Rămâi conectat

Cultură Educație

FOTO/ În anul Centenar, la Școala Gimnazială „Vasile Goldiș” din Alba Iulia a luat ființă Cercul Cultul Eroilor

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

La Școala Gimnazială „Vasile Goldiș” din Alba Iulia a avut loc, la 1 octombrie 2018, un eveniment deosebit, constituirea Cercului Cultul Eroilor în rândurile elevilor care studiază la această școală.

Acțiunea de constituire a acestor cercuri se desfășoară la nivel național, fiind coordonată de Asociația Națională Cultul Eroilor „Regina Maria”, în frunte cu președintele acesteia, Gl.Mr.(r)Prof.Univ.dr. Visarion Neagoe.

Cu sprijinul susținut al directorului școlii, profesoara Popa Ramona și a profesoarelor Horșa Daniela și Dăncuș Ligia s-a reușit organizarea acestui eveniment, plin de semnificații istorice și cultural-patriotice,
la care au participat și numeroși elevi.

Din partea Filialei Județului Alba Cultul Eroilor a participat vicepreședintele acestei organizații, col(r)dr.ing. Constantin Avădanei.

În cuvântul de deschidere, acesta a prezentat câteva aspecte legate de istoricul Asociației Naționale Cultul Eroilor și a modului de acțiune privind sărbătorirea Centenarului Marii Uniri.

De asemenea s-au prezentat Statutul și Regulamentul, în baza cărora se înființează și funcționează cercurile Cultul Eroilor în rândurile elevilor.

Președintele Cercului Cultul Eroilor „Vasile Goldiș” a fost desemnată profesoara de istorie Dăncuș Ligia.
Rând pe rând, elevii au semnat adeziunile pentru a deveni membri ai cercului, și odată cu acest moment au primit din partea vicepreședintelui Filialei, Col.(r)dr.ing. Constantin Avădanei câte o insignă „Cercul Cultul Eroilor”.

Printre elevii acestei școli, care au devenit membri ai cercului este și elevul Lupșan Ioan Mihai, din localitatea Cricău, descedent al unui mare organizator al Marii Adunări de la Alba Iulia, din 1 Decembrie 1918.

De asemenea, cu această ocazie, profesoarele Horșa Daniela și Dăncuș Ligia au primit insigna Centenarului Marii Uniri și revistele: „România Eroică” și „Dacoromânia”.

,,În încheiere, i-am asigurat pe toți participanții de tot sprijinul necesar pentru a întocmi programul de activități și pentru a desfășura acțiuni importante, în Anul Centenar, pentru comemorarea și cinstirea eroilor care s-au jertfit pentru libertatea și unitatea poporului român”, ne-a declarat vicepreședintele filialei, Col. (r).Dr.ing. Constantin Avădanei. (C.P.)

[nggallery id=6215]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

24 aprilie: Începe vernisajul „Materie și Icoană” la Muzeul Municipal „Ioan Raica”. Ateliere de pictare a icoanelor pentru elevi

Bogdan Ilea

Publicat

în

24 aprilie: Începe vernisajul „Materie și Icoană” la Muzeul Municipal „Ioan Raica”. Ateliere de pictare a icoanelor pentru elevi Din data de 24 aprilie până în 15 mai, sebeșenii dornici vor putea participa la vernisajul „Materie și Icoană”, organizat la Muzeul Municipal „Ioan Raica.” Se vor realiza mai multe ateliere pentru învățarea elevilor vechea tehnică […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea