Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO: Fundaţia Inter-Art Aiud a organizat, la New York, cea mai mare expoziţie de Mail Art din lume, cu 322 de artişti din 110 ţări

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Luni, 9 septembrie 2013, ora 18.00, la Sediul Naţiunilor Unite din New York a avut loc vernisajul celei mai mari expoziţii  de Mail Art din lume, cu 322 de artişti din 110 ţări de pe toate continentele lumii. Expoziţia intercontinentală, intitulată  ”Naţiuni- Apă – Culturi”, a fost organizată de Fundaţia Inter-Art Aiud iar prin numărul de ţări implicate a reprezentat o premieră mondială absolută.

 La vernisaj au luat cuvântul Excelenţa sa Dl. Peter Launsky-Tieffenthal-Secretar General adjunct al Natiunilor Unite, Excelenta sa Dna Simona Miculescu- ambasador al Misiunii Permanente a României la Naţiunile Unite şi Ştefan Balog –  preşedintele Fundaţiei Inter-Art din Aiud. A urmat un moment muzical susţinut  de artistul american Kenneth Meyer.

 Au fost prezenţi ambasadori şi zeci de reprezentanţi ai misiunilor ONU, dar şi artisti participanţi în expoziţie şi mulţi iubitori de artă.

 „Expoziţia reprezintă un nou pas dintr-o serie lungă de expoziţii internaţionale prin care Fundaţia Inter-Art a promovat peste tot în lume, în ultimii 18 ani, arta şi cultura românească, dar şi arta universală contemporană.

 După expoziţiile organizate la Bucureşti, Cluj-Napoca, Alba Iulia, Viena, Gyomaendrod, Istanbul, Bombay, Cairo, Rabat, Vichy, Chatel Montagne, Washington DC, Kutztown, expozitia din martie 2009, de la sediul ONU din New York a reprezentat apogeul activitatii noastre, reusind sa expunem lucrarile a 53 de artisti din 32 de tari. A urmat ultima noastra mare realizare, expozitia din martie 2013 de la Parlamentul European de la  Bruxelles, unde am expus 82 de artişti din 52 de ţări de pe toate continentele lumii. Aceasta noua manifestare pe pamânt american a reprezentat o altă mare realizare şi prin promovarea artei contemporane românesti prin cei 48 de artişti români prezenţi în expozitie, iar interculturalitatea Fundaţiei Inter-Art a subliniat încă odată mesajul propus: valoarea artei contemporane din ţara noastră şi implicarea unei organizaţii nonguvernamentale din România în promovarea artei contemporane universale”, a transmis Ştefan Balog, preşedintele Fundaţiei Inter-Art Aiud.

 Evenimentul a fost organizat de Fundaţia “Inter-Art” din Aiud în parteneriat cu Misiunea Permanentă a României pentru ONU, Institutul Cultural Român din New York, Consiliul Judeţean Alba, Primăria Aiud, Centrul Cultural „Liviu Rebreanu” Aiud şi Fundaţia Comunitară Alba.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Update/ Bărbat decedat în localitatea Boz. A căzut pe stradă în timp ce mergea cu bicicleta

Unirea Ziarul

Publicat

în

Update/ Bărbat decedat în localitatea Boz. A căzut pe stradă în timp ce mergea cu bicicleta. A fost solicitată intervenția unui elicopter SMURD Echipajul SMURD din cadrul Secției de pompieri Sebes a fost solicitat să intervină în localitatea Boz pentru acordarea primului ajutor, unui barbat de aproximatic 50 ani, căzut cu bicicleta, inconștient. La sosirea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea