Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO| Friptură de porc și varză murată, în 2020. Chef Toma, bucătarul Cetății a reinterpretat rețeta tradițională

Ziarul Unirea

Publicat

în

Bucătarul Toma Cosmin, din Alba Iulia, nu încetează să surprindă urmăritorii de pe pagina sa de socializare, astfel pentru Ziua Națională acesta a postat un preparat mai special.

Toma, bucătarul Cetății a creat un preparat culinar aparte, o friptură de porc în elită în varză murată, servită cu 3 sosuri colorate în culorile drapelului național, albastru, galben și roșu.

„La mulți ani Române! La mulți ani ROMÂNIA. Nu uita ce îți spune Toma bucătarul Cetății. Alba Iulia este locul unde s-a născut o Țară!….. Aici a dobândit România identitatea de care ne bucurăm astăzi…… Carne de porc friptă, învelită în varză murată făcută la grill servită cu trei sosuri (tricolore). Vă aștept la Alba Iulia”, a transmis Toma Cosmin, bucătarul Cetății Alba Carolina.


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO| Masa Populară de 1 Decembrie 2023 la Alba Iulia: Bucătarii au pregătit peste O TONĂ de varză cu cârnați pentru oamenii veniți în Cetatea Marii Uniri

Ziarul Unirea

Publicat

în

Masa Populară de 1 Decembrie 2023 la Alba Iulia: Bucătarii au pregătit peste O TONĂ de varză cu cârnați pentru oamenii veniți în Cetatea Marii Uniri

La Alba Iulia, Ziua Națională a României a fost sărbătorită printr-un eveniment deosebit, zeci de bucătari pregătind peste 5000 de porții de mâncare în curtea Palatului Princiar, pentru oaspeții orașului.

Citește și: MESAJE de ZIUA NATIONALA, 1 DECEMBRIE 2023. SMS-uri, felicitări, urări și mesaje pe care le puteți trimite prietenilor

Primăria Alba Iulia a ales să ofere varză cu cârnați în cadrul mesei populare.

Evenimentul a avut loc în curtea Palatului Princiar, unde douăzeci de bucătari s-au implicat în prepararea a peste 1000 de kilograme de varză și aproximativ 450 de kilograme de cârnați.

Mâncarea a fost gătită cu pasiune în ceaune, iar atât turiștii, cât și localnicii au avut ocazia să deguste din bucatele pregătite cu grijă de echipa de bucătari.

Citește și: 1 DECEMBRIE 2023, la Alba Iulia. PROGRAMUL manifestărilor de ZIUA NAȚIONALĂ a ROMÂNIEI: Paradă militară, concerte și foc de artificii

Servirea delicioasei mese de varză cu cârnați a avut loc la ora 15.30, imediat după parada militară conform programului stabilit.


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Sport

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare