Rămâi conectat

Actualitate

FOTO: În această săptămână, peste 1.700 de elevi au avut prilejul să afle mai multe despre activitatea pompierilordin Alba

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

În cadrul programului educaţional „Şcoala altfel”,  porţile subunităţilor din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Unirea”al jud. Alba au fost larg deschise, în perioada 2 – 5 aprilie 2013, pentru toţi copiii din instituţiile de învăţământ din judeţ, care au dorit să cunoască mai multe despre activitatea pompieriilor militari.

De-a lungul celor patru zile, peste 1700 de elevi au trecut pragul subunităţilor din cadrul ISU Alba, având ocazia să afle cât mai multe lucruri despre tehnica de intervenție folosită de către pompieri pe timpul situațiior de urgență.

Copiii prezenţi au primit informaţii, adecvate vârstei şi nivelului lor de cunoştinţe, despre performanţele autospecialelor, tipurile de misiuni la care participă, categoriile de substanţe de stingere şi folosirea lor. Atracţia a fost, de departe, „o tură” cu ambulanţa SMURD, cu semnalele luminoase şi acustice în funcţiune. Elevii au vizitat, pe rând, interiorul ambulanţei, unde li s-a explicat, din partea paramedicilor care o deservesc, rolul şi amplasarea echipamentelor de salvare, apoi au avut ocazia să folosească, din mers, staţia de amplificare. Alte „echipe” de mici pompieri au folosit furtunurile cu apă ale autospecialelor pentru stingerea unor incendii imaginare.

Tot în această săptămână, peste 1300 de elevi din localităţile Sebeş, Cugir, Aiud, Blaj, Cîmpeni şi Abrud au participat la lecţii pe linia prevenirii situaţiilor de urgenţă prezentate de ofiţerii şi subofiţerii din cadrul Inspecţiei de Prevenire.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Mituri, ritualuri și superstiții de Dragobete – sărbătoarea românească a iubirii

Ziarul Unirea

Publicat

în

Mituri, ritualuri și superstiții de Dragobete – sărbătoarea românească a iubirii Dragobetele, sărbătoarea dragostei la români, îşi are rădăcinile în tradiţiile dace şi în credinţa într-un fel de zeu al iubirii, a cărui cinstire, pe 24 februarie, marca simbolic şi începutul primăverii. Dragobete, fiul Dochiei, era zeul dragostei şi al bunei dispoziţii. I se mai […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea