Rămâi conectat

Sport

FOTO: handbalistul Tudor-Robert Drăgoi (ex-LPS Alba Iulia), ajuns la lotul naţional al României

Dan HENEGAR

Publicat

în

Handbalistul Tudor-Robert Drăgoi (ce va aniversa 16 ani în luna februarie) a evoluat recent pentru echipa naţională a României de juniori. Tudor-Robert Drăgoi, împreună cu un alt sportiv ce a activat la LPS Alba Iulia, portarul Sergiu Birescu, face parte din Centrul Naţional Olimpic de Excelenţă „Marian Cosma” din Sighişoara.

Revenind la Tudor-Robert, punctăm că s-a născut în 23 februarie 2002, locuieşte în comuna Ciugud, a început să joace handbal la vârsta de 11 ani, învăţând la Şcoala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia (clasele I-IV) şi Liceul cu Program Sportiv Alba Iulia (Şcoala nr. 8), în clasele V-VIII.

*Mereu în prim-plan, cel mai bun inter stânga!

La LPS Alba Iulia, primul antrenor a fost Sorin Macarie, urmat de Gabriela Năsăudean, care l-a şi lansat în handbal, „o antrenoare cu un devotament deosebit, o profesionistă şi un caracter de excepţie”, cum o caracterizează Tudor-Robert Drăgoi. A evoluat în echipa LPS Alba Iulia, în campionatul naţional de juniori, fiind în mai multe rânduri principalul marcator al formaţiei din Cetatea Marii Uniri, participând şi cu lotul „tricolor” la diverse turnee de sală.

Sondajele din rândul antrenorilor în cadrul Seriei E, juniori 3, din campionatul 2016-2017, i-au adus distincţia cuvenită celui mai bun inter stânga al seriei fiind şi golgheterul LPS Alba în respectivul sezon. În urma acestei nominalizări, Tudor-Robert Drăgoi a participat la «Cupa Seriilor» din cadrul campionatului de juniori, întâlnindu-se cu cei mai buni jucători din ţară la respectiva categorie de vârstă. La această acţiune a Federaţiei Române de Handbal au mai fost prezenţi alţi trei coechipieri de la LPS Alba Iulia, Sergiu Birescu, Matias Breazu şi Răzvan Davidaş.

*La Centrul de Excelenţă, alături de portarul Sergiu Birescu

Evoluţiile foarte bune din campionatul anterior l-au propulsat la porţile Centrului Naţional Olimpic de Excelenţă „Marian Cosma” din Sighisoara, unde a fost selecţionat alături de Sergiu Birescu, portarul LPS Alba Iulia, motiv de mândrie pentru Alba Iulia şi de satisfacţie pentru LPS Alba Iulia. Cei doi, Drăgoi şi Birescu îşi vor desfăşura activitatea handbalistică atât în cadrul Centrului Naţional Olimpic de Excelenţă, cât şi la LPS Alba Iulia (turnee de sală, turnee semifinale şi finale). În luna august a fost prezent la o tabără de pregătire, la Sfîntu Gheorghe, cu lotul naţional de juniori, compus din 41 de tineri din întreaga ţară, năcuţi în anii 2002 şi 2003. În luna decembrie, Tudor-Robert Drăgoi a fost convocat la echipa naţională a României sub 17 ani, participând la turneul internaţional de handbal de la Aviles (Spania).


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Bătălie încinsă pentru calificarea în play-off: Unirea Ungheni, CSU Alba Iulia și CSM Unirea Alba Iulia, cursă pentru două locuri! Vezi calculele

Dan HENEGAR

Publicat

în

Bătălie încinsă pentru calificarea în play-off-ul Seriei 9 din Liga 3: Unirea Ungheni, CSU Alba Iulia și CSM Unirea Alba Iulia, cursă pentru două locuri! Vezi calculele accederii în „careul de ași” Ultima rundă a sezonului regular va decide numele ultimelor două echipe care vor obține biletele pentru play-off, asta întrucât primele clasate Gloria Bistrița […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea