Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO: Grupul Skepsis pe scena Căminului Cultural din Vinerea, în cadrul proiectului educativ “O tempora, o mores!”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

După aproape un an de zile, Grupul Skepsis a urcat din nou pe scena Căminului Cultural din Vinerea, în cadrul proiectului educativ “O tempora, o mores!”.

teatru la Vinerea002Iniţiat de Biserica “Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” din Vinerea, în colaborare cu Şcoala Gimnazială Nr. 3 Cugir, Şcoala “Ioan Mihu” din Vinerea, Grupul Anotimpuri, Primăria şi Casa de Cultură Cugir, proiectul şi-a propus să promoveze principiile morale, prin intermediul teatrului. Aşadar, parteneri de încredere, talentaţii actorii ai Grupului Skepsis au venit sâmbătă în faţa publicului din Cugir şi Vinerea cu o piesă de teatru despre absurditatea relaţiilor interumane, născută din incapacitatea de comunicare coerentă a oamenilor. “Cerere în căsătorie”, scrisă de Anton Cehov, i-a cucerit rapid pe cei peste 250 de spectatori din Cugir şi Vinerea, care au asistat cu sufletul la gură la lupta dintre sentimente şi dorinţa de avere. Momente de incertitudine, de încordare, de revoltă s-au amestecat cu momente umoristice, satirice şi ironice, puse în scenă cu măiestrie de către actorii Grupului Skepsis şi gustate din plin de public, indiferent de vârstă.

teatru la Vinerea001Printre cei care au ales să-şi petreacă seara de sâmbătă la teatru s-au numărat şi primarul, Adrian Teban, directorul Casei de Cultură, Rodica Florea, directorul Şcolii Gimnaziale Nr. 3 Cugir, Stela Ţîrlea şi directorul adjunct, Laura Teban, epitropul bisericii, Cornel Cugerean, profesorii Anca Herlea, Luminita Enescu, Ioan Buda şi multe cadre didactice.

Participanţi la numeroase concursuri şi festivaluri de teatru din oraşele mari din ţară şi străinătate, actorii Grupului Skepsis au acceptat invitaţia de a fi parteneri în proiectul educativ “O tempora, o mores!”, invitatie lansată de preotul Adrian Cebotari care este convins că teatrul poate fi utilizat atât ca formă de divertisment, cât şi în scopuri educative.

teatru la Vinerea003“Oamenii îşi schimbă comportamentul observându-i pe alţii, motiv pentru care teatrul poate fi un mijloc eficient pentru dezvoltarea trăsăturilor pozitive de caracter. Cred că stimularea respectului faţă de principiile morale trebuie făcută in contextul vieţii cotidiene. Până la urmă, piesa care a fost jucată de artistii Grupului Skepsis, este o pildă la rândul ei, care ne arată care sunt adevăratele valorile morale.” a declarat pr. Adrian Cebotari.

Proiectul educativ “O tempora, o mores!” a debutat în urmă cu un an, timp în care au avut loc mai multe evenimente cultural-artistice menite sa promoveze principiile morale, printr-o colaborare fireasca a bisericii cu institutiile publice si comunitate. (C.P.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Update/ Bărbat decedat în localitatea Boz. A căzut pe stradă în timp ce mergea cu bicicleta

Unirea Ziarul

Publicat

în

Update/ Bărbat decedat în localitatea Boz. A căzut pe stradă în timp ce mergea cu bicicleta. A fost solicitată intervenția unui elicopter SMURD Echipajul SMURD din cadrul Secției de pompieri Sebes a fost solicitat să intervină în localitatea Boz pentru acordarea primului ajutor, unui barbat de aproximatic 50 ani, căzut cu bicicleta, inconștient. La sosirea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea