patriotice, care a trezit emoții nu numai în rândurile membrilor delegației, dar și turiștilor care treceau prin zonă. Potrivit col. (r) dr. ing. Constantin Avădanei, s-au vizitat principalele obiective istorice din Cetate, s-au depus coroane de flori, pe fondul muzical al Inmnului Eroilor, la statuile lui Mihai Viteazul și Avram Iancu. De asemenea, grupurile de elevi și profesorii însoțitori au susținut un bogat program artistic, care a cuprins cântece și recitări de poezii cu caracter cultural-istoric și patriotic. Programul s-a bucurat de o frumoasă audiență din partea numeroșilor turiști aflați în zonă.
,,La sfârșitul programului, membrii delegației dar și turiștii din preajmă s-au prins și au dansat o emoționantă și înflăcărată Horă a Unirii. Tot pe timpul desfășurării programului s-a distribuit în rândurile asistenței, revista „România Eroică”, editată de ANCE „Regina Maria”. S-au acordat, de asemenea, diplome și insigne aniversare ale Centenarului Marii Uniri. Sub puternice impresii lăsate în inimile membrilor delegației, aceasta a pornit a doua zi spre alte locuri din țară, cu rezonanțe cultural-istorice și patriotice”, ne-a declarat Constantin Avădanei. (C.P.)
[nggallery id=5997]
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Opinii - Comentarii
Cum urăm ”Crăciun fericit” în toate limbile europene: Cel mai des folosit mesaj de sărbători pentru cei dragi
Cum urăm ”Crăciun fericit” în toate limbile europene: Cel mai des folosit mesaj de sărbători pentru cei dragi Doar o singură zi ne mai desparte de sărbătoarea Crăciunului, iar mulți dintre cei care vor sărbători nu sunt întotdeauna aproape de cei dragi. Centrul InfoCons a făcut o listă cu urarea „Crăciun fericit” scrisă în toate […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
MESAJE de CRACIUN 2024. URARI şi FELICITARI de Sărbători pe care le puteţi trimite celor dragi
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
Povestea sau legenda lui Moș Crăciun
-
Ştirea zileiacum 2 zile
Renii lui Moș Crăciun. Povestea renilor. Care sunt numele lor și cum îi ajută aceștia pe Moșul
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
MESAJE SMS de CRĂCIUN 2024 în limba ENGLEZĂ. Idei de URĂRI şi Felicitări în română şi engleză !
-
Curier Județeanacum 3 zile
Mesaje de Crăciun 2024 în limba italiană, traduse în limba română. Cântece tradiționale de Crăciun în limba italiana
-
Curier Județeanacum 3 zile
Obiceiuri, tradiții și superstiții de Ignat – Ziua sacrificării porcului de Crăciun