Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO| Gimnasta Daria Mihaiu, din Cugir, câștigătoare a probei individuale de gimnastică aerobică la Bucharest Cup. A învins campioana mondială din Turcia

Ziarul Unirea

Publicat

în

FOTO| Gimnasta Daria Mihaiu, din Cugir, câștigătoare a probei individuale de gimnastică aerobică la Bucharest Cup. A învins campioana mondială din Turcia

Gimnasta de numai 17 ani, din Cugir, Daria Alexandra Mihaiu a câștigat proba individuală feminină, învingând-o astfel pe campioana mondială Ayse Begum Onbasi.

„Victorie de senzație a Dariei Mihaiu în ultima zi a Bucharest Cup! Gimnasta de 17 ani din lotul de gimnastică aerobică al României a câștigat proba Individuală feminină (20.550), învingând-o pe campioana mondială Ayse Begum Onbasi (Turcia). Aur și pentru Daniel Țavoc (21.050), în proba similară masculină.

În competiția Seniorilor, România a mai câștigat două medalii de argint și două de bronz, după locurile 2 și 3 la Perechi Mixte (Sandra Dincă /Mihai Alin Popa – 20.650, respectiv Sarmiza Niculescu/ Darius Branda – 20.400) și la Trio (Miruna Iordache/Daniel Țavoc/Gabriel Bocșer -20.888, respectiv Antonio Surdu/ Claudia Gheorghe/ Leonard Manta – 20.877).

În întrecerea Juniorilor, Claudia Ristea a câștigat 3 medalii de aur – la Individual (19.550), Trio (alături de Larisa Suiu și Melissa Fărcuța – 19.850) și la Grup (împreună cu Larisa Suiu, Raluca Bocșer, Vlăduț Popa și Mădălin Boldea – 18.650). Alte 3 medalii de argint au fost câștigate de reprezentanții României la Trio (Vlăduţ Popa/ Alexandru Berbece/Mădălin Boldea – 19.775), Perechi Mixte (Mara Dragomir și Mădălin Boldea -19.600) și Individual masculin (Vlăduț Popa – 19.450).

Pentru componenții loturilor naționale, competiția a fost ultima verificare înainte de Campionatul Mondial din Portugalia din luna iunie”, au transmis reprezentanții Federației Române de Gimnastică.

Tânăra s-a născut la poalele Drăganei, la data de 2 decembrie 2004, fiind una dintre tinerele cu care orașul Cugir ar trebui să se mândrească. Daria a pornit de la o vârstă fragedă pe drumul gimnasticii, urmăndu-și visul de a deveni campioană. La grădiniță a făcut dansuri moderne, iar în clasele I-III, sub îndrumarea doamnei antrenor Monica Câmpean, făcea parte din trupa Panterelor Negre.

Anevoiosul drum spre victorie

În clasa a IV-a, la 8 anișori, la vârsta la care majoritatea copiilor sunt preocupaţi doar de jucării, Daria și-a luat viața în piept, mergând la Liceul Sportiv din Deva, unde a făcut parte din echipa de junioare a clubului, antrenată de Mădălina Susan, antrenor emerit. Rezultatele nu întârzie să apară și nu după mult timp câștigă campionate naționale, fiind apoi selectată să facă parte din Lotul Național de junioare al României la Constanța, sub îndrumarea antrenoarei Spânu Cristiana. Şi au început medaliile.

În 2019 participă la Concursul internațional de gimnastică aerobică din Slovacia, câștigând titlul de campioană internațională. Tot în anul 2019 participă la Campionatul European de gimnastică aerobică din Azerbaijan (Baku), câștigând titlul de vicecampioană europeană pe echipe. În acest an a participat la Cupa Pharaon în Egypt (Cairo), la cuplu, și a câștigat titlul de campioană internațională. În luna aprilie a acestui an, gimnasta a mai câștigat 3 medalii de aur la Campionatul Open Cup. Luna acesta, la Campionatul Mondial din Azerbaijan (Baku), a obținut locul 1 la proba de pereche, locul 2 la proba de aerobic Dance și locul 3 la probe de grup.

Adolescenta mărturisește că nu a ales ea acest tip de sport, dorindu-și de fapt alt tip de gimnastică, unde nu mai erau locuri: ”Dumnezeu a știut de ce mă trimite la acest sport, sunt menită pentru el, iar acest lucru mă bucură nespus de mult acum”.

La cei 16 ani ai săi, Daria pare o adolescentă tipică, însă se detaşează de tinerii din generaţia ei prin pasiunea devenită performanţă. Este elevă în clasa a XI-a şi are un program foarte încărcat: ”Vreau să iau bacalauratul și să continui ca sportiv, să practic la lotul național și când o să ajung la o vârstă când nu o să mai pot concura, vreau să fiu și eu antrenoare de gimnastică aerobică”, spune tânăra.

Emoţiile dinaintea concursurilor

Despre cele mai frumoase experienţe din viaţa de sportiv, Daria relatează cu emoţie încă vie: ”Am ales gimnastica aerobică deoarece este o combinație între sport, eleganță, frumusețe, disciplină și onoare. Înainte să încep exercițiul am emoții, dar încerc să le controlez gândindu-mă că îmi iese tot exercițiul și astfel pot arăta celorlalți rezultatul anilor mei de muncă și siguranța pe mine”.

Cugireanca mărturisește că de multe ori se gândește să renunțe, să ia o pauză, dar ”când îmi amintesc câtă pauză am făcut din cauza pandemiei de Covid, realizez că nu pot să stau fără să fac gimnastică”.

Orice sportiv de înaltă performanță mai are nevoie de un moment micuț de pauză, dar competiţia este în primul rând cu tine însuţi: ”Cel mai important este să îţi asculţi inima, pentru că doar ceea ce faci cu pasiune şi dorinţă poate avea un rezultat înfloritor. De asemenea, trebuie să ştii care este scopul tău şi să îl cunoşti foarte bine, ca atunci când dai de greu să îţi aminteşti pentru ce te sacrifici“, sfătuieşte gimnasta Daria Mihaiu.

Adolescenta spune că fără familia care a susținut-o din toate punctele de vedere, atât financiar cât și moral, nu ar fi reușit să ajungă unde este: ”Le mulțumesc părinților mei pentru sprijinul pe care mi l-au acordat și mi-l acordă în continuare. Pentru mine premiile câștigate sunt dovada efortului și muncii depuse, atât de mine cât și de antrenori. Mă rog să-mi dea Dumnezeu putere, energie și sănătate pentru a-mi continua studiile și cariera sportivă, să îi fac pe toți mândri de mine!”.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024 Două şantiere arheologice unde au fost făcute unele dintre cele mai importante descoperiri din ultimii ani din Alba, de la Râmeţ – în zona denumită de localnici „Gugu”, şi la Oarda – zona „Bulza”, vor continua şi în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea