Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

FOTO: Gala vinurilor. Alba 2013 – Vezi cele 3 vinuri alese să reprezinte oficial județul Alba! Surpriza vine de la Aiud

Bogdan Presecan

Publicat

în

La Gala vinurilor. Alba 2013 au fost prezentate oficial cele trei vinuri alese să reprezinte oficial imaginea județului Alba, ca produs turistic..

Sauvignon Blanc Nec Plus Ultra de la Jidvei – la categoria producători mari, Dry Muscat Boierul de la Domeniile Boieru (Ciumbrud) – la categoria producători mijlocii și Fetească Albă de la PFA Papp Peter din Aiud – la categoria producători mici au  primit distincţia de „Vin al Judeţului Alba”.

Dacă la primele două categorii, respectiv producători mari și mijlocii, vinurile au fost alese dinainte pentru calitățile sale deosebite și numeroasele premii internaționale obținute, la categoria micilor producători vinul lui Peter Papp (FOTO) din Aiud a câștigat un concurs organizat la care au participat 27 de mici producători din toate podgoriile judeţului (Alba Iulia, Aiud, Sebeş-Apold, Tîrnave) cu 54 de vinuri.

Concursul a avut loc vineri dimineață la Casa Salve din Aiud iar vinul câştigător a fost desemnat de un juriu format din 7 reputați specialişti în domeniu, din țară și străinătate.

Alte două vinuri excepționale, tot din Aiud, au câștigat locurile II și III în cadrului concursului. Este vorba despre Sauvignon Blanc, respectiv Plebanos a micului producător SC LOGOS.

Distincțiile au fost înmânate câștigătorilor de către președintele Consiliului Județean Alba și președintele Asociației „Țara Vinului” Ioan Stanciu.

Vinul județului se va bucura de un design special creat și o etichetă distinctă, iar producătorii acestuia vor putea folosi licoarea în toate acțiunile lor de marketing.

Marele eveniment Gala vinurilor. Alba 2013 a avut loc, începând cu  orele 20.00, la parterul cladirii Centrului Militar Județean, de langa Poarta III-a a Cetatii Alba Iulia și a fost prezentat de actorul Adrian Păduraru.

Au participat la gală președintele Consiliului Județean Alba Ion Dumitrel, primarul municipiului Alba Iulia Mircea Hava, vicepreședintele CJ Alba Alin Cucui, cei 7 membrii ai juriului, reprezentanți ai producătorilor de vinuri din județ, proprietari de pensiuni și hoteluri din rețeaua HORECA și alți invitați.

“Gala vinurilor este partea de început a unui mare proiect. Un proiect de promovare a vinurilor absolut necesar unei imagini a judeţului Alba. Este practic partea de nobleţe şi de gust a judeţului nostru. Gala vinurilor este o integrare a tuturor producătorilor din judeţ, de toate mărimile. Vinul judeţului va deveni vizibil în ţară printr-o identitate pe care noi deja am creat-o, un design al sticlei şi o etichetă care va putea fi folosită de producătorul care câştigă această distincţie, în toate acţiunile sale de marketing iar acest vin va fi vinul de promovare al judeţului Alba, oferit în zonele de protocol Marele producător Jidvei şi producătorul mediu, Domeniilor Boieru, ne vor oferi spre promovare câte un vin, medaliat în ţară şi străinătate. Aceste vinuri vor primi o hologramă ce va fi aplicată sticlei şi de asemenea vor fi oferite în cadrul evenimentelor noastre” a precizat Dan Popescu, directorul Consiliului Județean Alba, organizatorul evenimentului.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

27 Martie: Ziua mondială a teatrului

Bogdan Ilea

Publicat

în

27 Martie: Ziua mondială a teatrului La 27 martie, artiştii şi publicul din toată lumea celebrează ziua mondială a teatrului. Aniversată în fiecare an , a fost instituită în 1961, de Institutul Internaţional de Teatru (ITI), iar din 1962, a devenit un eveniment anual, organizat de centrele ITI şi comunitatea internaţională de teatru. Citește și: […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea